Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Problem će biti rešen kada se sve raskopa i kada veliki vođa sazove KZN na kojoj će da objasni da je za sleganje kriv ološ koji samo kritikuje iz fotelje i ispred kompjutera.

Poslato sa telefona

Gde nestade onaj prepametni vlasnik Milenijum tima, ovo što je gore odradio mu se raspada, a koji je obećao da će radovi na donjem šetalištu početi, kako reče u onoj emisiji Bg na Vodi, na leto kad bude najniži vodostaj. Skoro prođe leto, a nije ni počeo. Na drugo pitanje kako će izlgedati donje šetalište je dao još precizniji odgovor- biće iznenađenje :bash: Ah ti moderni sposobni bizmismeni. Old school radnička klasa bi ti rekla datum početka gradnje i pokazala crtež projekta po kom će graditi donje šetalište.

Pa zar nas nije iznenadio? Ko je mogao pretpostaviti Pokretnu Promenadu? Naprave gornji deo, a on se vremenom sam od sebe pretvori u donji. Nije to lako. :lol:

Svratio u vreme ručka do poslednje kuće Bare Venecije. Prinudno iseljenje nije krenulo u 10h, okupilo se pedesetak ljudi, desetak pandura i nekoliko novinarskih i TV ekipa sa kamerama. Do podneva ni traga ni glasa od izvršitelja. Verovatno će se čekati da prođe medijsko interesovanje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=401697#p401697:lywqg19h je napisao(la):
joncage » Mon Aug 22, 2016 1:13 pm[/url]":lywqg19h]Sta je bre ovo? Divlji otpad?

file.php

Ц Ц Ц

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=402226#p402226:1qdrubb0 je napisao(la):
stanislaw » 26 Aug 2016 01:49 pm[/url]":1qdrubb0]Svratio u vreme ručka do poslednje kuće Bare Venecije. Prinudno iseljenje nije krenulo u 10h, okupilo se pedesetak ljudi, desetak pandura i nekoliko novinarskih i TV ekipa sa kamerama. Do podneva ni traga ni glasa od izvršitelja. Verovatno će se čekati da prođe medijsko interesovanje.

Studio B je odlučio da bez okolišanja izvesti o današnjim događajima:
* Ivan Timotijević je uzurpator koji odbija da se iseli,
* Pripadnici inicijative Ne davimo Beograd su došli da protestom uznemiravaju građanstvo (propustili su samo da kažu da je bukvalno sve ostale građane Bare Venecije osim samog Timotijevića grad već iselio tako da nema ko da bude uznemiravan)
* Takođe su došli da bi vređali novinare (jedino ovo su netačno preneli, zapravo vređana je ekipa Studija B, a novinari su kod Timtijevića primljeni)

Ima li nekih novosti povodom izgradnje dodatnih nivoa na promenadi?

Studio B bi mogao da izvesti i o tome zašto potpuno nova obala tone. Takođe, vizuelno bi vrlo zanimljiv bio i TV prilog zašto ljudi koji šetaju po nekim delovima Promenade moraju da dižu noge više nego obično, neodoljivo potsećajući na legendarni skeč Monitija Pajtona "Ministarstvo smešnog hodanja". Zatim bi mogao da kaže zašto su rupu za kulu iskopali još početkom godine, zatim bez veze potrošili silan novac neuspešno je braneći od prolećnih voda, samo da bi još jedna pusta i prazna rupa u kojoj se ništa ne dešava stajala do sada. Pa bi mogao da izvesti zašto su još u aprilu srušili jedinu javnu česmu na obali Save, uklonili sve stare klupe, zatim raskopali preostali deo obale do Brankovog mosta, sve zajedno ogradili, i onda lepo zaboravili. A ne bi falilo ni objašnjenje zašto su uz toliku reklamu napravili deo Promenade, samo da potom zatvorili jedini pravi ulaz u nju kod Brankovog mosta. Imali smo položenu čak i pravu stazu od itisona okruženu poljskim cvećem da bi narod sačuvali od one silne fine prašine ispod mosta koju udišemo posle svakog koraka, ali su i to bacili. Tužno je gledati povorku starih turista sa kruzera koji dišu preko maramica pokušavajući da idući pored ograde sa obale dođu do ulice, ili se zbog fotografija popnu na most. Ja sam još u Aprilu upozorio na besmislenost zatvaranja prilaza preko pruge ako se već ne radi baš ništa, a od tada je prošao dobar deo godine. Sve bi to studio B MOGAO i MORAO da kaže, pa bi bilo daleko korisnije od laganja o poslednjoj porodici koja je ostala. Ali pošto takozvana "Beogradska televizija" to ne sme da prikaže, jedini raspoloživi TV prilog koji u sebi ima bar neku malu meru istinitog opisivanja suštine onoga što nam se u gradu i na Promenadi dešava, je upravo već pomenuta priča o tome kako se troši državni novac:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iV2ViNJFZC8[/youtube]

Evo i ilustracija onoga što sam spomenuo.

