Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Па погледај ко су ти комшије, осим Ђанија и Вики :)

Pre jos malo pa 9 godina!

Trebalo je imati viziju u tom trenutku sta ce da ispadne - 2.800-3.000 eura m2 sa pogledom ka reci, danas 10k a ide lagano ka 15k.

Koji stanovi u BnV zgradama su 10k - "lagano" 15k eur/m2?

Poslednja izmena:
Mene zanima koji književnik, pesnik, slikar, vajar, istaknuti pozorišni glumac, klasični ili jazz muzičar, profesor univerziteta, intelektualac, ili makar ugledni Beograđanin (odnosno iz Srbije) živi tu?

A јесте, тај парк стварно огроман. А има и преко Саве онај и онако припада БНВ. Да је памети да се то све претвори у паркинг.
Nisam mislio da se ceo park pretvori u parking već samo da se skrati za 2.5 metara da bi se napravio podužni parking kakav postoji u svakoj ulici. To ne bi bitno uticalo na površinu zelenila.

Mene zanima koji književnik, pesnik, slikar, vajar, istaknuti pozorišni glumac, klasični ili jazz muzičar, profesor univerziteta, intelektualac, ili makar ugledni Beograđanin živi tu?
Ima takvih ali iskreno glupo je pisati imena jer nije informacija javna a da su hteli sami bi se pohvalili.

Mene zanima koji književnik, pesnik, slikar, vajar, istaknuti pozorišni glumac, klasični ili jazz muzičar, profesor univerziteta, intelektualac, ili makar ugledni Beograđanin (odnosno iz Srbije) živi tu?

Kad si zadnji put citao neku knjigu, isao na izlozbu umetnika, gledao dela vajara, isao na pozorisnu predstavu, slusao KLASICNU muziku ciljano?
Cisto me zanima, ti ljudi nemaju toliko novaca, niti bi zeleli da zive u takvom naselju (razumno), nego me samo zanima, da vidim presek kod tebe, kad se toliko interesujes?
Ja recimo jesam, vecinu od ovih stvari, i opet me ne zanima da patetisem na OVAJ nacin.
Moras da razumes da su mase proste, i da mase klasicna muzika, vajarstvo, pozoriste - uglavnom ne zanima, 95% i vise.
Gole zene, fudbal, adrenalin, ludnica i lude osobe, narodna muzika, teve i TV show, kic, zadruga, prostitucija, skandali, kriminalci, mafijasi, Vucic, politika, prosek, mejnstrim glumci, lose serije i filmovi, to ljude zanima, to su ljudi, prosek, to ih ih zanima, masovne jeftine, proste stvari.
I sad ovo sto sam naveo, svi oni imaju stanove u BGH20, istim redosledom :) Ti koji se bave tim poslom i nude takve usluge i zanate.
Na koji nacin tacno influenserka, prostitutka zaradi za stan u BGH20? Pa valjda zato sto je usluga koja nudi, prikazuje, popularna kod puno ljudi i mnogi hoce da daju para za to, slicno i za narodnu muziku, mejnstrim glumu, Tw show i voditelji, zadruga i slicno.

i to je u redu (Tako samo svet moze da funkcionise), to je tako oduvek, bolje i danas, nego nekad kad smo isli da gledamo kako se gladijatori ubijaju po arenama i to je za to doba bilo neveroatno normalno, kao na utakmicu da odes, eto, i sad razmisli o tome, i trazi od mase da voli masovno knjizevnike i vajare. Cirkus.

Budi samo iskren, nemoj da lazes da bi ispao simpatican u postu.

Sjašite malo sa stanovnika Beograda na vodi. To što znate za budale koje se javno eksponiraju i koriste marketing BnVa, ne znači da je većina stanovnika takva. Pa bobogu ko se normalan javno hvali time gde živi (a da mu od toga ne zavise direktno prihodi).

