stanislaw » Sub Sep 02, 2017 1:48 pm[/url]":2kf6ubdr]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=475115#p475115:2kf6ubdr je napisao(la):
Zacard » 02 Sep 2017 08:21 am[/url]":2kf6ubdr]
Ne znam odakle ta prica da su prodali samo 30% stanova. Licno sam isao direktno kod njih i raspitivao se za BW Residence jer sam tu hteo da kupim stan. Njihov menadzer prodaje mi je dao kataloge i pojasnio koje su lokacije u okviru zgrade jos ostale, tipa nizi spratovi sa pogledom na grad.
Znači imaš informaciju iz prve ruke da nije ostalo ništa osim najmanje poželjnih stanova (pogled na Vistu i sav onaj krš oko autobuske i železničke stanice). Ubeđen si da bi se oni trudili da ti ponude i nešto lepše, jer valjda im je cilj da ti prodaju.
To samo pokazuje da ne znaš puno o prodaji
Poenta prodaje je da SVAKI stan konačno treba da nađe svog kupca, a nije poenta da se prvim kupcima "izađe u susret" sa najboljim stanovima. Najbolji stanovi se lako mogu prodati i za godinu dana, kada budu useljivi. Ti ako si već dovoljno zagrejan da daš pare za nešto što nećeš moći da koristiš narednih godinu dana, onda i treba pokušati da ti se proda nešto sa lošijim pogledom, na lošijem spratu. Možda ćeš i prihvatiti, ako si već unapred bio rešio da kupuješ kod njih.
Svaki privatnik investitor zna za trik da, kad mu dođe kupac na noge, onda se kupcu kaže žalimo, sve je rezervisano izuzev stana na najgorem spratu, onog koji ima najmanje traženu kvadraturu. Samo ako ne popustiš i istraješ u tome kakva kvadratura i kakva orijentacija stana ti treba, onda se može desiti da kroz par nedelja primiš poziv da je divnim čudom neko odustao od rezervacije upravo za ono što si ti od početka i želeo.
Naravno ne tvrdim da i kod BNV d.o.o. stvar funkcioniše na ovako primitivnom nivou, ali činjenica koja se i ne krije je da oni stanove puštaju u prodaju u kontigentima, dakle uvek postoje i spratovi koji su "lockovani" za prodaju sve do kraja. Na taj način, investitor se štiti da prodaja ide ravnomerno s obzirom na raspoloživu strukturu i cenu stanova. Ko je zapeo da kupi pre useljenja, i treba ga iskoristiti da mu se uvali ono što trenutno ide slabije.
Dakle ne kažem da te prodavac u oči laže kada ti kaže šta je preostalo, već je poenta u tome da je izbor u startu sužen na ono što je on
ovlašćen da ti proda, a to nije
sve što je raspoloživo.