Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

@CASTELBIANCO

Pa bojim se da nemamo podatke kolika ce kula biti, da bi mogli sa sigurnoscu tvrditi tako nesto.
U opticaju su bile razlivcite visine, a kao sto vidimo dalje od probnih (neki kazu neuspesnih) sipova nismo odmakli.
Licno, mislim da sa ove pozicije, budica kula svakako postaje dominantnija, posebno kada uzmemo u obzir i udaljenost tacnije, perspektivu.

Meni sama kula kao kula ili nekoliko visokih objekata ne bi predstavljali problem. Bojim se da cemo dobiti `front` visokih zgrada neposredno uz reku. To je ono sto se meni LAIKU ne svidja, jer time se negira postojanje icega iza njih.
Nekome se ovaj pogled ne svidja i smatra da ga treba zakloniti. meni je on OK.
Meni se zapravo svidja to sto kada pogledam ovu sliku, jasno vidim da je u pitanju jedna padina koja je po obodu ravnog prostora - Savskog amfiteatra. Ovakvom izgradnjom kakva se planira, gubimo i taj pogled i svojstvo amfiteatra. Meni licno se to ne svidja i sve se jos uvek nadam da ce ovaj projekat preziveti ozbiljnije izmene i biti drugaciji.
Kazu da nada umire poslednja, zar ne? ;)

file.php

Nego, vezano za ovo krezubo osvetlenje. Da pohvalim portal beogradske.rs http://beogradske.rs/stari-savski-most-ce-ponovo-sijati/
pozabavili su se ovim problemom.

Редакција Београдских је неколико дана утврђивала ко треба да поправи рефлекторе, а одговор је стигао од техничког директора ЈКП Јавна расвета.

„Декоративно осветљење на Мосту Миладина Зарића је у нашој надлежности. По добијању пријаве сам обавестио надлежну службу одржавања и у најкраћем року ћемо оспособити рефлекторе који нису у функцији“, каже за Београдске.рс Владимир Ристић, директор Сектора техничких послова у ЈКП Јавна расвета.

E sada od tog obećanja partijskih neradnika u javnim preduzećima je prošlo mesec dana. Tako da sam
poslao mejl portalu beogradske.rs

Rekli su mi da će istrajati u tome i da će ispratiti da li će obećano biti i odrađeno.

Хвала што што нас читате и што сте заинтересовани за нашу тему.
Београдске.рс активно прате све приче које смо покренули, тако да ћемо
чим прођу празници контактирати надлежне да проверимо зашто расвета није
поправљена. У Новој 2017. ћемо још квалитетније контролисати шта раде
они које су плаћени од новца пореских обвезника да раде у општем
интересу. Како буде расла наша читаност, тако ћемо имати више
кредибилитета да постављамо важна питања. Наша редакција вам жели срећне
празнике.

Срдачан поздрав

Otkako je grad izgubio gradski servis, realno osim beobuilda i nema nekih ozbiljnijih portala
koji se bave komunalnim i sličnim problemima u gradu. Tako da ne bi bilo loše ukoliko bi
ova priča sa ovim gore navedenim novinskim portalom uspela.

@laki
Hvala na analizi. Apsolutno delim tvoje misljenje.
Ja podrzavam izgradnju visokih objekata ali samo na Nbgu. Da Borca , Krnjaca, Kotez nisu nikli gde su nikli bilo bi mi ok i na tom prostoru. Definitivno neprikladno mesto za izgradnju ovog projekta.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Zuma, od kad ti je ova fotka?

Imam utisak da je desna obala save blago fotošopirana po pitanju zelenila :wink:

Сад све ми нешто пада на памет, у оквиру Београд на Води, да ли је могуће да се кроз део простора овог пројекта поново отркије корто Мокролушког потока од Мостара до ушћа у Саву? Била би то лепа атракција у том новом насељу.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426760#p426760:11fzh5gw je napisao(la):
Дошљак » 07 Jan 2017 07:15 pm[/url]":11fzh5gw]Сад све ми нешто пада на памет, у оквиру Београд на Води, да ли је могуће да се кроз део простора овог пројекта поново отркије корто Мокролушког потока од Мостара до ушћа у Саву? Била би то лепа атракција у том новом насељу.

