Molim te samo da nemaš dilemu da ja imam bilo kakve simpatije prema Djilasu. Ja sam veliki protivnik Djilasa, ali je neizbežno reći da je Djilas uz mnogo, mnogo pogešnih poteza, čije su posledice katastrofalne, uradio i mnoge dobre stvari za ovaj grad: gradio je vrtiće, škole, iza njega ostaju ulice koje je rekonstruisao uz korupciju slažem se, ali su urađene Požeška, Bulevar, Nemanjina, Vojvođanska, ostaje Most na Adi koji je po meni potpun promašaj, ali je ta grdosija tu, ja mogu do moje tašte da dođem mnogo brže nego do sada, kad se završi saobraćajnica do Tošinog bunara za mene lično će to biti savršeno opipljiva korist, davao je pare penzionerima u Beogradu, dodatne pare mimo njihovih penzija, izgradio je i neke socijalne stanove itd.
A šta je uradio Vučić za dve godine vlasti? Šta je on izgradio i vredno uradio za ljude? Ništa, jedno duplo golo, ništa. Ponovio sam još ranije da je u momentu kada je formirana vlada RS 27. jula 2012. godine javni dug iznosio 15,2 milijarde evra, danas sa danas uzetih 700 miliona evra (1 milijarda dolara) od UAE, javni dug iynosi 21,5 milijardi evra glavnice duga. Dakle sumanuti Vučić nas je zadužio dodatnih 6,3 milijarde evra za nekih godinu i 7 meseci vlasti. To je potpuno ludilo. To je više od 12-13 miliona evra svaki dan. Rekao sam i da se dug privrede (privatnih i javnih preduzeća i preduzetnika) povećao sa 20 na 24 milijarde evra, i da se dug stanovništva povećao sa 5 na 6 milijardi evra. Dakle, ukupan dug se sa nekih 40-42 milijarde evra u julu 2012. godine povećao na 51-52 milijardi evra, što nije normalno.
Slažem se da političari ne bi smeli da monopolizuju gradske infrastrukturne i razvojne projekte, pa ja se ubih da to ne dozvolim upravo na ovoj temi i na ovom slučaju i na ovom forumu. Ovo što se ovde događa po meni nije zloupotreba gradskog projekta u naprizemnije svrhe, već brutalno iživjavanje nad nemoćnim ljudima. To je jadno, bedno i skaredno.