Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Ne. Ne razmisljaju.
Jer riba smrdi od glave, a glava ovde ne razmislja ni o cemu. E kad je tako u glavi, zamislite kako je dupetu...

Razgovarah danas saj jednim od podizvodjaca na ovom projektu od "nacionalnog znacaja"
Ako je i 5-ti deo onoga sto mi je rekao tacan, onda je stvar jos crnja nego sto smo mi 'skeptici' pretpostavljali...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Sad imamo i poslednju nedostajuću varjablu za određivanje rastojanja zida aneksa od regulacione linije. A to je rastojanja od okruglog stuba do zida aneksa. Taj deo sada izgleda ovako. Vidite dva izlivena stuba i, iza njih, armaturu za još dva u istoj liniji.

IMG_7467_resize.jpg

IMG_7468_resize.jpg

Ispred njih je u beton ulivena aluminijumska traka budućeg zaštitnog uzemljenja. Pošto zaštitno uzemljenje obično ide negde blizu površine fasade, to nam je prlično dobar marker.

IMG_7473_resize.jpg

Traka je od armature stuba udaljena oko pola metra.

IMG_7484_resize.jpg

Taj zaključak je potvrđen rastojanjem ivice armature buduće horizontalne betonske grede na vrhu stuba. Takođe oko pola metra.

IMG_7588_resize.jpg

Dakle od zida aneksa do ivice najvišeg nivoa obaloutvrde ima ovoliko prostora koliko se vidi na slici, minus pola metra pored okruglog stuba. Rekao bih da od budućeg zida do regulacione linije privatnog placa ima oko 4 metra, kao što sam još davno predvideo da će biti (pa su mi ovde svašta povodom toga rekli). Ove reklame su oko metar ili nešto jače od regulacione linije. Što bi dalo između 5 i 6 metara od zida aneksa do biciklističke trake (što obuhvata i privatno i javno zemljište). Recimo da je moguća greška u proceni oko jedan metar.

IMG_7578_resize.jpg

IMG_7579_resize.jpg

IMG_7580_resize.jpg

A sada imamo i snimak iz vazduha gde se ovo rastojanje takođe vidi.

BNVsep1c.jpg

https://www.belgradewaterfront.com/wp-c ... 4/sep1.jpg

Sad lepo ovde zamisllte obavezni kafić na obali, a od zida aneksa do biciklističke staze njegovu baštu sa stolovima, to vam je to. Slobodnog prostora dalje od staze NEMA. Biće zauzeto čak i ono "javno" parče zemljišta između regulacione linije i bici staze.

Zuma, sve pohvale na reportažama :kk: Da li si možda u toku sa dešavanjima na obaloutvrdi u delu kod Gazele? Pre nekoliko dana sam video u daljini par barži,pa me interesuje da li su eventualno počeli sa nekim radovima,u planu im je da prvo rade podvodno betoniranje.

Što se tiče postavljanja geotekstila na donjem nivou obaloutvrde to mi nije baš najjasnije,slažem se sa tobom da će verovatno tokom jeseni zatvoriti deo ili celu Novu promenadu.Potrebno je da se ukloni krupno kamenje,L betonski zidovi da se vidi gde talpe propuštaju,jer u ovom slučaju imamo "čašu sa više rupa nepoznatih lokacija".Zatim potrebno je uklanjanje granitnih ploča,novo nasipanje i utabavanje peska,merenja, pa ponovo postavljanje ploča,L betonskih zidova na celom potezu,kao i kod golih talpi. Biće tu pooodosta posla,sve pod uslovom da se nije aktiviralo i klizište(a) što bi dodatno zakomplikovalo situaciju.

Sa Gazele sam primetio da je stara obaloutvrda na najmanje jednom mestu (100-150m uzvodno od rupe za Kulu, ka Gazeli) potpuno podlokana, u smislu da granitno šetalište još uvek nekako stoji u komadu, ali ispod tih ploča je bukvalno nekoliko metara kamene utvrde i ispune potpuno odronjeno i isprano u reku. Potpuno mi je nejasno kako je ovako ozbiljno oštećenje nastalo baš sada, jer na šetalištu ka Mostaru sve do zatvaranja nije bilo nikakvih vidnih problema.

Ne znam kakvo podvodno betoniranje očekuješ u tom delu šetališta, meni je nekako realnija varijanta da naprosto urade nadziđivanje postojećeg šetališta, onako kako su uradili i kod Savanove.

Što se tiče misterioznog zatvaranja celog šetalište kod Mostarske petlje, za sada su jedini vidljivi povod zemljani radovi koje Millenium team izvodi iza šetališta. Tamo gde treba da budu konture objekata tržnog centra, radi se iskop zemlje do 1-2 metra dubine. Osnovni cilj je da se teren pripremi za gradnju tako što će se iz zemlje potpuno ukloniti betonska podloga sa svojim donjim strojem, koja je do sada prekrivala veći deo tog prostora. Svi ovi zemljani radovi se, naravno, izvode bez ikakvih dozvola.