Otkrili bi kisno fekalni kolektor.

Ваљда постоји начин да се та фекална канализација преусмери из овог колектора?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426717#p426717:3f8le4rc je napisao(la):
milos.tro » Sub Jan 07, 2017 12:11 pm[/url]":3f8le4rc]Zuma, od kad ti je ova fotka?
file.php

Imam utisak da je desna obala save blago fotošopirana po pitanju zelenila :wink:
Ne verujem da je slika izmenjena u Photoshopu, bilo je tu zelenila, evo i danas se vide krošnje preostalog drveća na desnoj obali Save:

Interesantno je da sada ima više šlepera na toj strani Save neko ranije.

На том некада уређеном делу обале где су сада шлепови пре није било усидрених шлепова.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426717#p426717:3axwvo0p je napisao(la):
milos.tro » 07 Jan 2017 12:11 pm[/url]":3axwvo0p]Zuma, od kad ti je ova fotka?

file.php
Slika je iz Aprila 2015. Verovatno vidiš da su još uvek tu stovarište sljunka, barake, Nemački bunker i suvi dok za opravku brodova. Dakle u pitanju je normalno zelenilo u proleće, a ne fotošop. Sem toga fotografije na Beobuildu su dokument o Beogradu i na njima nikada ne menjam ono što prikazuju. Evo uvećanog dela te slike.

IMG_1807c_resize.jpg

Ali, dao si mi ideju da u ovom lednim Božićnim danima skoro Sibrske hladnoće napravim detaljnu retrospektivu zelenila jednog nesuđenog parka na obali Save. Parka koji sada nikada nećemo videti, pa da se bar za dokumentaciju i utehu zadovoljimo slikama nečega što je bilo sasvim divlje i neodržavano, ali zato ne manje lepo za sve one koji su znali da vide lepotu koja nikoga ništa nije koštala, i da bar malo cene ono što imaju. Jedno šetalište pored reke koje im je ostavila manje sebična generacija i prirodu kojoj je dovoljno i vrlo malo. Ne znam više koliko sam puta tuda prošao, što peške što na biciklu, pa da bude bar za uspomenu.

IMG_4059_resize.jpg

IMG_4061_resize.jpg

IMG_4062_resize.jpg

IMG_4072_resize.jpg

IMG_4074_resize.jpg

IMG_4089_resize.jpg

IMG_4091_resize.jpg

IMG_4090_resize.jpg

IMG_4693_resize.jpg

IMG_4694_resize.jpg

IMG_4706_resize.jpg

IMG_3420_resize.jpg

IMG_3511_resize.jpg

IMG_3452_resize.jpg

IMG_3462_resize.jpg

IMG_3471_resize.jpg

IMG_3464_resize.jpg

IMG_3465_resize.jpg

IMG_3460_resize.jpg

IMG_3461_resize.jpg

IMG_3504_resize.jpg

IMG_3505_resize.jpg

IMG_3506_resize.jpg

IMG_0665_resize.jpg

Zuma sve pohvale na fotografijama. Samo da te podsetim da na ovoj lokaciji nikad nismo imali setaliste nego put i bici stazu,ozirom da sam takodje x puta prosao kao pesak ovom marsutom moram da priznam da sam stalno bio na oprezu od biciklista posto sam bici stazu koristo za setnju,nazalost.

Što se zelenila i vegetacije tiče nisam baš siguran da smo ga baš nepovratno izgubili dobićemo ga na donjim nivoima kad se budu kompletno uradila donja šetališta.

