Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Шта да тражимо? Иноформацију о расподели добити након давања највреднијег градског ресурса у укидања суверенитета Србије? Дај прво да дигнемо глас против криминала пре него што се деси а паре међу криминалцима расподеле.

Ко је Србин и српскога рода,
и од српске крви и колена,
а узео новце од београда наводнога
не имао од срца порода,
ни мушкога ни девојачкога!
Од руке му ништа не родило,
рујно вино ни пшеница бела!
Рђом капо док му је колена!

Zaza Bg":2589ptvr je napisao(la):
Слажем се Пантографе. Али просто не желим да видим како се једна искрено аполитична и реална иницијатива, против њене воље, политизује. Надам се да ће Делија и BadMan уважити моје савете (нико се није ни побунио, сем дотичног, када сам поменуо да је добро што ће 27. бити одржан искрен протест искрених грађана, док је онај са политичком конотацијом забрањен). И сам бих радо присуствовао, али не могу, из разлога што се баш тог дана селим. Тиме завршавам моју расправу на тој теми. Поздрав и свако добро.
Ili nisi obavesten ili se pravis blesav , ali nikakav drugi skup "iskrenih gradjana" se nece odrzati u nedelju, jer po MUPu Republike Srbije , jedini prijavljeni skup u nedelju je skup koji je prijavio gradski menadzer Goran Vesic pod nazivom "Beograd za sve". Teoretski , a ja mislim da ce se to I desiti u nedelju, mi "iskreni gradjani" bicemo najbrutalnije onemoguceni da prismrdimo skupu SNS retarda I jedini efikasan "lek" za tu brutalnost policije bice da u nedelju dodje I kuso I repato sa ove nase strane "iskrenih gradjana" jer su ovi jedino osetljivi na veliki broj nezadovoljnih gradjana jer u tom slucaju ce se uplasiti I nece imati muda da upotrebe policiju protiv nas. Ako nas u nedelju, izmedjuostalog I zbog ovako kratkovidih misljenja kakvo je tvoje, tamo bude malo, otperjace nas SNS odredi kao perce na lakom vihoru I niko nam nece biti kriv zbog toga sto cemo pokazati takvu jalovost,osim ovakvih kao sto si ti , koji em sto se nece pojaviti u nedelju, em sto nam popuju ko eventualno sme , a ko niposto ne sme tamo da se pojavi. Od pocetka vladavine ovih , najveci problem nisu oni, oni su u dusi foliranti I veverice, najveci problem je to sto je ogroman broj "normalnih" ljudi naivno mislio da ce ovi biti "nesto samo malo drugaciji od zutih", a oni su kradikali bili I ostali u dusi, autoritarni jahaci apokalipse I jedina razlika izmedju njih I milosevicevog rezima je ova sto sam rekao, a to je da nemaju represivni aparat kao sto ga je iza sebe imao Milosevic , ali vrlo vesto uzurpiraju sve ostale mogucnosti ispoljavanja nezadovoljstva gradjana . Ja tvrdim od starta , jer ih znam u dusu, da ce na prvom vecem mitingu nezadovoljnih gradjana protiv njih , oni napraviti kardinalnu gresku I pokusati nesto na silu I to ce uraditi nezgrapno I neznalacki ,jer nista u principu I ne znaju u zivotu da urade kako valja pa I to. To ce im biti kraj I urusice se kao kula od karata.
Interesantno je da si ti jedini koji je "osetio potrebu" da replicira na moj post I to kao oparen, kao da ti je mnogo bitnije da li ce medju nezadovoljnim gradjanima biti I neko iz DSa , nego da li ce ceo miting protiv ovog kriminala uspeti ili ne. Mislim da bi ti ipak trebao da dodjes u nedelju I da "stitis" miting "iskrenih gradjana" tako sto ces medju masom da ides od coveka do coveka I trazis mu clansku kartu DSa ili neke druge omrazene stranke I odmah ih izbacis sa mitinga.
ironija zivota je sto o ovome raspravljamo na dan kada je pre 15.godina narod na izborima smenio jednog autokratu , koji je odbio da prizna izborni poraz I zaje*******o se I pokusao da upotrebi silu protiv naroda.Znamo kako je taj tada zavrsio, ali da smo se tada vodili tvojom "logikom" jos bi ti na Dnevniku RTSa gledao JULovce I SPSovce kako pljuju po tebi jer si "petokolonas" I izdajnik.UPs , namerno ili ne , upravo smo danas , posle 15 godina u Skupstini Srbije iz usta jednog od ovih olosa koji su danas na vlasi. upravo culi da svi koji ne misle kao Vodja da su PETA KOLONA!
Pa ti I dalje drvi ovde o tome ko sme a ko ne sme da se pojavi u nedelju na protest protiv ove mega-pljacke.

