Moram da priznam da sam i ja malo zbunjen čitanjem ugovora i pravilima gradjenja u vezi objekata u ulici b.Krsmanovic 4,6,8 to su ovi objekti:
Pogledajte prilog 2
Mi smo već na forumu dikutovali o ovim objektima i nekako ih već srušili.Kad sam jednom bio u zadruzi devojka na štandu mi je rekla da se ti objekti NEĆE RUŠITI (sto me je začudilo,pomislio sam da nije dobro obaveštena).
Medjutim ti objekti se NEĆE RUŠITI naime planirano je sledeće:
"КЛ 1 - блок 1 је са изузетком кат.парцеле бр.440-1 и објекта у ул.Браће Крсмановић бр.8, у
потпуности намењен култури и предвиђен ј е за центар - комплекс креативне индустрије, музеј
фотографије, дизајна и др. (КЛ1). Објекте у ул.Браће Крсмановић бр. 4, 6 и 8, културно-историјских
вредности, који представљају део некадашњег амбијента Савамале, неопходно је сачувати као
део грађевинског и историјског наслеђа овог дела престонице, и у њиховом даљем третману,
осим њиховог задржавања у оквиру постојећег габарита, сачувати и њихов директан контакт са
реком.
Фасаде оријентисане ка реци посебно третирати као део градске сцене у оквиру целокупног
приобаља. На неизграђеним парцелама (или деловима парцела) између објеката, задржати
слободне површине као продоре према обали и уредити их као површине за јавно коришћење,
адекватно уређене пратећим мобилијаром."
Zatim:
Pogledajte prilog 1
pa se kaže sledeće:
"КЛ 2 - објекат културе намењен креативној индустрији (КЛ2) у блоку 2, планира се на парцели ЈС-2
(постојећа катастарска парцела 432/1 К.О. Савски венац), у складу са постојећом наменом овог
простора који представља нуклеус креативне урбане културе и већ препознатљивог алтернативног
приступа различитим културним манифестацијама и активностима.
Планира се реконструкција
постојећих објеката на парцели или изградња новог у складу са следећим параметрима:
- Индекс изграђености: 2.4
- Индекс заузетости: 0.75
- Спратност објеката: П+3
- Минимални проценат зелених и незастртих површина: 10%"
Pominje se Beogradska Zadruga (što je već poznato) kao "i "КЛ 4 -
непосредно уз објекат Београдске задруге (КЛ 3) је локација на којој је планирана изградња још једног музејског или галеријског објекта са оријентацијом ка Херцеговачкој и Мостарској
улици, у складу са следећим параметрима:
- Индекс изграђености: 3.0
- Индекс заузетости: 0.75
- Спратност објеката: П+3
- Минимални проценат зелених и незастртих површина: 10%"
Koliko sam uspeo da pročešljam ugovor zgrada rečnog brodarstva se ne spominje,ispravite me ako gresim.