Не знам зашто лажеш и то поред стотина слика на овј теми на којима се јасно види шеталиште, и то шеталиште које није било бог зна како дизајнирано али које је било изведено знатно квалитетније и постојаније од ове "променаде" покрај милогорског/снс пилићарског наводног београда?

Наравно. Дакле ово:
na ovoj lokaciji nikad nismo imali setaliste nego put i bici stazu
- Није тачно.

Сад ће наравно да се вади како није мислио на цели СА него само на тај сегмент али управо у томе је и проблем. Није први пут да просипа ове тендециозне помије. Као онда кад је из мастер плана извукао податке о огромним површинама културне намене у оквиру наводног београда а заправо ови преверанти уврстили пола постојеће Савамале у ту рачуницу.

U prethodnom postu sam lepo napisao da na lokaciji zuminih fotki nije bilo setalista,astrodule je dodatno skicirao.

...Јер јасно је са ове слике да се ради о магистрали првог реда а не о шеталишту

IMG_0665_resize.jpg

напредњачка метафизика

Sta god da je tu postojalo bilo je u stanju raspada tako da je moralo kako god da se rekonstruise.
Ne vidim razlog za raspravu.

Bilo bi dovoljno da ste pogledali slike koje sam poslao. Delija je u pravu a vi niste. Uzvodno od dve barake od zarđalog lima i diskontinuiteta u nivou postojalo je kvalitetno i uređeno šetalište sa odvojenom biciklističokm stazom. I to se sasvim lepo vidi ovde.

IMG_3504_resize.jpg

Nizvodno od tog mesta je takođe postojala i odvojena biciklistička staza i odvojeno šetalište. Jedina razlika je u tome što su u trenutku pravljenja bici staze ispravno zaključili da se bivši put toliko malo koristi (jer je slepa ulica i ne vodi nigde sem u dva brodarska preduzeća koja su jedva radila), da su ga promovisali u kombinovanu saobraćajno-pešačku ulicu, a bivši trotoar kompletno pretvorili u bici stazu. Nije to jedino mesto gde takve kombinovane površine postoje, kao primer imate recimo London. Kako se koristio takođe lepo vidite na slici i to zbog malog saobraćaja apsolutno nije bio problem. Dakle, šetalište odvojeno od biciklističkog saobraćaja je postojalo svuda, a samo je na delu obale deljeno sa vrlo malim automobilskim saobraćajem (bitno manjim od biciklističkog, što opravdava takvu podelu).

IMG_4089_resize.jpg

A ovaj kucov se redovno ovde izležavao, prosto zato što je "saobraćaj" bio takav da je mogao.

IMG_3511_resize.jpg

Cak se i po ovim nasminkanim Zuminim fotografijama vidi koliko je vec sada bolje nego sto je bilo. Neverovatno koliko su puno toga uradili za krato vreme. Ono sta je sve isplanirano i da ne pominjem. Ovo je stvarno projekat vredan divljenja!

Evo nove epizode.
https://m.youtube.com/watch?v=sl_uNSwZRmg

Ajoj, ljudi... Bilo je "šetalište" i pre, ali nije bilo dostojno ni neke varošice a da ne pričamo o Beogradu.

Razumem da previse konzumiranje dnevnikocilina moze biti stetno po zdravlje gradjana Srbije ali takodje veca doza Zumocilina moze imati lose posledice po vase zdravlje.
Koristite oba sredstva u umerenim dozama.

Zuma prelepa retrospektiva nekadasnjeg ambijenta amfiteatra. Bicikli, zelenilo, pecarosi, drustvo ispred kafane i tu i tamo po neki kiper sa peskom. Bila je zaista milina voziti bajs uz kej, cak i nocu sa sablasnim svetlima vatre iz cementare.
:pob:
U inat papagajima koji nikada u zivotu tamo nisu krocili a sada neprekidno ponavljaju kako je krajnje vreme bilo da se sve to sravni sa zemljom i napravi trzni centar. Poseci jedno jedino drvo zarad trznog centra na ovoj lokaciji je cist kriminal.

Vrh