Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Pa necemo Delija i ja minirati! Ima ovaj grad sluzbe koje to rade, sa papirima u po bela dana, ne nocu kao neki...

@djordje*******g
Ne bih dalje polemisao - vreme će pokazati, u svakom slučaju...

Zuma":1uz0v77s je napisao(la):
Čisto iz intelektualne radoznalosti: A šta će se desiti ako se po smeni vlasti uradi ozbiljna studija koja pokaže da će dugoročne štete po Beograd (decenije ili stotine godina) ispasti veće od očekivane veličine odštetnog zahteva? Recimo, zamislite eventualni trajni kolaps saobraćaja u Beogradu zato što se pokaže da sadašnji broj mostova preko Save nije dovoljan? Nikakvom magijom ne možete sadašnjih bednih 7 i budućih 8 traka po smeru pretvoriti u više od toga. Biznis recimo počne da izbegava deo grada na desnoj obali Save, i on jednostavno polako umire. Koliko bi TO koštalo? Šta bi TADA bila racionalna odluka nove vlasti? Rušenje? Ili recimo niz drugih šteta koje se polako sabiraju. Smanjenjenje vrednosti nekretnina svuda oko BNV-a? Ogromno povećanje zagađenja zbog promene mikroklime i šeme vetrova koji čiste grad? Ljudi počnu da se razboljevaju? EU nam lupi limit za neki parametar lokalnog zagađenja, pa BNV maltene stane zato što se oslanja samo na automobile, a ni metro ni tramvaj ne prolaze ovuda? Ili drastično povećana cena ionako basnoslovno skupe metro mreže zato što ona više ne može da prođe ovuda? Trajni gubitak turističkih i komunikacionih prednosti projekta Terazijske terase? Ili ko zna koji drugi loš efekat koji nam sada i ne pada na pamet? Šta onda? Nije li manja šteta bolje rešenje, ma kako do toga došli? Ovde je VEĆ bilo privatnog vlasništva, pa je ispalo da to nije bio nikakav problem.
Evo ja cu ti odgovoriti.
Nece se, osim u medju stranackim prepucavanjima desavati nista. 'Peglace' se posledice pogresnih odluka u hodu, dizati novi krediti i ulaziti u dil umesto prethodnih sa vlasti...
Sve to bice, manje ili vise uspesno po Beograd i beogradjane, sto njima (lokalnim mocnicima i 'svetskim investitorima) i nije posebno (ako je uopste) bitno.
Pri tom, ce (uslovno receno) 'novi' imati odlican alibi da su nemocni da bilo sta promene, jer je stvar otisla predaleko i da bi posledice odustajanja bile jos gore od nastavka projekta, al eto, 'oni ce uciniti sve u njihovoj moci' da otklone odredjene nedostatke.

Neki novi 'botovi' ce po forumima drviti kako bolje nije moglo, kako je dosta toga popravljeno, slicno onima koji danas kao papagaji ponavljaju da je ovakav projekat neuporediv sa desetinama koloseka, baraka, korovom itd...

Zamena teza, da naravno, ali to su ciklusi koji nam se ponavljaju i ne vidim da ce u dogledno vreme biti drugacije.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Nece biti tako Laki jer BnV nije obican projekat. Nije periferna stvar, sporedni biznis ove vlasti do kojeg im nije previse stalo.
Radi se o projektu od najvece vaznosti u koji su do guse upetljani visoki funkcioneri ove zemlje. Zapravo oni su sada vec neraskidivo povezani, te zato tako freneticno cuvaju svoja i tudja ledja.
Nije tu vise ni pitanje vlasti, cuvanja prijatelja i partijskih kolega, vec vlastite guzice jer nije u pitanju samo gubitak fotelje vec i potencijalna robija.

Da li ste vi svesni da je zbog ove rabote bacen na zemlju pravni poredak ove zemlje. I to traje vec neko vreme.

Znaju oni veoma dobro sta su i kako radili, a znaju i da mnogi drugi znaju, samo je pitanje vremena kada ce klupko poceti da se odmotova. Svaki beogradski policajac zna ko je rusio u SA, bas zato su smesne Zumine inicijative da pomaze istragu izostravanjem KRIKovog snimka mesta zlocina.

Kazem samo je pitanje trenutka, jos uvek ima ljudi od intergriteta u ovoj zemlji.

