Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Voleo bih da mi oni koji podrzavaju ovaj projekat i koji se u svemu slazu sa premijerom da je ovo projekat od javnog znacaja da mi objasne po cemu je sve ovo posteno prema kupcu koji ulaze novac?

Dakle kupac moze da ulozi 80% novca i da nikada ne dobije nista vise od betonskog kostura zgrade koje je zastakljen. Posle toga ne moze nikoga da tuzi jer ce se premijer i arapski prijatelji kupati sa njihovim parama na nekoj egzoticnoj lokaciji a oni ce imati skupocenu betonsku konstrukciju.

Verovatno Ima neki ugovor koji su potpisali pri kupovini stana i koji verovatno predviđa da ako ne uplaćuju rate da će ostati bez stana.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375433#p375433:36fp33nc je napisao(la):
bojan87 » 10 Mar 2016 10:03 pm[/url]":36fp33nc]Voleo bih da mi oni koji podrzavaju ovaj projekat i koji se u svemu slazu sa premijerom da je ovo projekat od javnog znacaja da mi objasne po cemu je sve ovo posteno prema kupcu koji ulaze novac?

Dakle kupac moze da ulozi 80% novca i da nikada ne dobije nista vise od betonskog kostura zgrade koje je zastakljen. Posle toga ne moze nikoga da tuzi jer ce se premijer i arapski prijatelji kupati sa njihovim parama na nekoj egzoticnoj lokaciji a oni ce imati skupocenu betonsku konstrukciju.

Evo ja cu ti objasniti iz moje tacke gledista i ako se ne slazem u svemu sa premijerom ali sam ipak jedan od kupaca.

Moguce je da ulozim 80% i da dobijem kostur i da se ne uselim u zgradu sledecih 60 godina. Istina. Jedino sto mi preostaje je da tuzim Beograd na Vodi doo oni odu u stecaj i ja se naplacujem iz stecajne mase i svestan sam toga. Dakle kao kupac svesno preuzimas rizik svega toga i jos mnogo koje cega (zemljotres, poplave, klizista, pravne zavrzlame itd). Sta god da kupujes danas imas neki odredjeni rizik. Na tebi kao kupcu je da vidis da li si spreman da preuzmes taj rizik ili ne. Ja licno u ovom slucaju sam spreman. Zao mi je sto nisam uspeo kupim jos jedan stan i u kuli A ali cestitam svima koji su uspeli to da urade. :gobb:

Jednostavno smatram da ce svako ko kupi stan u ovim prvim zgradama ili kuli profitirati debelo na osnovu toga. Uradio sam svoju racunicu i rekao ok postoji rizik X ali je nagrada Y mnogo veca od rizika X i usao u to. Tako bi trebali svi investitori da rade. Meni je krivo sto nisu pustili mnogo vise stanova u prodaju kada je vec tolika navala. Na primer trebali su kulu da puste u prodaju odavno ili barem da je sistem prodaje licitacija. Sta ti vredi ovako je po principu ko prvi dodje na red i ako ne stignes na vreme izvisio si.

Samo cinjenica da toliko ljudi kupuje je znak da su uslovi kupoprodaje odicni. Mislim da je ovo jedan od najboljih projekata od pada diktature na ovamo. Uspeli su da privuku dosta investicija iz inostranstva (pojedinacni kupci stanova) i da pokrenu sve zbog toga.

Diktatura nije pala, jaca je nego ikad!

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375438#p375438:1b6icizz je napisao(la):
vradovic » 10 Mar 2016 10:34 pm[/url]":1b6icizz]
Samo cinjenica da toliko ljudi kupuje je znak da su uslovi kupoprodaje odicni.