Razrušena javna česma. Ako je suditi po prvoj godini, jedna od najupečatljivijih paradigmi novog poretka u Beogradu je što na obali ogromne reke više ne možete besplatno dobiti ni čašu vode. I to ne zato što bi neko morao da plati za česmu, nego zato što su namerno srušli onu koja je tu već bila, a i dalje nema ničega što bi je zamenilo, sem ako u izvor vode ne računate Savanovu i kontejnere koji prodaju takozvane sokove (ustvari zašećerenu vodu sa veštačkim ukusima) i roštilj (mlevene iznutrice, kosti i otpatci od mesa). Sem, naravno, ako nemate PUNO para. Onda ima i vode, i pravih sokova, i pravog mesa. Ali ovo je simbol svega toga. Treba uništiti sve što je bilo besplatno i što smanjuje prodaju:

IMG_5695_resize.jpg

Iako se voda povukla, u rupi za kulu se već dugo ne dešava ništa, a korov polako počinje da raste na njenim stranicama.

IMG_6812c_resize.jpg

Prazno.

IMG_6157_resize.jpg

Isti taj korov ovde bar nečemu služi. Nova obaloutvrda je ovako sama od sebe bar postala zelena, pa nekako izgleda makar malo bolje. Dodatna korist je da jasno pokazuje koliki će biti troškovi održavanja. Ako sad, u pokaznom, promotivnom i prodajnom periodu ne mogu da održavaju običan prazan beton, kako će kasnije, kad budu imali manje interesa da se pokažu, održavati komplikovanu travnatu površinu sa onih rendera?

IMG_6383_resize.jpg

A evo kako sada izgleda drugi deo promenade. I ovde priroda polako počinje da implementira svoje sopstvene urbanističke planove.

IMG_5689_resize.jpg

IMG_5690_resize.jpg

IMG_5691_resize.jpg

IMG_5692_resize.jpg

IMG_5693_resize.jpg

Bar je neko srećan. Žuća nadgleda svoj domen. Ovde će se uskoro pojaviti i neke životinjice koje se mogu pojuriti, tek toliko da se protegnu noge pred spavanje.

IMG_6107_resize.jpg

Pet meseci ranije, pogled sa istog mesta. Početak je obećavao ... a kako se završilo, vidite gore.

IMG_1184_resize.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=402324#p402324:192bv1h5 je napisao(la):
vradovic » 27 Aug 2016 01:13 am[/url]":192bv1h5]Ima li nekih novosti povodom izgradnje dodatnih nivoa na promenadi?
Ствари се померају у том правцу. Сваким даном добијамо нове нивое динамичне променаде.

Nazire se rastojanje od promenade do nadzemnog dela aneksa:
Pogledajte prilog 1
Izgleda da bi uskoro trebalo da počnu radovi na nastavku promenade:

slikao Kalenić sa SSC

Nekako mi sve ovo izgleda traljavo, naopako, bez plana na-vrat-na-nos...Ovi iseljavaju ovog coveka nekoliko nedelja pre nego sto ce dobiti presudu od suda, ko da im nesto znaci tih 10-20dana, a mogu sve lepo i mirno da odrade. Sa druge strane gomila suta, polusrusenih objekata stoji nedeljama ili mesecima i nikom nista. Kad ce sta da rade nema nigde obajvljeno, nema nikavne zvanicne table sa informacijama, cak ni na svom sajtu ne postavljaju. Pa me je zanimalo moda pisu na fb nesto, i evo prepiske, i to opet odgovor na neko pitanje.

Kazu svi da je kod dekinga na 30 metara proradilo kliziste i ako jeste sta ce se preduzeti i kafa sledi nastavak promenade vec dugo nema nikakvih aktivnosti, a sezona u jeku za radove
Like · Reply · August 2 at 6:01pm
Belgrade Waterfront
Belgrade Waterfront Nema klizišta. Kao i svi novi objekti i ovaj se redovno prati geodetski u potrebnim intervalima. Sva pomeranja su u granicama očekivanih. Vodimo računa o svemu, bez brige, sve je pod kontrolom :)
Like · Reply · 3 · August 3 at 1:08pm · Edited
- Kada ce poceti radovi na donjem nivou setalista? Da li ce uopste biti ove godine? Vodostaj je nizak.
Like · Reply · August 3 at 9:37pm
Belgrade Waterfront
Belgrade Waterfront Radovi počinju ove godine, plan je da krenu u septembru.