I to što kažeš, Uber ne može da se poredi sa našim taxi magnatima Pinkom i Goldom :)
Bas smesno :) . Mogao sam ja odmah reci koja je razlika izmedju Ubera i Yandeksa, nego te cekao da se zatrcis sa Pinkom. E pa ajde sada nama objasni, u cemu je razlika izmedju Ubera i Yandeksa koji radi u Srbiji. Ja inace imam na telefonu i Yandex i Bolt, koristim ih vec 5-6 godina. Imao sam i Uber pa sam ga sa zadovoljstvom udaljio sa telefona. Ajde ti sada nama svima objasni zasto je Uber ozbiljniji i bolji od Yandeksa (koji radi u Srbiji, a ti kazes za ozbiljne firme nase je trziste zatvoreno). Uzgred, ne koristim Pink taksi i ne znam da li je losiji od Ubera. Mogao bi da nam zato obasnis i koja je prednost Ubera u odnosu na Pink.

Malopre sam bio do Pansport-a u Galeriji. Obično iz Galerije idem desno, pa na NBG, ali prošlog puta sam se zaglavio kod Sajma zbog nekih radova, nije moglo na NBG. Ovog puta sam išao levo, pa prošao kroz BnV.

Moj utisak je da je to sve baš dobro zaživelo. Odavno nisam prošao tom stranom, baš ima puno otvorenih lokala i OK je sređeno.

Da ne gušim, kod BAS-a sam promašio kružni tok, pa sam se vraćao nazad i sa leve strane BAS-a su one pekare i to je sramotno na šta liči. Studirao sam tu na Ekonomskom i dolazio sam često tu. Baš čekam kada te kućice budu došle na red da se ruše da vidim hoće li opet da se pravi drama oko toga. Evo sada se pravi neka drama oko starog BAS-a... Kao da se nije znalo da treba da se ruši, priča se o tome 10 godina.

Inače, ovde se puno pisalo da kao Beograd stoji, jer sve pare idu u održavanje BnV. Koliko sam video zelenilo na parceli BnV održava privatna ekipa, što bi trebalo da plaćaju stanari. Mislim to se može lako proveriti, šta je na čijoj parceli. Tako je i kod mene u naselju. Ima deo koji održava Beovrt, a bukvalno preko puta trotoara je žuta trava koju "održava" Zelenilo, što se svede na jedno šišanje trave godišnje.

PS: Pošta u Savskoj izgleda sablasno.

Обично је већини са јаким капиталом препоручено са врха да инвестирају ту. :)
Voleo bi da sam dobio takvu preporuku. Ali bukvalno, taj kome je neko sugerisao ili ga naterao da investira to mu je uvećao net worth x5 ili više. Voleo bi da sam bio u toj priči 2016. i da me je neko naterao da investitam tada u to jer bi mi time učinio uslugu. Praktično neko te reketira i istovremeno ti napravi rast net worth-a za nekoliko puta - apsurd, ali bi voleo da sam bio u toj situaciji.
Ja znam konkretno lično 2 profesora univerziteta koji imaju stanove u BNV. Jedan živi tamo, a drugi ima 2 investiciona stana. Oba profesora pored univerziteta imaju i svoje biznise, jedan je cenjeni konsultant u svojoj oblasti, a drugi je suvlasnik service based firme srednje veličine. Kao i u drugim branšama, neko zarađuje više, neko zarađuje manje.

E sad u većini oblasti koje si spomenuo veći je procenat ljudi koji ne zarađuje dovoljno da bi bili u mogućnosti da kupe stan od 4-5K eur/m2, osim ako nisu napravili neku značajniju karijeru, npr. da su globalno jaki igrači u tim oblastima. Na primer verujem da je Stefan Milenković, kao neko ko se bavi klasičnom muzikom u mogućnosti da kupi stan u BNV jer ima jaku karijeru. Isto tako siguran sam i da glumac kalibra Miloša Bikovića takođe je u mogućnosti da bude vlasnik stana u BNV. Verovatno isto tako postoje ljudi i u ovim drugim oblastima koje si spomenuo da su karijerno na dovoljno visokom nivou da imaju tamo stan.