Činjenica?
Koliko kupaca? Konkretan broj? Relevantan izvor tog broja?

izvor ti je licno iskustvo. Dodjes iz daleka i izvisis jer nisi uspeo da dodjes na red :) Dobro barem jedan je osiguran :pob:
Mislim ostane par skart stanova koje niko nece tipa 2-3-4 spart pogled na grad itd.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375444#p375444:mwwv9j3r je napisao(la):
vradovic » 10 Mar 2016 10:46 pm[/url]":mwwv9j3r]izvor ti je licno iskustvo. Dodjes iz daleka i izvisis jer nisi uspeo da dodjes na red :) Dobro barem jedan je osiguran :pob:
Mislim ostane par skart stanova koje niko nece tipa 2-3-4 spart pogled na grad itd.

To nije činjenica. Ti si šarlatan.

Ovde nema ni jedne činjenice, ovo je sajt na koji se finansira od reklama projekta Beograd na vodi.
Tu nema broja, nema relevantnog podatka, nema imena i prezimena osobe koja daje izjavu. Naručeni tekst.

Ti si propagandista projekta Beograd na vodi.

Evo jos jednog izvora za prodaju
http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/20 ... du-na-vodi

Mislim da je Beograd na vodi fantastican projekat i ne treba da cudi sto ubrzavaju sa radovima jer je ocigledno da je intresovanje veliko. Ne samo za prve dve zgrade nego za hotele, kulu, trzni centar pa i samu obalu. Zato su napravili strategiju da krecu da resavaju pitanje obala.

Prema saznanjima Informera? Ne, to ovde ne prolazi.

Članak bez i jednog konkretnog podatka, navodi se "neimenovani izvor". To nisu činjenice Vradoviću.
To što je to odštampano ne znači da je to i činjenica.
Koliko stanova, daj nam broj?

Gospodine Radovic mozete li da okacite vas ugovor o kupovini stana i isti da podelite sa nama?Slobodni ste da zastitite svoju privatnost markerom ili na bilo ooji drugi nacin.

Kakav naslov, planuli stanovi, pa onda interesovanje bilo zadovoljavajuce...
Zar nije rekao picousti da ce prodati par hiljada stanova za dva dana, pa onda Mali kaze 5000 ljudi zainteresovano, sve ima da ode za pola sata...
A ovaj ovde naprednjak sto se ovde proserava, nije on kriv sto je tako b*** bez mozda i pise ovakve hvalospeve. Nema on ni pisljivih 100 evra a ne da kupi ovaj virtuelni stan. 100% radi u naprednom preduzecu, pa i ako ima pristup papirima nekim ima zbog toga.

Daj pustite čovek, njegova privatna stvar. Smešno mi sve ovo.

Biće bolje da @Vradovic organizuje za 4 - 5 člana ovog foruma (komisijski) svečano useljenje u taj novi stan kada ga izgrade. To će biti zanimljivo videti i neka tada pokaže ugovor u stanu.
Ako to ne uradi onda mu obrišite sve postove koje je napisao do tada.

Ne, ozbiljno:
čovek je napisao
vradovic » 10 Mar 2016 10:34 pm"]
Samo cinjenica da toliko ljudi kupuje je znak da su uslovi kupoprodaje odicni.

i izazvan da potkrepi te "činjenice" prvo je naveo "lično iskustvo" a onda je na brzinu preko Google-a našao dva članka:
- B92, bez ikakvog konkrenog podatka, a sajt i ovako pušta velike reklame BnV
- "Telegraf" koji opet navodi "Informer", i ovaj put bez i jednog konkretnog podatka, nekakvi "neimenovani izvori" koji pričaju hvalospeve u opštim pojmovima.

I gde su tu "činjenice"?
Nema, prazne i šuplje priče, uz obavezno ponavljanje "fenomenalan projekat", "fenomenalan projekat"...
Ma daj...

Zasto vam je toliko nerealno da je planula prodaja 250 stanova iz dve faze uz sav hype koji je isao uz celu pricu? Ta kolicina stanova je statisticka greska.

