Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

I mi treba da verujemo da je ovo nekome rasprodano na zatvorenim Prodajnim Događajima, a sa zgrade nestaju balkoni, sa eksterijera nestaje sve osim Demit fasade... Pa ovaj drugi render je kao da su crvene solitere sa Vidikovca spustili na obalu Save. Zločin nad gradom.

A pitanje je koji su renderi prikazivani onima koji su se, možda baš na osnovu njih, konačno prelomili i odlučili da im daju pare i potpišu ugovor.

Fasada sudeći po panelima će biti u maniru Westa..

FVS_9013-1024x682.jpg

Mora se konstatovati činjenica da je trend lažnih rendera a surovih izvedbi, toliko uznapredovao da smo se na to nekako i navikli. Počev od famozne makete, preko mikrofon kule, ali i Rajićeve sveće lojanice, koja je bez dima izgorela......

Kako javnost može protiv toga da se bori - nemam pojma.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=420333#p420333:ajqs7w16 je napisao(la):
Nik_B » Wed Nov 30, 2016 2:49 pm[/url]":ajqs7w16]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=420325#p420325:ajqs7w16 je napisao(la):
joncage » Sre Nov 30, 2016 2:13 pm[/url]":ajqs7w16]Jesam li ja nešto promašio ili su oni promjenili izgled BW Residencies? Donja slika je sa najnovijeg rendera, gornja sa orginalnog. Ako grade po ovoj donjoj verziji, onda je to skoro pa i standardna srpska gradjevina po uzroku na komunisticke dane. Takodje fale balkoni sa bokova.

Ukoliko je moj izvor tačan, promenili su izgled. Pisao sam o tome još ranije. Osim jeftine fasade, gledali su da skrešu i ostale trokove što je više moguce, sve do toga da ispod plakara nije planiran parket kako bi se uštedelo.

Kad se usele prvi stanari prvo ce da zastakle terase da "ne duva", a mozda ce da ture i kupus u bure da se kiseli. :D

Kako nisu otfikarene terase na kuli B, ako jesu (videti fasadu desno prema reci)?

file.php

Meni generalno nije jasno što za prvu zgradu nisu izabrali neku reprezentativniju zgradu, i prvi render je sranje. Posle bi mogli da prave i prodaju krševe oko nje jer bi ljudi verovatno poverovali i da će ostale biti kao prva.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=420344#p420344:35898p58 je napisao(la):
GOJE » 30 Nov 2016 02:31 pm[/url]":35898p58]Mora se konstatovati činjenica da je trend lažnih rendera a surovih izvedbi, toliko uznapredovao da smo se na to nekako i navikli. Počev od famozne makete, preko mikrofon kule, ali i Rajićeve sveće lojanice, koja je bez dima izgorela......

Kako javnost može protiv toga da se bori - nemam pojma.
Pa mi i dalje ne znamo kako će izgledati obala Save. Jeste da se već gradi, da bi trebala i da se skoro završi, ali opet ne znamo ništa. Ovima što su kupili stanove to je najbliža okolina zgrade, a nama je to jedan od najvažnijih javnih prostora u gradu. Pa opet oni ne znaju šta ih čeka kad izađu iz sopstvene zgrade, a svi mi ostali znamo još manje, čak ni da li imaju dozvolu da rade to što rade. Jedino ne nedostaje rendera za koje svi upućeni vrlo dobro znaju da ne znače ništa. Iako to narodu niko jasno ne kaže. Na njima nema na zapadu obaveznog upozorenja ("Disclaimer: Ova slika na ambalaži ne predstavlja stvarni izgled ..."). Ovaj posledni momenat je naročito zanimljiv, pošto u pravnom smislu predstavlja prevaru. U svakom ugovornom odnosu postoji neka vrsta najopštijeg i podrazumevanog očekivanja obe ugovorne strane ("dobri običaji"), zato što fizički nije moguće u ugovoru napisati baš sve. Sve što odstupa od tog opšteg očekivanja se mora drugoj strani eksplicitno naglasiti, inače se ugovor (formalni ili neformalni) smatra prevarnim. Isto to važi i za informisanje, bilo ono javno ili komercijalno.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2hLviuSK_Og[/youtube]

Da li zna doticna "pretsednica" opstine ko joj nocu rusi kuce po opstini i kidnapuje ljude i ko bespravno "uredjuje" obalouvrdu ili to nije njena nadleznost?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=420371#p420371:19lfjz29 je napisao(la):
Beki » 30 Nov 2016 04:12 pm[/url]":19lfjz29]Meni generalno nije jasno što za prvu zgradu nisu izabrali neku reprezentativniju zgradu, i prvi render je sranje. Posle bi mogli da prave i prodaju krševe oko nje jer bi ljudi verovatno poverovali i da će ostale biti kao prva.

