Mislim da preteruješ malo. Iako ni ja nisam presrećan ovim rešenjem, ovo je ipak samo stotinjak metara (i to u delu koji je u svakom slučaju odsečen od reke), a omogućava uklanjanje saobraćaja iz Braće Krsmanovića i Travničke, čime bi ta mikrocelina konačno mogla da ispuni svoj potencijal. Mnogo se više dobija nego gubi.Толико о силаску на реку. Добијамо само јачи аутомобилски оков око града.
Ovo bi trebalo da je samo smer ka BNV, znači izmešten saobraćaj koji sad ide kroz BK i Travničku. Drugi smer ostaje kao što je bio.Ако ту буде ишла главнина саобраћаја од БнВ ка Карађорђевој, биће то јача препрека од пруге сигурно.
Што би значило да Браће Крсмановић и Травничка остају без саобраћаја, односно евентуално постају пешачке зоне? Има свакаквих решења, па је могуће и ово, мада ми делује компликовано да се из оне саобраћајнице која је некада водила до долазних перона БАС-а скреће лево у Херцеговачку, па затим на кружном току у Карађорђеву, па тек да се испод Бранковог моста да се спаја са контрасмером из правца Капетаније. Чини ми се логичнијим да се иде кроз Браће Крсмановић према Бранковом мосту, мада би онда тамо настала додатна збрка (уливање саобраћаја из Карађорђеве, Црногорске, Браће Крсмановић). Остаје да видимо како и шта.