Kad Hotel "W" bude počeo da radi, tj kada se izgradi objekat u kome će Hotel "W" obavljati delatnost, pored toga što će taj objekat biti lepši nego što je objekat Hotela "W" u Barseloni, da li će vlasnik objekat Hotela "W" biti privredno društvo "Beograd na vodi" ili će vlasnik objekta biti privredno društvo Hotel "W"? Da li će privredno društvo Hotel "W" za korišćenje objekta od recimo 5.000 kvm ili 10.000 kvm, plaćati zakup privrednom društvu "Beograd na vodi" od recimo milion do 2 miliona evra mesečno ili neće, jer će vlasnik objekta biti sam Hotel "W"? Ili, da li će privredno društvo "Beograd na vodi" izgraditi objekta od 5.000 ili 10.000 kvadrata i zatim ga po tržišnpj ceni od 4.000 kvm prodati Hotelu "W" za 20 ili 40 miliona evra ili neće? Ako će Hotel "W" sam biti vlasnik objekta, hoće li tu svojinu steći samom izgradnjom objekta i hoće li zatim izvršiti konverziju na zemljištu za redovnu upotrebu objekta Hotel "W" u pravo svojine? Kome će Hotel "W" platiti i koliko za pravo gradnje u BnV i da li će prethodno kupiti zemljište od privrednog društva "Beograd na vodi"? Kako će ga kupiti kad se zemljište ne može prodati, jer se isto daje u besplatan zakup na 99 godina? (Institut iz perioda najcrnjeg komunizma, neobjašnjiva i nedokucana glupost).
Da li postoji mogućnost da je arapski investitor Alabar otišao u Hotel "W" i rekao: vidite ja sam suvlasnik sa 68% preduzeća koje ima ekskluzivno pravo da gradi na 177 hektara zemljišta u Beogradu na dobroj (izuzetnoj lokaciji). Da li ste zainteresovani da izgradite hotel što će mom prijatelju u Vladi Srbije omogućiti da se pred građanima pohvali kako je u Srbiju došao lanac prestižnog hotela? Pa vidi jesmo, koliko će nas koštati zemljište da bismo dobili građevinsku dozvolu i izgradili prelep hotel? Mislim koliko treba da platimo vašem preduzeću "Beograd na vodi" za to što ćemo moći da izgradimo tako lep hotel na tako lepoj lokaciji? Pa, neće vas koštati ništa, samo treba da podnesete zahtev za građevinsku dozvolu i mi ćemo srediti da je dobijete za 30 dana i vi izgradite Hotel "W". U redu, što da ne, izgradićemo Hote "W".
Naravno da ne impliciramo da je arapski investitor tražio da mu Hotel "W" isplati nešto za omogućavanje ovog prava, da mu se oduži nekom fiktivnom uplatom na rajskim ostrvima za izvršene nepostojeće usluge.