Verovatno da gledano sa finansijskog aspekta kratkorocno moze biti dobra investicija ali problem sa politickim projektima je veliki rizik koji nose jer se ne zasnivaju na ekonomskim vec politickim odlukama. Eto npr. politicki projekat juzni tok kako je zavrsio a neko se nadao da ce tu dobro profitirati. Tamo gde postoji ekonomska logika nema potrebe da se proglasava vaznost od nacionalnog znacaja vec se realizuje na neki drugi nacin.

Da ne pominjem drugi deo price tj. moralni aspekt ucestvovanja u vucicevom diktatorskom projektu.

Uz poštovanje jer znam da piše trezveniji član foruma - nije pitanje da li je "nerealno?" nego "da li se dogodila prodaja stanova i koliko komada?"

Verujem da je vecina iz prve faze prodata a iz druge rezervisana. Ali ja to ne smatram nikakvim uspehom niti cudom jer kao sto rekoh to je smesna kolicina stanova na ovoliko gastosa/bogate estrade/politicke duznike.

A meni se stalno po glavi mota pitanje: zašto do sada mnogo moćnije i sposobnije garniture koje su bile na vlasti u prošlosti, sa mnogo više resursa koje su imale na raspolaganju, nisu išle ovako energično u projekat gradnje u SA?

SFRJ, koja je gradila podzemne aerodrome, pravila podmornice, mlazne avone, tenkove (ne baš svetskog kvaliteta, ali ipak...), SPS i JUL koji su crtali "EUROPOLIS" su odustajali od projekta...

I onda mi je sinulo: oni su iskreno verovali da će biti na vlasti praktično zauvek.
A to znači da će zaista morati da rešavaju ozbiljne i realne prepreke koje postavlja ovaj projekat, kao i da će morati da žive i da ispravljaju posledice eventualnog neuspeha. I zato nisu žurili sa realizacijom. Bili su koliko toliko realni.

E, pošto smo danas u "demokratiji" ova napr'dnjačka garnitura veoma dobro zna da neće biti doveka na vlasti i samim tim se neće baviti posledicama nespeha, a mehanizam izbegavanja odgovornosti je odavno uhodan, tako da ih je baš briga.
Mogu da sklanjaju koloseke, ruše obaloutvrde, pobijaju talpe kao ogradu od kolja, improvizuju od dnanas do sutra kao kada su gradili naselje Altina - i posle toga nikom ništa. Jel Dinkić odgovarao? Nije, neće ni oni.

Zato majstor silazi sa rovokopačem u Savu koja nadolazi a da ni sam ne zna zbog čega....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375459#p375459:3r93f39w je napisao(la):
ftj » 10 Mar 2016 11:46 pm[/url]":3r93f39w]Verujem da je vecina iz prve faze prodata a iz druge rezervisana. Ali ja to ne smatram nikakvim uspehom niti cudom jer kao sto rekoh to je smesna kolicina stanova na ovoliko gastosa/bogate estrade/politicke duznike.

OK, ti veruješ.
Ali - koliko je zaista prodato, komada?
Nije pitanje za tebe, znam da ne znaš, to još uvek niko ne zna. To se krije. Zašto? Samo se priča u opštim pojmovima.

Kod nas je situacija sa medijima toliko degradirala da više praktično i nema medija koji su neutralni i objektivni. Eventualno se provuče poneki slučajni događaj koji nikom nije važan, ili je recimo za kontrolu odgovorna osoba dobila grip, pa leži kod kuće sa temperaturom i smanjenim radnim sposobnostima. Tako da je praćenje medija veština koja se sastoji od toga da razdvojite koji su natpisi potpuno izmišljeni u svim važnim delovima, od onih gde bar deo teksta ipak sadrži neke tačne činjenice (kažem činjenice, jer su mišljenja previše rizična da bi bila istinita u iole praktično upotrebljivom procentu, pa tu i nema čemu da se nadate), Dakle posle čitanja samo još preostaje da prepoznate koje su to vesti delimično upotrebljive, i koji njihov deo sadrži nešto što je ipak, makar delimično tačno.