Upravo zato apelujem na Zumu i ostatak dobronamernih clanova ovog foruma, ne rasplinjujte se u dubioznim raspravama oko SA. Ne zaboravite o kakvom se projektu radi i da je samo pitanje trenutka kada ce isti biti stopiran i kada ce od njega svi poceti da peru ruke.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451461#p451461:1xc3uybn je napisao(la):
djordje*******g » Pon Maj 15, 2017 5:46 pm[/url]":1xc3uybn]PErkane mili, medjunarodne arbitraze biti nece, budi sasvim siguran. Ne postoji arapska strana, ne postoji arapski investitor.
Urbanisticka nepravda prema gradu Beogradu ce svakako biti ispravljena, a gradjevinski inzenjeri ce proceniti da li je dinamit optimalno resenje. Ima i drugih alternativa.

Bas mi je simpaticno ovo sablaznjavanje rusenjem objekta zidanog prljavim novcem. To ce "investitoru" biti najmanja briga u tom trenutku. Imace on vaznijih.

A tananim dusama koje je uznemirio dinamit preporucujem da obrate paznju na rusenje zasticenog spmenika kuluture iz Nemanjine.

Care, imaš čitavo jedno naselje koje je izgrađeno nelegalno mislim na Kaluđericu, imaš brdo objekata širom
Beograda koja su nelegalna, imaš Karićeva "remek" dela u samom centru grada niko ih nije pipnuo.

Žao mi je što ću te razočarati, ali kada bude došlo do promene vlasti, isti će odmah nastaviti projekat jer
vrana vrani oči ne vadi.

Nezrele komentare o rušenju neću ni da komentarišem.

A vezano za porodice koje su raseljene, oni koji su imali papire dobili su stan na trajno korišćenje. Oni koji nisu
imali, a tih je većina dobili su na određeno vreme, u prevodu mi svi plaćamo njima smeštaj.

Hajde to objasni nekom podstanaru koji se eto nije drznuo da sagradi kuću posred centra grada.

Već sam ponavljao ovde, najveća ironija u svemu ovome jeste da je upravo najviše porušenih nelegalnih objekata
u Beogradu se desio za vreme ove vlasti. Ironija upravo zbog toga što je seme bespravnih objekata posejao upravo
politički otac AV Šešelj sa njim zajedno i ekipom u Zemunu devedestih.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451474#p451474:1xc3uybn je napisao(la):
djordje*******g » Pon Maj 15, 2017 7:01 pm[/url]":1xc3uybn]
Da li ste vi svesni da je zbog ove rabote bacen na zemlju pravni poredak ove zemlje. I to traje vec neko vreme.
:lool:

Pravni poredak gde u Srbiji!?

Da mi krenemo lepo od ustava gde je jasno naznačeno da je Kosovo I Metohija sastavni deo Srbije. Ta preambula se
krši svaki božiji dan i šta sada!?

Obožavam da čitam ovakve postove, prosto je lepo videti količinu te neke dečije naivnosti koju neki ponavljaju.

Bravo Laki, sada videh tvoj post, upravo to. Nego seća li se neko busplusa šta bi sa tim, jel se raskinuo taj
štetni ugovor a vinovnici istog završili u zatvoru? Naravno da ne, desilo se upravo ono što je Laki napisao u svom postu.

Lepo reče neko ovde, vreme će pokazati.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451373#p451373:le7gnh9d je napisao(la):
Perkan » Pon Maj 15, 2017 9:33 am[/url]":le7gnh9d]Polako krckaju udžerice, jednu po jednu... možda bi ovo moglo i malo brže
file.php

Da steknemo neku širu sliku šta se sve trenutno ruši, barem koliko sam uspeo da vidim u prolasku.

Capture.jpg

Perkan ima bolji pregled svakako, pa neka me ispravi ako sam pogrešno označio neki objekat da
se ruši.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451278#p451278:10nzz6ne je napisao(la):
Zuma » 14 Maj 2017, 16:42[/url]":10nzz6ne]
4. Široko donje šetalište, osnovni smisao donjeg nivoa i ono do ćega bi kose rampe trebalo da vode, u realnosti uopšte ne postoji. Umesto njega postoji "platforma za pecaroše" koja je toliko uska da je oni kompletno zauzimaju, pa se tuda i ne može šetati. Time i kose rampe skoro da gube smisao, iako će verovatno pokušati da njih pretvore zanimljiv prostor za šetnju.

Ovde se slazem 100% sa Zumom. I uspeo je da u kratkoj formi kaze sustinu sto ovo donje "setaliste" nevalja :D Nema poente da se neko spusta rampom dole da bi se ponovo posle 100m popeo gore.