Dakle oanj iz mileniom tima je pricao da krecu u avgustu, ovi u septembru, nista oni ne znaju.

Цео пројекат је аљкав и траљав од саме замисли, плана извођења до саме реализације.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=402360#p402360:3hdkohb4 je napisao(la):
Zuma » 27 Aug 2016 01:45 pm[/url]":3hdkohb4]Pet meseci ranije, pogled sa istog mesta. Početak je obećavao ... a kako se završilo, vidite gore.

IMG_1184_resize.jpg

E, al ovo je bilo pred izbore, biće ponovo ovako pred sledeće...

Meni je jedan od najvećih bisera da će isključiti pumpe za ispumpavanje vode. Koliko znam takve pumpe postoje na lokaciji hotela Slavija luks,Moskva, kod Beogradjanke i rade non-stop čak postoje i agregati koji bi ih pokrenuli u slučaju nestanka struje.

Ako bi se neko setio da počisti onu djubre koje se nalazi pri dnu fotografije ,ovo bi bila jedna od najlepših fotki promenade danju. :)

Danas je bio haos na promenadi. Totalno zagušenje na jednom mestu gde su stavili žonglera.
Privatno obezbeđenje je na svakih 30-ak metara teralo ljude da siđu sa bicikala i da ih guraju. Da li uopšte imaju pravo na to?
Ja nisam hteo, a jedan me je čak probao fizički zaustaviti. Naravno, vozio sam istom brzinom kao i ovi što su gurali.

Jedino sam morao da siđem kod onog žonglera i da propustim mažoretkinje.

I nemoj neko da je rekao da je šetalište dovoljne širine.

Inače, razlog gužve je bio Karneval brodova.

Poslato sa telefona

Tek ćete videti kako će izgledati kad od Brankovog mosta do Gazele bude neprekidni zid 75m visokih zgrada, na prva tri prizemna nivoa i po čitavoj dubini BNV-a stotine i stotine lokala i radnji, isto toliko muzika, ograda i bašti sa stolovima, kad prorade sve podzemne garaže, a dugački redovi taksija počnu da istovaruju "fini svet" direktno na obalu, kad se komercijalne pijavice ostrve na masu sa promocijama i "priredbama", a svi nesrećni siromasi, prosjaci, muzičari, lutkari i cirkusanti Beograda krenu da nude svoje usluge ili traže svoj deo kolača direktno na ovih bednih par metara pločnika ... Toliko sam dugo upozoravao na to, ali ne vredi ...

A naravno, ne smemo zaboraviti ni na vrlo mogući templejt za uređenje ostatka obale. Ne znam da li da plačem ili da se smejem.

IMG_2521_resize.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=402378#p402378:3u881jyc je napisao(la):
milos.tro » 27 Aug 2016 05:30 pm[/url]":3u881jyc]Meni je jedan od najvećih bisera da će isključiti pumpe za ispumpavanje vode. Koliko znam takve pumpe postoje na lokaciji hotela Slavija luks,Moskva, kod Beogradjanke i rade non-stop čak postoje i agregati koji bi ih pokrenuli u slučaju nestanka struje.
Pa ništa ... ova rupa neće biti suva nego mokra.

IMG_6158c_resize.jpg

IMG_6160_resize.jpg

IMG_6159_resize.jpg

A kad je pitanju podrum prve dve zgrade, bio sam vrlo radoznao kako će da reše hidroizolaciju budući da će spoljni zidovi maltene biti u samoj reci, da će dakle sasvim bukvalno plivati u vodi, a ne samo biti "vlažni". Na kraju sam uhvatio jedno parče spoljašnjeg zida sa hidro izolacijom. Ima tri sloja. Nešto što liči na geotekstil uz beton, i neka vrsta gume ili plastike spolja. Sad ćemo videti koliko će kvalitetno oni ovo da spoje, tako da baš nigde na sastavima nema čak ni malog otvora, da zatim tako cela i vodonepropusna izdrži sve zemljotrese, životinje, buduća kopanja, instalacije i protok vremena. Inače će im se i podrum pretvoriti u bazen.

IMG_5800_resize.jpg

IMG_5801_resize.jpg

Ova folija sa bobicama, tkz cepasta folia, sluzi pre svega za zastitu hidroizolacije od mehanickih i drugih ostecenja. Jedan od poznatihih svetskih proizvodjaca Sika je isto ima u ponudi, zove se -Sika Drain- pa mozes pogledati detalje ako te zanima.

Vrh