U ovom slučaju jedino što mi zvuči delom upotrebljivo su ove tri vesti. Da je minimalna cena najgoreg mogućeg stana 200.000 evra, a prosečna BITNO veća, i druga vest (daleko manje pouzdana, ali ipak ..), da je rezervisano oko 75% stanova. Kao i uvek, interpretacija Srpskih "vesti", tj propagandnih pamfleta, je apsolutno krucijalna. Dakle, to bi STVARNO verovatno trebalo da znači da su ljudi dali REZERVACIJU od 1000 evra, koja im se vraća ako odustanu, i manju naknadu za rezervaciju koja im se ne vraća, ali u opštem slučaju NE ZNAČI da su potpisali ugovor ili uplatili bilo koju ratu za stan.

Izvorne vesti za ove informacije su ovde

-------------------------- Prva Vest ------------------------

Generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront Nikola Nedeljković u subotu 3. oktobra, objavio je da je ova kompanija uspešno počela prodaju stanova u okviru projekta Beograd na vodi i da je čak 75 odsto ponuđenih stambenih jedinica prodato već prvog dana.

Ova tvrdnja ne samo da je neistinita, nego skriva još goru činjenicu o načinu prodaje stanova. Prvo, stanovi nisu ni bili na prodaju, već je zainteresovanima ponuđen veoma sumnjiv ugovor o rezervaciji. Drugo, rezervacija stanova potencijalne kupce obavezuje da, bez uvida u kupoprodajni ugovor, uplate 1.000 evra, kao i nepovratnu naknadu. Ovu naknadu oni gube ako ne potpišu kupoprodajni ugovor i plate kaparu od 10% vrednosti stana. Kupci ni u jednom trenutku nemaju uvid u kupoprodajni ugovor, niti mogu da saznaju garancije, rokove izgradnje, detalje stana, rokove izgradnje okolnih zgrada i slično. Ali tu je slatkorečivi prodavac da odagna sve njihove sumnje.

http://pescanik.net/kako-smo-zamalo-kup ... u-na-vodi/

-------------------------- Druga Vest ------------------------
Planuli najskuplji kvadrati
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... i-kvadrati
M. T. Kovačević | 27. februar 2016. 21:43

U suboti počela prodaja stanova u kuli B, u okviru projekta "Beograd na vodi". Penthausi na vrhu solitera prodavali se po astronomskim cenama.

POČELA je prodaja stanova i u kuli B, prvog objekata u okviru izgradnje projekta "Beograd na vodi". Prema rečima prodavaca, intresovanje kupaca juče je bilo zadovoljavajuće - prodat je veliki broj nekretnina. Prioritet prilikom kupovine budućeg krova nad glavom imali su VIP kupci, koji su mogli da biraju sprat i kvadraturu.

Kao i prošlog puta, nijedan od ponuđenih 146 stanova nije imao jedinstvenu cenu. Različita vrednost merila se mnogim parametrima. Oni stanovi koji gledaju na Savu prema Adi Ciganliji ili ušću ove reke u Dunav, značajnije su skuplji u odnosu na one koji gledaju na staro gradsko jezgro. Vrednost nekretnine određuje i to da li je na drugom ili desetom spratu. Za sličan stan, ta razlika je čak 20.000 evra. Pozicija, veličina i broj terasa, takođe diktiraju koliko će kupac duboko da zavuče ruku u džep.

Kao i prilikom prošle prodaje, da bi zaštitili mušterije od medija, predstavnici firme "Beograd na vodi" nisu dozvolili novinarskim ekipama da izveštavaju. S obzirom na takva pravila, reporter "Novosti" je i ovoga puta bio potencijalni kupac.

U razgovoru sa prodavcima saznali smo da je dinamika plaćanja slična onoj od pre pet meseci, kada su se prodavali stanovi u kuli A. Jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi otplaćivaće se do maksimalnih sedam rata. Pre prve rate uplaćuje se 1.000 evra rezervacije. A kada se kupac odluči da stavi paraf na ugovor, mora da isplati 10 odsto vrednosti stana. Poslednja rata se kešira kada se dobiju ključevi u ruke.

