[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=436632#p436632:3jir6t69 je napisao(la):
zagorkazaza » 28 Feb 2017 22:04[/url]":3jir6t69]Pozdrav svima, da li je neko od vas, koji ste kupili stanove, uspeo da zaobiđe (isključi član) iz Ugovora/Predugovora obavezu da na skupštini stanara glasa da se zajedničke prostorije predaju u vlasništvo prodavcu i da ih može menjati i koristiti po sopstvenom nahođenju ? Takođe, da li je neko izmenio član po kojem prodavac u slučaju kašnjenja u izgradnji nadoknađuje samo 0,001% ugovorene cene, pri čemu 2 meseca ima pravo da produži radove bez ikakve nadoknade kupcu ? I samo još jedno pitanje, za član ugovora kojim je dozvoljeno odstupanje +/-3% u kvadraturi stana u odnosu na ugovorenu i plaćenu kvadraturu, bez ikakve nadoknade kupcu ako je kvadratura manja ? Molim vas da date detaljnije pojašnjenje ako ste uspeli da izmenite neke od ovih stavki. Hvala mnogo unapred
Ovo iz Zelene avenije su mufljuski uslovi, pogotovo ovo za buduće glasanje na skupštini stanara.
Građevinska direkcije Srbije je iz vremena izgradnje Stepe poznata po sasvim drugačijim ugovornim standardima, ne postoji odricanje kupca od nadoknade za kašnjenje, odstupanje projektovane i izvedene kvadrature se finansijski poravnava čim se pređe minimalna tolerancija od beše plus minus pola posto,..
U slučaju Beograda na vodi kupac se odriče od nadoknade za kašnjenje do DEVET MESECI i uopšte standardi ugovornih odnosa su neočekivano niski za posao u kojem je država manjinski vlasnik.
mnogo puta sam se naslušao od naših investitora u proteklih više od 10 godina kako neki stanovi su 'rezervisani', a kad povučeš veze su slobodni.
To sam doživeo i od državnih i od privatnih investitora u BG i NS.
Pa to je nažalost praksa na tržištu i čovek mora da samog sebe istrenira i psihički pripremi pre nego što uopšte krene da se nadmudruje kupovinom stana kod privatnog investitora.
Ispašće još da je Građevinska direkcija Srbije koliko-toliko najtransparentniji način za kupovinu stana. Odeš tamo, pa se može šarati i listati po sveskama, ovaj stan ovoliko para, onaj stan onoliko para, ovaj stan je pod rezervacijom, ovaj identične kvadrature je slobodan...
A kad bih otišao u Beogradsku zadrugu, oni bi mi u startu suzili izbor na nekoliko random etaža u dvadesetospratnicama, pa ove kvadrature više nema u ponudi (a gomila etaža niti je puštena u prodaju, niti je gradnja počela pa da kažemo da su strukture stanova definitivne).
Mislim da bih se osećao kao među šibicarima na ulici, sve i da hoću da kupim stan na pola seanse bih se verovatno iznervirao i izašao.
Meni je jednostavno nepojmljivo da kupujem nešto gde je ponuda prodavca netransparentna i gde me prodavac dovodi u neravnopravan položaj da tumaram po mraku a ja mogu da biram iz ponude samo ono što prodavac odluči da mi izvuče na svetlo. Po nekima je to prirodan način za kupovinu ekskluzivne robe, e pa ko takvu ekskluzivu voli i može da priušti, samo nek izvoli.