Pa ne davimo beograd uopste nije prijavila skup desice se spontano samo organizovani gradjani

Moje impresije za danas :
1. Za nedelju je, osim skupova Nas i Njih najavljena i kisa . To me ne raduje, ali me i ne obeshrabruje .
2. Da bi se nesto uopste moglo nazivati zakupom neophodno je da je ugovorena i naknada . Tako je bilo od postanka civilizacije, tako je i danas . Isplati se ne znati to .
3. Nasuprot uobicajenom vidjenju stvari, ja tvrdim da posle 1984. ne sledi 1985. godina . Pribojavam se 1917. godine i upravo zbog toga ove 1984. godine ne treba cutati .
4. Javnim prihodima se finansiraju javni rashodi . Lecenje je privatni rashod, a penthaus javni . Covek se uci dok je ziv, a umire kad najvise zna .
5. Sa milionima na dugom stapu pred milione na prosjackom .

stf":1rkuest0 je napisao(la):
Надам се да схватате да против БнВ-а протестују уништени ДС за чијег је мандата подигнуто широм града више нелегалних квадрата него што цео БнВ има, као и "бели листићи" који су већи кривци за ситуацију у држави него гласачи свих осталих странака заједно.
Botu. Tako je i DS 2010. pričao da svi koji protestvuju zbog seče Platana u Bulevaru su iz opozicijie i tako dalje. Bilo bi lepo da svi vi partijski poslušnici iz svih parlamentarnih partija odete iz ove lepe zemlje i ostavite nas, pošten narod koji neće partijske knjižice i sendviče da živimo na miru.

Da ne bi samo teoretisali, evo i praktičnog predloga. Razmotrite pisanje FAQ-a. Dakle skupa najzanimljivijih, kontraverznih ili teško razumljivih pitanja i JASNO i jezgrovito formulisanih odgovora na njih, čija je namena informisanje ljudi koji o ovom projektu znaju samo preko medija. Možda u više verzija. Prva sa samo par rečenica posvećenih odgovoru na svako pitanje (za Twitter, plakate), pa druga verzija sa pola strane za svako pitanje, itd. Ili, ako je to previše ambiciozno, bar obične, jasno formulisane i lako čitljive liste raznih vrsta problema koje ima projekat BNV i način na koji se on vodi. Dati linkove na taj tekst tako da svako ko je za to zainteresovan može sam da odštampa proizvoljan broj kopija, možda ostavlja po gradu, ili deli u prigodnim okolnostima. Takođe dati linkove za dublje upoznavanje pojedinih problema za oni koji to žele. Kasnije se mogu recimo uključiti delovi ovih odgovora u razne grafičke formate koji lakše komuniciraju izdaleka i na prvi pogled, itd, itd ... puno stvari se može započeti kad imate jasan i dobro urađen izvorni FAQ. Medijska blokada se ne može razbiti na drugi način. Neka dobro smišljena akcija eventualno može da privuče pažnju, ali ako ljudi stvarno ne razumeju zašto ste vi u pravu, ona nema trajnog efekta. Masovno informisanje je i početak i srž svake promene.

Nevezano za ovaj FAQ, neki kratak i jasan mini plakat koji se lako može deliti bi morao biti spreman za polaganje kamena temeljca (nezavisno od onih njihovih novina). Sudeći po broju kamioneta sa hranom, planira se veoma masivan skup. Šteta bi bila propustiti takvu priliku. Lepota plakata koji imaju Internet kao izvor je što je njihova distribucija individualna, neorganizovana i ne-centralizovana, pa se ne može kontrolisati ni ograničiti, za razliku od recimo javnih skupova ili drugih medija. Otprilike u tom pravcu bi se u početku moglo razmišljati.

stf":vd97e1x2 je napisao(la):
Надам се да схватате да против БнВ-а протестују уништени ДС за чијег је мандата подигнуто широм града више нелегалних квадрата него што цео БнВ има, као и "бели листићи" који су већи кривци за ситуацију у држави него гласачи свих осталих странака заједно.
Uglavnom nemam obicaj da odgovaram na ovakav vid postova ali ti kao da isticanjem necega loseg u prethodnom periodu hoces da relativizujes umanjis sadasnje stanje koje ne izgleda najbolje po nekim prvim pregledima ugovora. Nisam pravnik ali vidim sta ljudi pisu manje i vise strucni iz te oblasti.

Cinjenica je da opozicija pre svega partijska DS, DSS itd nemaju nikakav moralni legitimitet da bilo kome drze predavanja o postenju ali ti beli listici koje pominjes su taj deo rezervoara beznadeznih glasaca prevarenih po ko zna koliko puta itd.

Homer Jay je vrlo lepo to objasnio kako se ukoliko se zeli kampanja treba usmeriti i ne rasipati na beznacajne stvari vec jasno za sto siru publiku pribliziti problematiku i dileme sa kojima nisu upoznati.

Sa druge strane jasno mi je da i mimo stranacke pripadnosti dobar deo javnosti jednostavno zeli da se po svaku cenu nesto desava bez zelje da se dodatno udubljuje u situaciju. Koliko sam samo ljudi u prolazu cuo "ma neka samo da se nesto gradi i onako se krade pa makar da se nesto izgradi da ostane itd". Takav stav je poguban za sve nas sa ili bez partijske knjizice vec drustvo u celini.

