Ko je protiv "Beograda na vodi"?
M. T. K. | 22. mart 2016. 18:23 | Komentara: 12
Traje "mali rat" oko simbola i naziva lista na opštinama Vračar i Stari grad. Veselinović: Ljudi bliski SNS svojataju "Ne da(vi)mo Beograd". Ratković: Nisam u SNS, grupa "Patkica - Ne Beogradu na vodi" je nova
INICIJATIVA "Ne da(vi)mo Beograd" juče je optužila SNS da je, sa svojim članovima na Vračaru organizovala i predala izbornu listu, koja nosi njihovo ime, a sa ciljem da manipuliše voljom birača, na predstojećim lokalnim izborima 24. aprila. Predstavnici grupe građana, koji su predali listu "Patkica - Ne Beogradu na vodi", kategorično demantuju da oni imaju veze sa naprednjacima, optužujući Inicijativu da su oni u savezništvu sa DS.
Da li reč o predizbornom triku ili podeli unutar Inicijative, znaće se narednih dana kada se na opštinskim portalima objave proglašene liste i spisak kandidata.
- Prošle nedelje, u opštini Vračar i opštini Stari grad, grupe od po desetak građana podnele su izborne liste, iako ove osobe ni na jedan način nisu povezane sa Inicijativom "Ne da(vi)mo Beograd". Za potrebe prijave koristile su naše simbole - rekao je Dobrica Veselinović, lider ove Inicijative. - Pretragom javno dostupnih podataka utvrđeno je da je reč o ljudima koji su povezani sa SNS. Bili su na izbornim listama te stranke pre četiri godine, aktivno učestvuju u uličnim akcijama SNS, redovno posećuju događaje i članovi su stranačkih fejsbuk-grupa.
Vođstvo inicijative koja se protivi projektu "Beograd na vodi", zahteva od SNS da lažne liste povuče, a od gradonačelnika Siniše Malog traže da podnese ostavku.
Arhitekta Ivan Ratković, koji je opštinskoj izbornoj komisiji predao listu "Patkica - Ne Beogradu na vodi", izjavio je da oni nemaju veze sa SNS.
- Nikada nisam bio član SNS, niti sam glasao za ovu stranku - naveo je Ratković u ime nevladine organizacije "Vračar slobodno". - Okupio sam različite ljude da budu na ovoj listi i među njima ima bivših članova različitih stranaka, od SNS do DS, a sada su svi u nevladinoj organizaciji "Vračar slobodno".
Ratković je istakao da je jedini kriterijum da se ljudi nađu na izbornoj listi - da budu protiv projekta "Beograd na vodi".
- Ja sam, sa svojim prijateljima, organizovao grupu građana "Patkica - Ne Beogradu na vodi" i imam pravo da to uradim po zakonu - zaključuje Ratković.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... da-na-vodi