Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Ne samo da nista nisu uradili na podizanju setalista pored trznog centra, nego ovim ispumpavanjem vode po minusu, koja se ledi u kontaktu sa podlogom, ima da nacisto razvale vec postojecu, staru obaloutvrdu. Posle ce "sredjivanje" te stare obaloutvrde biti daleko skuplje i duze ce setaliste ostati nedostupno.
Da i ne govorimo da bi celu povrsinu Savskog amfiteatra trebalo nasuti makar onoliko za koliko se dize nivo setalista. U suprotnom ce pri ekstremno visokim vodama biti jezera po ulicama, voda ce da se izliva iz kisne kanalizacije itd...

Tačno tako, postojeća obaloutvrda se lagano raspada pod uticajem vode koja je konstantno podriva. U ovakvom stanju neće izdržati prolećne poplave. Nadam se da će rešiti to na vreme.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=423861#p423861:1nk5jo1z je napisao(la):
stanislaw » Pon Dec 19, 2016 6:13 pm[/url]":1nk5jo1z]Posle ce "sredjivanje" te stare obaloutvrde biti daleko skuplje i duze ce setaliste ostati nedostupno.
Da i ne govorimo da bi celu povrsinu Savskog amfiteatra trebalo nasuti makar onoliko za koliko se dize nivo setalista. U suprotnom ce pri ekstremno visokim vodama biti jezera po ulicama, voda ce da se izliva iz kisne kanalizacije itd...

Pa sređivanje te stare obaloutvrde nije ni bilo u planu, ako misliš na neku vrstu rekonstrukcije, već
će je kompletno srušiti i izgraditi novu.

Za nasipanje se slažem, zanimljivo je da područje Viste nisu nasipali, imali smo već
slike kada je taj deo SA bio pod vodom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=423868#p423868:6enapav2 je napisao(la):
kkorisnikk » 19 Dec 2016 06:43 pm[/url]":6enapav2]
Pa sređivanje te stare obaloutvrde nije ni bilo u planu, ako misliš na neku vrstu rekonstrukcije, već
će je kompletno srušiti i izgraditi novu.

Sigurno? To me jako čudi, da se ima za taj luksuz da se kompletni kameni bedemi iz 1970. godine rascopaju i da se sve gradi ispočetka? Teško mi je da shvatim. Tim pre što su između Brankovog i starog savskog mosta primenili upravo rešenje da betonske kosine iz 1942. godine zadrže, da bukvalno ništa na njima ne diraju i samo da ih "nadzidaju" za pola metra.
Jesi li potpuno siguran u tu informaciju da će se postojeći nasip do Gazele razvaljivati potpuno i graditi novi? Ne deluje mi da se BNV d.o.o. baš, baš toliko rasipa sa parama. Pre mi se čini da im šetalište do Gazele još uvek uopšte nije na dnevnom redu, da nije ni isprojektovano i da ga sada upropaštavaju radovima na drenaži rupa samo zato što nisu svesni svoje nesvesti...

Samo pretpostavljam, nažalost zbog manjka informacija možemo samo da nagađamo
i da napipavamo u mraku.

Mislim da će uraditi nešto slično kao što su sa ovom novom promenadom. Slike su Zumine iz marta
meseca.

IMG_9114c_resize.jpg

IMG_9126_resize.jpg

U svakom slučaju ne vidim način na koji bi uopšte mogli da sačuvaju tu staru obaloutvrdu, s ozbirom da se tu
odmah na par metara nalazi gradilište, tj. valjda tek treba da postane za kulu. Sa rendera smo donekle mogli da vidimo
na koji način će biti uređen prostor oko nje.

03c%20-%20presek%20namena03.jpg

04%20-%20reg%20nivelacioni.jpg

Tako da recimo da sam 99% siguran da će stari kej kompletno biti porušen.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=423874#p423874:ihcaktqi je napisao(la):
kkorisnikk » 19 Dec 2016 07:44 pm[/url]":ihcaktqi]
04%20-%20reg%20nivelacioni.jpg

Tako da recimo da sam 99% siguran da će stari kej kompletno biti porušen.

Ali negde mora doži do uklapanja stare i nove linije obaloutvrde, zar ne?
Meni je logično da iskoriste krivinu reke tu gde je mesto za Kulu Beograd, da novu liniju obaloutvrde skrenu nazad ka staroj, pa onda mogu da recikliraju postojeće šetalište ka Gazeli. Razlika u ceni radova bila bi povelika.

Ove scene viđene kod BW Residences, da se staro šetalište zatrpava ili u potpunosti probija, mislim da predstavljaju izuzetak jednostavno zato što je gornji nivo šetališta na tom delu bio ekstremno uvučen u odnosu na donnji deo (desetine metara). Dalje ka Gazeli, gde je postojeći gornji nivo šetališta do same reke, pomeranje linije obale bilo bi neracionalno i neisplativo (ne bi građevinsku liniju ni izbliza onoliko primakli reci, koliko su učinili u slučaju BW Residences).