Same barže koje su prisutne u delu šetališta ka Mostarskoj petlji mislim da ne igraju nikakvu ulogu u radovima ispred kojih su privezane. Prostor se koristi naprosto kao sidrište za brodove koji rade na sada aktuelnom, nizvodnom delu Promenadle.

Gornja misterija rešena, ostala jos samo misterija donjeg šetališta :)
Doduše možda ne bude kafić ili restoran, ne verujem da će baš svi objekti biti te namene. Čak štaviše ako već žele ugositeljski objekat, deluje da je bolje da ga stave na plato između ove dve zgrade jer tamo ima više mesta ua stolove i bašte.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405781#p405781:a1uqajkw je napisao(la):
Max15 » 14 Sep 2016 07:28 pm[/url]":a1uqajkw]
Pre ce biti da je (Ne)informisanost.
Kada ti nesto nije jasno samo im posaljes poruku preko fb, uvek odgovore.

Slušajte vi ljubitelji pravnog divljaštva.
Kada neko potpuno bespravno ogradi kilometar javnog šetališta u Beogradu nizvodno od Mostara, građani ne treba da šalju upit preko Fejsbuka nekoj polupismenoj botini, već treba da pošalju prijavu nadležnom inspekcijskom organu koji po prijavi treba da izađe na lice mesta i zabrani radove.
Ako ti voliš da živiš u banana državi, bar nemoj iz sveg glasa da skačeš i bučiš da tako treba.

Na slikama deluje da od stuba zgrade do kraja gornjeg šetališta (bez terasnog dela) ima oko 14m. Ako sa donjim šetalištem ukupna širina šetališta treba da bude, kolko, 21m, onda ne deluje nemoguće da će donje šetalište biti 7m širine i da ukupna širina bude zadovoljena. Dobro, neko će reći od ovih 14m kolko je privatno kolko javno, ali ako se pomeri bicikl staza, ja ipak mislim da je to ok širina. Posebno što pored imamo plato ispred zgrada gde je širina dosta veća.

Širina gornjeg šetališta do panoa je 12 metara plus cca 8 metara od panoa do nadzemnog dela aneksa što bi bilo 20 metara na gornjem nivou kao što sam predpostavio ranije. Po nacrtu plana biće još 10 m za donje nivoe(ukupno 30 metara širine obale).Ako bi jedan od donjih nivoa bio na nivou osnove L betonskog zida tu bi mogla da se provuče samo bici staza i reši problem "presecanja" biciklista i pešaka.

Miloše, jel misliš da je ovo crvenom linijom širine 20m? Meni deluje nešto kraće.

Nisam siguran ali moje misljenje je da ne mozes meriti od stuba vec od ivice betona.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405781#p405781:1pltc48y je napisao(la):
Max15 » Wed Sep 14, 2016 8:28 pm[/url]":1pltc48y]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405664#p405664:1pltc48y je napisao(la):
astrodule » Wed Sep 14, 2016 9:43 am[/url]":1pltc48y]Muka mi je više od ove tajnovitosti.

Pre ce biti da je (Ne)informisanost.
Kada ti nesto nije jasno samo im posaljes poruku preko fb, uvek odgovore.

Tako u svim uređenim zemljama, kada vidiš da neko izvodi radove na infrastrukturi, tražiš facebook profil privatne firme da ti kaže šta se dešava.

@Earthmoving, da budem precizan po Zuminim merenjima to bi bilo 12metara- obala do panoa plus 5-6metara od panoa do nadzemnog dela aneksa- znači 17-18metara plus 1m mogućeg odstupanja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405864#p405864:1t829xnl je napisao(la):
milos.tro » Thu Sep 15, 2016 9:25 am[/url]":1t829xnl]Širina gornjeg šetališta do panoa je 12 metara plus cca 8 metara od panoa do nadzemnog dela aneksa što bi bilo 20 metara na gornjem nivou kao što sam predpostavio ranije. Po nacrtu plana biće još 10 m za donje nivoe(ukupno 30 metara širine obale).Ako bi jedan od donjih nivoa bio na nivou osnove L betonskog zida tu bi mogla da se provuče samo bici staza i reši problem "presecanja" biciklista i pešaka.
Sjajno, celih 30 metara i to je dovoljno (znam za PPPPN i sta je u njemu nalupano) ? Minus sirina ograde izmedju nivoa i sirina ograde izmedju donjeg nivoa i reke, minus sirina drvoreda. I jos biciklisticka staza uz zid tj. ogradu, vozis li ti biciklu? Zasto delis donje setaliste od bednih 10 metara na dva nivoa pa to onda nije vise 10 metara fukncionalne sirine ?
Sirina setalista na BnV je trebala da bude NAJMANJE 50 metara, sve ostalo je palamudjenje po sistemu, seci usi krpi dupe..

