Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

. Nacin kako su uradili je fantasticno resenje i drzava Srbija je vlasnik 33% lokala, poslovnog prostora kao i 33% od prihoda ide drzavi Srbiji a da ne pricamo porez na imovinu, apsolutna prava i slicno. Za dovodjenje ovakvog projekta u Beograd ja im dajem cistu 10tku. Svaka cast svima koji su ucestvovali u projektu i dovodjenju investitora.

I koliko je zaradila država od tih 33% vlasništva?
 
Bilo je objavljeno javno (ne znam tacno) ali iskreno mislim da je lose da se uzima i izvlaci profit. Za nas je bolje da budu u minusu i da reinvestiraju profit.
 
Bilo je objavljeno javno (ne znam tacno) ali iskreno mislim da je lose da se uzima i izvlaci profit. Za nas je bolje da budu u minusu i da reinvestiraju profit.
И то све из уста економског либерала и приватног инвеститора.

Све и да прихватим аргумент да је држава пре десет година морала да уђе у комерцијални сектор грађевинарства да би покренула умртвљену привреду, шта је аргумент данас да остане у том сектору, и да се надмеће на отвореном тржишту са економским тржишним субјектима (јер без надметања нема инвестирања)?

И како би уопште изгледала држава која то ради? Је л' влада треба да има министарство за типлове и шарке, је л' државни секретари треба да обилазе стоваришта и поручују кваке и окове?

Или, пак, држава треба да настави да млати лекс специјалисима и шаље стручне екипе по терену да у по' ноћи тумаче нове законе онима који их нису разумели?

Ја се истински трудим да разумем идеолошке постулате твог београднаводизма, ал' једина константа коју успевам да уочим је одсуство сваког критичког мишљења, било урбанистичког, било економског.
 
Dugo je poslovni prostor u prizemlju zgrada zvrjao prazan, ali je sad krenuo talas otvaranja. Otvoreno je hemijsko ciscenje i pekara, a najavljeni su: banka Intesa, Unicredit banka, prodavnica tekstila, juice bar, wine bar, Smasher burgeri.
21ad772af726d83bb7eded019a6e61d3.jpg
ccdabdb5aabfb561907d80a5cdb0504b.jpg


Sent from my SM-S906B using Tapatalk
 
Савски амфитеатар - БнВ












Овде се постављају инсталације и ивичњак:







Још да се поплоча и моћи ће да се користи овај део:

Пасарела и приземни део Куле су одлични:

Пасарела је заобљена с доње стране и изгледа веома добро:





Градилиште "Перле":











Гужва у надземној гаражи послеподне:

Чека се на улаз у њу:


 
Poslednja izmena:
Da li je realno da su sada blokirali šetalište i ovamo pre kule, gde prave ove nove zgrade?
 
Da li je realno da su sada blokirali šetalište i ovamo pre kule, gde prave ove nove zgrade?
Tako su u mogucnosti.
Sto bi neki rekli, to je za dobrobit svih gradjana Srbije. Nekad su tu boravili narkomani, pacovi i zmije... Gde si bio kad su tu bile znije i ujedale prolaznije, kad su narkomani bockali decu i pacovi grickali za prste?
Sad ne moze da se prodje uz reku, ali moze izmedju velelepnih gradjevina.

Gledaj to sa vedrije strane, posto se dugo ceka na semaforima koje moras da prodjes okolo, imas vise prilike da gledas devojke koje idu u soping ili iz sopinga, a zna se da one idu u soping doterane, da u najboljem svetlu isprobaju nove kolekcije. A i kad posle uzasne guzve i buke dodjes do reke, mir i tisina uz reku ce ti puno vise prijati.

I da ne zaboravim, uzivaj u promenadi jos neko vreme, dok ne krenu da ruse Stari savski most, pa zatvore prolaz i kod Savanove. Posle toga cemo u setnju pored reke camcem. Krenes Gazele do kule, a kod kule privezes camac i odatle njime, pa izadjes kod Buda bara, a pustic camac niz Savu, pa ga hvatas malo iza Kafeterije, Pa onda imas i dobro parce od Savanove do Vodene kapije. Premostis opet camcem i tako.

Poceli su da ogradjuju i teren gde su se odrzavali novogodisnji koncerti.
 
U planu je formiranje velikog parka, ekstenzivnim ozelenjavanjem cele lokacije drvećem koje će uz stvaranje prijatne mikroklime ujedno štititi od buke i zagađenja sa Mostarske petlje u neposrednoj blizini.

Ovo je samo delić opširnog i veoma informativnog teksta sa portala Gradnja.rs

Kamo lepe sreće da se i drugim projektima u BNV pristupalo ovako ozbiljno kao Ložionici.
 
Haha. Silly me. Da, ložionoca "loži" nas glupe i naivne. Zašto uopšte išta čitati i biti informisan. Hajde na svim temama da se samo sprdamo "dobiće kancer od kafe u BNV", "dobiće epi napad od novog Trga republike" i sl.

A u ovom slučaju zaista nekih pozitivnih pomaka. Za početak nemamo obesmišljavanje konkursa, nagrađeni tim je izneo posao do kraja, a prvobitni koncept je čak i unapređen daljom razradom projekta.

Pritom su autori veoma britki, i vez straha su u interjuima javno kritikovali BNV. Odustali su i od projekta na Slaviji, gde je investitor hteo da nagura više kvadrata u odnosu na ono što je bilo predviđeno konkursom. Respect!

Sam objekat ložionice nije srušen, jer je "jbg star", već će biti pažljivo restauiriran, i adaptiran minimalnom intervencijama.

U krajnjem, dovoljno je uporediti ovaj projelat i Savski trg, gde je pobednički rad menjan u više navrata, a poslednjim najavama potpuno obesmišljen. Pritom za dva dominantna objekta (Železničku stanicu i Poštu) nije raspisivan nikalav konkurs, već je samp dato Mašinoprojektu da to odradi.
 
Mislim da je sarkazam koji se širi ovom temom rezultat opšteg razvoja BNV, lično mi je od svih brljotina projekat ložionice ipak zanimljiv i deluje dobro zamišljen. Biće interesantno videti kakav će efekat buke sa gazele imati na to.
 
Nova zgrada BW Iris

Koja ludnica
 
Vrh