Ali se meni cini da nece morati posle spustanja dole da se popnu posle 100 metara ako urade visecu platformu sa prepustom kod onog isturenog dela gde je podmornica i tako bi dobili normalnu sirinu setalista na tom delu.
Na taj nacin bi setaci mogli da nastave setnju na donjem nivou.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451504#p451504:2vi1r9lj je napisao(la):
kkorisnikk » Пон Мај 15, 2017 8:43 pm[/url]":2vi1r9lj]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451373#p451373:2vi1r9lj je napisao(la):
Perkan » Pon Maj 15, 2017 9:33 am[/url]":2vi1r9lj]Polako krckaju udžerice, jednu po jednu... možda bi ovo moglo i malo brže
file.php

Da steknemo neku širu sliku šta se sve trenutno ruši, barem koliko sam uspeo da vidim u prolasku.

Capture.jpg

Perkan ima bolji pregled svakako, pa neka me ispravi ako sam pogrešno označio neki objekat da
se ruši.

Данас сам прошао кроз станицу, што сам могао са перона да приметим, у другом реду магацина гледано од перона нису дирали (и надам се да неће) једну зграду на спрат са фином фасадом и већи магацин који су ближи БАСу, док су задња два реда магацина, најдаља од железничке, лепо начета. А пролаз иза БАСа од станице је заграђен тако да више није могуће прићи магацинима и проћи иза БАСа до моста.

Pre neki dan sam malo šetao unaokolo. Mnogo dobar ambijent za neki zombi film. Studentski. Beše imamo i neki godišnji festival Srpskog fantastičnog filma? Ustvari, zašto samo ovi sa akademije? Ladno bih pozvao sve sa mobilnim telefonom da oprobaju veoma duboko skrivene talente na sledećih meseca dana. Mogu da uđu samo ako ispričaju scenario koji će opčiniti snagatora na ulazu. To je dobar početni filter za uspešan film. Ko zna ko otkrije svoj budući poziv? Bar bi jedan deo zombija privremeno skinuli sa Fejsbuka.

IMG_2646_1.jpg

IMG_2654_1.jpg

IMG_2655_1.jpg

IMG_2657_1.jpg

IMG_2661_1.jpg

IMG_2665_1.jpg

IMG_2666_1.jpg

IMG_2667_1.jpg

IMG_2669_1.jpg

IMG_2671_1.jpg

IMG_2672_1.jpg

IMG_2673_1.jpg

IMG_2674_1.jpg

IMG_2679_1.jpg

IMG_2681_1.jpg

IMG_2676_1.jpg

IMG_2682_1.jpg

IMG_2687_1.jpg

IMG_2686_1.jpg

Cim je video sirinu staze na direktorovim fotografijama Zumi odmah oci ispale :shock: :shock: pa brze bolje predje na drugu temu za hejtovanje :bash:

Danas se nastavlja rušenje prvog reda objekata prema Savi.
Oblaci prašine na sve strane.

Свака част на репортажи. На овој слици где је забодена застава је иначе направљено степениште за прилаз на стару обалоутврду :)

Plusić Miloše, pohvale na trudu.

Ovde se lepo vidi prelaz sa behatona na granitne ploče. U principu kao što reče onaj
iz milenijuma, promenili su prvobitni plan i umesto behatona na potezu od savanove do
brankovog stavljaju granitne.

Tako da će samo područje oko savanove do stuba Zarićevog mosta biti behaton.

Miloše, hvala! Plus ko vrata!

U prvoj seriji Miloševih fotografija, pred kraj, tamo gde rade kao neka ostrva od ivičnjaka, je l' se to sređuje za budući park? Uzvodno od Residences-a.

Takođe, vidim sklonili su kafanski nameštaj sa terase kod Savanove. Da l' su se dozvali pameti, ili im samo došlo da radnim danom kad je slabiji promet sklone, a vikendom vrate?...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451650#p451650:20gcrqfz je napisao(la):
milos.tro » Tue May 16, 2017 12:56 pm[/url]":20gcrqfz]
file.php

I meni je ovo zapalo za oko. Privremeni parking?

:kk: za slike!

Znači, ipak ograda do kraja. Klupa nema dovoljno, a nema više sedenja na ivici i gledanja u vodu.

file.php

IMG_5273_resize.jpg

Evo i nekoliko mojih slika koje sam danas popodne snimio:

Pogledajte prilog 8
Betoniranje staze se nastavlja:

Pogledajte prilog 7
Pogledajte prilog 6
Majstori to odlično rade, beton baš izgleda glatko:

Pogledajte prilog 5
Kako li će rešiti stazu na ovom mestu? Ne vidim armaturu za neki vid terase, a ovako je preusko.

Pogledajte prilog 4
Na ovoj terasi su postavili staklenu ogradu i spoljnu jedinicu klima uređaja:

Pogledajte prilog 3
Novi pružni prelaz:

Pogledajte prilog 2
Bara Venecija uzvraća udarac:

Pogledajte prilog 1

Neki novi imidži.

Desna obala Save:

IMG_2745_1.jpg

Leva obala Save:

IMG_2742c_1.jpg