Ali tragikomedija i jeste u tome što jesu najreprezentativniju zgradu odabrali za prvu. Naravno da će nove zgrade koje slede da budu još veći krš. Evo, na temi BW Residences baš kalkulišemo da se otprilike za istu cenu kvadrata može dobiti i stan u novoj vili u Užičkoj.

Uradili su update postojece makete i dodali zgradu BW Vista u zadruzi. Na zalost nisam bio u prilici da fotografisem. :(

Vidi, vidi, to mora da je neka Microsoft maketa koja se automatski apdejtuje :)
A jel su okrajcovali terase na BW Residences sa makete?
Jel su okrajcovali sve druge zgrade od preko 15 spratova, da izgleda kao da je BW Vista najviša?

Da li imamo temu za BW Vistu?

Evo nove brošure, koje šalju na mejl zainteresovanima (ili špijunima, kao meni)

BWVista-Info_Header_sr.png

BWVista-Info_01_sr.png

BWVista-Info_02_sr.png

BWVista-Info_03_sr.png

Prijavite se na: www.belgradewaterfront.com
Kontakt: +381 11 7888 888
Besplatni poziv: 0800 300 888

Šta je PARK BEOGRAD?
Gde će biti vrtić?
5 minuta do Kališa!?!?
Do Andergraunda ima tačno 1km od tramvajskog mosta (ako se to može nazvati Kalemegdanom). Trkač sam, pa ću vam reći da je tempo od 5min/km rezevrvisan za vrlo napredne rekreativce. Govorim od trčanju. Šetnja je (u najboljem slučaju) 6km/h, tj. 10min/km. No dobro, istinu ne možemo da očekujemo od njih...

Gledajmo to sa pozitivne strane: po svim renderima iz reklamnih materijala za BW Vista, posle BW Residences i Viste neće više biti zgrada preko 50m visine...
Zamišljam vradovica kako skalpelom krajcuje makete...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=420448#p420448:17l8rgdi je napisao(la):
stanislaw » Sre Nov 30, 2016 11:04 pm[/url]":17l8rgdi]Gledajmo to sa pozitivne strane: po svim renderima iz reklamnih materijala za BW Vista, posle BW Residences i Viste neće više biti zgrada preko 50m visine...
Zamišljam vradovica kako skalpelom krajcuje makete...

Sačekaj još koji mesec ili dva kada izađu sa renderima za one dve zgrade oko TC-a. Lepo ćeš se obradovati. :mrgreen:

nadam se da je u projektu predvidjena centralna klima u zgradi, posto na fasadi nigde nije ostavljen prostor za spoljne jedinice klima. a znamo kako ce onda da zgrada izgleda kroz pola godine od useljenja.

file.php

Ukoliko je render apdejtovan na finalnu verziju, u donjem desnom uglu se može naslutiti dizajn promenade. Kontam im da je bila žešća frka prikazati "Vistu" kroz procep između BW Residences, kako bi potencirali pogled ka reci, a istovremeno da ne prikazu promenadu, odnosno da ostave u tajnosti budući izgled kao do sad. Promakao im je eto taj ćošak.

Uglavnom, ako se kome da, može da izanalizira ovaj "tizer" za promenadu. Ja nemam vremena, a bogme ni volje da rabijam glavu. Ovako na brzinu, rekao bih da su realno predstavili ono proširenje sa dečjim igralistem.

Najlepše je što ovaj "procep za gledanje reke" posmatran iz Viste ne zauzima više od nekih 10 do max 20 stepeni vidnog ugla (veliki zum sabija prostor), i što su iz rendera potpuno uklonili biciklističku stazu. Tako da u stvarnosti stanari iz Viste u ovom pravcu vide skoro isključivo betonski zid dve susedne zgrade sa pukotinom od ovih par stepeni između. A zatim su još u virtuelnom svetu biciklističku stazu naselili ljudima, a bicikle izbacili, samo da bi izgledalo da na obali ima više prostora za šetnju, dok će u stvarnosti to biti idealno mesto za gaženje dece i starih osoba. To je bre čitav pokret zbunjivanja naroda.

Vrh