Čini mi se da su oni već radili na uštedi kada su za deo od Brankovog do SSM-a mislim na donji nivo
odlučili da rade na pilonima. Imaćemo bukvalno jednu dugačku terasu.

Gde će ovde doći do uklapanja stare i nove, možda tamo gde si ti naznačio. Za pomeranje linije obale to mislim da neće
raditi, barem ne kao kod BW residensa, ali treba videti na koji način bi onda podigli kotu na tom potezu, a opet ukomponovali
donji nivo šetališta, pod uslovom da donjeg nivoa bude.

Evo male zanimljivosti. Preklopio sam dve slike istog mesta i iste razmere, iz pokušaj da podesim što je preciznije moguće da se neizmenjeni objekti ne pomeraju. To bi trebalo da omogući da se tačno vidi šta je ranije bilo na nekom mestu. Mali istorijski film od dve slike :)

BNV-Timeline1.gif

Bravo, Zuma. Lepo se vidi da se linija obale maltene ni za jotu nije pomerila, samo je u zoni BW Residences gornji nivo setalista poprilicno gurnut ka reci, ali samo zahvaljujuci tome sto je u tom delu ranije bio znatno uvucen u odnosu na donji nivo. Zapravo je nekadasnji donji nivo obale prepolovljen tako da pola sluzi kao gornji nivo (koji je vec zbudzen sa talpama), a pola kao donji nivo (koji se sada radi).

Meni bi bilo krajnje cudno da onda u zoni Gazele pomeraju liniju gornje obaloutvrde koja je vec na samoj obali reke, jer bi to bio prilicno skup i prilicno nepotreban poduhvat.

Zapravo, nekadašnji donji novo je postao uglavnom gornji, a ovo sto sad nasipaju po Savi je buduci donji i on će se par metara protezati ka reci u odnosu na sadašnju ivicu obale, što ce se videti na Google mapama za godinu-dve.

Zapravo je trebalo da gornji nivo postane donji, a da se napravi novi godnji, ali je trebalo oteti sto vise gradjevinskog zemljista za nekog tamo al abra ka dabra investitora. A sta ce se videti na Google maps me bas briga, po mapama ne moze da se seta pored reke...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LoIPkEiDxgo[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_9JWzJFKwNY[/youtube]

Данас сам видео како ће изгледати фасада на стамбеним кулама, јер су постављали панеле између оних пробних прозора. Сиве је боје када се гледа из близине, док издалека због заласка сунца има црвенкасту боју, као на рендерима. Нажалост нисам успо да направим квалитетнији снимак од овог телефоном.

Evo nešto bližeg snimka. To će dakle izgledati ovako.

IMG_1084_resize.jpg

A pogledajte sad ovo. Baš ih nešto zabole uvo za potrebu da se stara i nova linije obaloutvrde glatko nastave jedna na drugu. Trebalo im još prostora, pa što ne bi malo suzili Savu? Originalnu ivicu nižeg dela stare obaloutvrde vidite gore desno, tik ispod "ozelenjenog" stuba (na nivou preseka X rampi u nizvodnom delu), a ovaj još niži, uski tehnički prolaz ispod te ivice, je bio na sredini betonske kosine nižeg dela obaloutvrde.

IMG_1070_resize.jpg

IMG_1067_resize.jpg

IMG_1069_resize.jpg

IMG_1093_resize.jpg

IMG_1071_resize.jpg

IMG_1072_resize.jpg

Taj deo je nekada izgledao ovako.

IMG_8079_resize.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=424283#p424283:16y69ktc je napisao(la):
Zuma » 21 Dec 2016 09:16 pm[/url]":16y69ktc]Evo nešto bližeg snimka. To će dakle izgledati ovako.

IMG_1084_resize.jpg

Obecava, autor je dobio p....v :blah: :kafa:

Da li bi mogao neko ko se razume u to da mi objasni kako će da stoji ovaj nabacani šljunak na kom betoniraju zidić za donju obaloutvrdu. Nije mi jasno, zar neće Sava da odnese materijal, naročito na spoljnom delu okuke?

Johnny oteo si mi rec iz usta. Gledam ove slike i svojim ocima ne mogu da verujem sta rade i kako rade. Tu treba da se probijaju malo sipovi pa da se veze armaturom na gurnji nivo , ne mislim zavrseni nego nivo kiji ce da bude izmedju, kaskadni. Cak i gore treba da se burgija i da se ucvrsti. Ovo voda moze da odnese kao praznu kantu. Radi se totalno ne strucno i ne kvalitetno . Brate ili napravite kako treba ili nemojte fusariti. Ako arapi hoce cudo, onda cudo neka bude a ne bruka.

Vrh