Upravo zbog lokacije bici staze,predlagao sam pomeranje bici staze na donji nivo,kako bi ta staza bila namenjena samo biciklistima i bilo sprečena ukrštanja i presecanja sa pešacima.
Kad si već pomenuo bajs kako se snalaziš sa vožnjom na bici stazi kod Hotela Jugoslavija?

Staza kod Juge je takođe ubudžena.

Ne treba pravdati usko novo šetalište sa greškama u ostatku grada. A sigurno nisu projektovali novo šetalište uzimavši u obzir ostala šetališta u Beogradu, jer da jesu shvatili bi koja je prava širina javnog prostora (savski kej u Blokovima, kao i zemunski od Venecije do Stevana Markovića )

plus: kod Juge postoji parking kojim može takođe da se šeta ili vozi bajs, a da ne pričam o donjem delu koji je mnogo širi nego što će biti kod BnV.

Ne, bila je reportaža da je kod Savanove 2 (pred kraj šetališta) postavljena sasvim nova česma.
Inače Millenium tim je danas krenuo nešto da radi na prostoru pored šetališta ka Brankovom mostu (tamo gde je sve bilo zasuto peskom). Uklanjaju onih 10 privremeno postavljenih sadnica (verovatno će ih premestiti u gradilišni rasadnik tamo iza BW Residences) i ruše neke betonske temelje što su zaostali na tom prostoru zasutom peskom (reklo bi se upravo temelj one stare, izvaljene česme).

Deluje kao da hoće da dovrše šetalište do Brankovog mosta, ali ovog puta bez izdizanja nivou šetališta...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405903#p405903:263awwpf je napisao(la):
milos.tro » Thu Sep 15, 2016 1:27 pm[/url]":263awwpf]Upravo zbog lokacije bici staze,predlagao sam pomeranje bici staze na donji nivo,kako bi ta staza bila namenjena samo biciklistima i bilo sprečena ukrštanja i presecanja sa pešacima.
Kad si već pomenuo bajs kako se snalaziš sa vožnjom na bici stazi kod Hotela Jugoslavija?
Ako si mislio zbog guzve, nikako, no ono o cemu ja pricam je da je vrlo zahtevno voziti biciklu pola metra od zida pogotovo kada ti u susret dolazi drugi sa kojim treba da se mimoidjes, meni nije problem sa visedecenijskim stazom na dva tocka, ali pocetnicima pa i nekim starijim je to nocna mora. Vrlo cesto zavrese odranih laktova.

Pa bolje da biciklista ocese zid nego pesaka. Ako im smeta zid znaci da zele da povremeno izlaze iz staze na pesacki prostor , a time bi ugrozavali pesake. Zato je meni zid pored bicikl staze ok, pa nek slobodno jure ko sad po setalistu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405855#p405855:vbblcr88 je napisao(la):
stanislaw » 15 Sep 2016 07:59 am[/url]":vbblcr88]Sa Gazele sam primetio da je stara obaloutvrda na najmanje jednom mestu (100-150m uzvodno od rupe za Kulu, ka Gazeli) potpuno podlokana, u smislu da granitno šetalište još uvek nekako stoji u komadu, ali ispod tih ploča je bukvalno nekoliko metara kamene utvrde i ispune potpuno odronjeno i isprano u reku. Potpuno mi je nejasno kako je ovako ozbiljno oštećenje nastalo baš sada, jer na šetalištu ka Mostaru sve do zatvaranja nije bilo nikakvih vidnih problema.
Misliš na ovo? Zaista nije moguće da decenijama nije bilo problema, a odjednom se pojaviše sada. Očigledno je u pitanju posledica nekih nedavnih radova.

IMG_7360_resize.jpg

Koliko se sećam lokacija bici staze je dogovorena od strane udruženja biciklista sa predstavnicima grada.Sada je situacija takva da nema većih mimoilaženja i presecanja biciklista i pešaka,osim kad su neka dešavanja.MIslim da bi u narednom periodu kada budu završeni donji nivoi biciklisti trebalo da dogovre i dobiju GORNJI DONJI NIVO (pošto će ih biti 2 koja bi se još radila)namenjen SAMO NJIMA.
Ako bi ostalo ovako u perspektivi bici staza bi se pretvorila "u sporu stazu"-čitaj guranje bicikala(kao što je i bilo tokom karnevala brodova).

Zuma, samo izvlačiš fotke iz rukava,ajde vadi "sve iz fioke" :dil: :kk:
Sad videh ovu fotku možda će tu prolaziti cevi za odvod i izbacivanje vode.

Vrh