Ja sam na primer bio u kombinaciji za jedan projekat stanogradnje u koji sam sa partnerima trebao investiram (pisao sam na forumu o tome) a jedan od partnera je bio akademski umetnik-vajar po profesiji, i naravno da je i on bio u mogućnosti da kupi stan u BNV, ali on nije samo akademski umetnik vajar koji to radi kad ima inspiraciju (poput nekog standardnog umetnika) već je od toga napravio biznis jer se bavi se primenjenom umetnošću.

Ne treba očekivati da će prosečan umetnik, profesor, književnik ili glumac biti u mogućnosti da kupi stan u BNV, ali oni koji naprave od tog posla biznis, koji im posledično omogući i dobru zaradu, jesu potencijalni kupci ovde ili u nekim drugim naseljima sa jačom cenom m2.
Tako je i kod mene u naselju. Ima deo koji održava Beovrt, a bukvalno preko puta trotoara je žuta trava koju "održava" Zelenilo, što se svede na jedno šišanje trave godišnje.
Je l u pitanju West, Wellport? Ne znam šta održava Beovrt.

Malopre sam bio do Pansport-a u Galeriji. Obično iz Galerije idem desno, pa na NBG, ali prošlog puta sam se zaglavio kod Sajma zbog nekih radova, nije moglo na NBG. Ovog puta sam išao levo, pa prošao kroz BnV.

Moj utisak je da je to sve baš dobro zaživelo. Odavno nisam prošao tom stranom, baš ima puno otvorenih lokala i OK je sređeno.

Da ne gušim, kod BAS-a sam promašio kružni tok, pa sam se vraćao nazad i sa leve strane BAS-a su one pekare i to je sramotno na šta liči. Studirao sam tu na Ekonomskom i dolazio sam često tu. Baš čekam kada te kućice budu došle na red da se ruše da vidim hoće li opet da se pravi drama oko toga. Evo sada se pravi neka drama oko starog BAS-a... Kao da se nije znalo da treba da se ruši, priča se o tome 10 godina.

Inače, ovde se puno pisalo da kao Beograd stoji, jer sve pare idu u održavanje BnV. Koliko sam video zelenilo na parceli BnV održava privatna ekipa, što bi trebalo da plaćaju stanari. Mislim to se može lako proveriti, šta je na čijoj parceli. Tako je i kod mene u naselju. Ima deo koji održava Beovrt, a bukvalno preko puta trotoara je žuta trava koju "održava" Zelenilo, što se svede na jedno šišanje trave godišnje.

PS: Pošta u Savskoj izgleda sablasno.
Zelenilo na javnim povrsinama u BnV odrzava Gradsko zelenilo. Isto kao sto cisti Gradska cistoca. Video skoro svaki put kada sam peolazio. Sad zasto je tamo toliko sve zeleno i cisto, a u ostatku grada sve obrnuto, a odrzava isto komulano preduzece je bas tesko pitanje.
Stanovnici Beograda na vodi placaju samo odrzavanje parcela koje pripadaju njihovim zgradama.

Građani plaćaju račune državi, isto kao što stanari u Bnv zgradama plaćaju održavnje, pa bi mogla javna preduzeća da rade svoj posao...

Ne shvatam ljude koji napisu "nek odu stranci u kaludjericu, borcu,... pa ce videti kako je uredjen bg". To je kao da odes u npr. Njujork i kazes da je to jeziv grad, na osnovu predgradja koji vrve od kriminala, bandi itd. gde ne smes da zaustavis auto, a kamoli da izadjes napolje.
Izvini,jel mozes da mi navedes ta “predgradja”NY o kojima pricas?.Bas me interesuje o cemu pricas posto zivim u NY vec 17 godina i takva “kriminalna predgradja” mi nisu poznata.Cini mi se da u NY nisi krocio u zivotu.

Vrh