- Stanari obeju kula mogu da koriste zatvoreni bazen, teretanu, fitnes i joga studio, kao i dva zatvorena parka - objašnjavaju agenti.

Pored redovnih računa, žitelji luksuznih kula moraće da plaćaju održavanje zgrade, a o njihovoj bezbednosti brinuće profesionalno obezbeđenje.

Izgradnja dve stambene kule počela je 27. septembra 2015, a stanovi biće useljivi 2018. godine.

LUKSUZ

PRVI stanari "Beograda na vodi" su veoma imućni ljudi. Cena najjeftinijeg stana, od 55 do 60 kvadratnih metara, sa obaveznim garažnim mestom, iznosi oko 200.000 evra. Dvosobni stanovi s pogledom na reku koštaju oko 300.000 evra. Oni luksuzniji, četvorosobni, na vrhu solitera, staju od pola miliona evra pa naviše.

-------------------------- Treća Vest ------------------------

"Kada je reč o drugom krugu prodaje stanova u drugoj stambenoj kuli u okviru projekta "Beograd na vodi", koji je počeo 27. februara, Nedeljković (generalni direktor "Beograda na vodi") kaže da je interesovanje veliko i da je rezervisano otprilike isti broj stanova kao na prvom prodajnom događaju, kada je bilo rezervisano 75 odsto stanova."

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1105583
----------------------------------------------------------------

Dakle, ono što je stvarno rečeno, je da je recimo nekih oko 200 ljudi nepovratno uplatilo neku cifru manju od 1000 evra, da lupim pa da kažem da je to mozda 300 evra, koje će izgubiti ako odustanu, i još 1000 evra koje će dobiti nazad pošto odustanu. Takođe znamo da su jedan šeik i Bogdan Obradović potpisali ugovor i dali kaparu za po jedan stan.
http://www.kurir.rs/sport/tenis/cena-10 ... ak-1975023
I to je ustvari gola istina, kad se razgrne slatkorečivost i novinske "vesti" kao što je ova

SRBI POLUDELI ZA STANOVIMA! Prodati su skoro svi stanovi prve "A kule" BEOGRADA NA VODI (FOTO) (VIDEO)
http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/17 ... foto-video

Ugovor je vec bio okacen u nekoj od tema na forumu i to dobro znate.

@Zuma evo da preciziramo "planuli su stanovi koji su vredeli". Naravno ostalo je nesto stanova tipa 3 sprat pogled na grad (izmedju zgrada pored lifta i slicno). Sve sto je vredelo to se razgrabilo. Za penthouse u kuli B je bilo 6 kupaca od kojih jednog znam licno i koji je smoren od zivota trenutno jer su prodavali po principu ko prvi dodje.

Ja pocinjem da razumem da je hejterima to totalno neverovatno ali stvarnost je drugacija. Kupaca ima i investicija (ako se sve obavi do kraja) je fantasticna i gotovo siguran da ce svi danasnji kupci profitirati. Pogotovo ako se uzme u obzir QE i negativne kamatne stope. Realno je reci da je tu ova vlada malo imala i srece.

Jedva cekam da krene prodaja za veliku kulu i te jos dve dodatne zgrade.

Da li si ti pročitao ono što piše u poruci pre tvoje? Šta tačno znači "planuli su"?

1. Potpisani su ugovori o rezervaciji

ili

2. Potpisani su kupoprodajni ugovori za stan i plaćeno 10% vrednosti stana

Da li je u pitanju 1 ili 2, u kom međusobnom odnosu, i na koji se to ukupan procenat ponuđenih stanova odnosi?

Drugim rečima, da li su stanovi uglavnom samo rezervisani ili su stvarno prodati, i koliko njih?

glavna razlika izmedju tebe, relja, i vradovica je to sto on za svoje objave prima platu, dok ti zbog istih gubis zivce. ipak bih rekao da je on pametniji

ignor ista i ziveces duze :)

Vrh