Mislim da su to simboli neke ideologije kao takve. Ono jednakost za sve, rad i slicno, zar ne?

Ako hoces da pridobijes mase moras da se spustis na njihov nivo. Ne mozes da im pricas o gubljenju duse Beograda, arhitektonskim i urbanistickim problemima i takvim stvarima. Prostom narodu ovo treba da se objasni kao pljacka zemljista u kojoj ucestvuju najvisi drzavni cinovnici. Treba ih ubediti da neko njima otima pare iz dzepa.

Ajoj pa ja tek sad vidim. Ovde se prica o pridobijanju masa a ja sve vrijeme mislio da pricamo bas o "arhitektonskim i urbanistickim problemima i takvim stvarima". Sto ne rece ranije.
I sta kazes? Treba ubijediti prost narod da neko njima otima pare iz dzepa. aaa...dobro dobro.

Иначе, да упозорим Беобилдере, Лепи је мало опседнути момак који иде по нету и прати ме у стопу. Сада спинује о томе ко опрема СА. Целокупни СА је преузео "стратешки партнер". Целокупни СА рашчишћујемо ми и финасирамо сву инфраструктуру до СА а што ће по речима самих људи из града укупно коштати 900 милиона евра.
ma ti si jako bitan lik, serator koji pati od hronicne neje*******ice. Zato sto su me banovali na SSc-u promenio sam forum. A banovali smo me zbog tebe. I nisam se ja uhvatio ovde tvojih postova, nego ti mojih.

Ovo o gubitku suvereniteta je najveca budalastina koju sam ikad procitao. Prvo izvor gde si to procitao, pa onda sve i da je tako, ako odrzavanje prostora i javnih objekata bude u nadleznosti d.o.o.-a onda je to jedna pristojna ugovorena stvar, gde ce ceo savski amfiteatar biti uvek uredno odrzavan. Nece svoju policiju daimaju pa da ostvaruju vlast.
Pa bar nece biti vise savanova, lik je uhvatio vakuum prostor da se pozicionira i tesko ce odatle ikada biti sklonjen.

Ni u jednom trenutku nisam pohvalio ovaj ugovor, ali da nije sve tako crno i da drzava nista nije dobila njime prosto nije istina.
Interes je da taj deo bude priiveden nameni, uz pratece stvari bez kojih ne moze da prodje veliko ulaganje para, mislim na mito.
Opet kazem, bez priloga ugovora u kojima su predmet i obaveze ugovornih strana, sve ovo je mlacenje prane slame.
Objavili su ugovor, ali bez sadzine :roll:
Pa ni ne znamo o kojoj povrsini se radi u SA.

Kojom racunicom se ovde doslo da 900miliona evra kredita za rasciscavanje ovog prostora ja stvarno ne znam. Ali to je opet spinovanje.
Да не испадне да ми само седимо са рукама у џеповима а профит ће да капље од "једне трећине". Проблем је у томе што држава нареди свом јавном предузећу да из својих резерви обави радове у инфраструктурној припреми терена а онда се то прикаже као улагање државе Србије. Та јавна предузећа потом не учествују у расподели "једне трећине". Расподела профита се не види, односно не зна се ко ће управљати њиме. Уговор са инвеститором није ни намењен томе. Тај уговор са народом о расподели добити није ни обећан за обелодањивање. Чуди ме да то нико од вас не тражи.
pa da je drzava vodila racuna o brodovima i tim porodicama, ne bi imala dodatni trosak.

1.jpg

3.jpg

4.jpg

http://www.dodaj.rs/f/27/mS/49nje*******30/5.jpg
6.jpg

7.jpg

Vranjanac sa SSC

Delija":2vj42p21 je napisao(la):
毋不敬,儼若思,安定辭":2vj42p21 je napisao(la):
Igor":2vj42p21 je napisao(la):
Vucko":2vj42p21 je napisao(la):

Ок момци, охладите главу па размислите да ли сам "ботовао" или сам написао суштину која није нимало наивна, нити пријатна за прихватити.

1. ДС има пуно политичко право да критикује и протестује. Нема морално, јер су унаказили овај град, али политичко имају. Треба ипак имати у виду да СНС није освојио власт, него ју је ДС својом политиком изгубио. Или још простије, ДС је довео на власт СНС. Опозиција никада не осваја власт, већ је власт губи. Увек било, увек биће.

2. Бели листићи. Када кажем да је на њима највећа одговорност за стање у друштву, да ли сам нешто слагао? Читав низ избора излазност је око 45%. То значи да бели листићи чине око 55% гласачког тела, илити просту већину. Они су дозволили да им 45% одлучује о судбини, и онда се жале. Од тих 45%, од гласова половине се саставља власт. Значи да о судбини државе одлучује 20% гласача.

Бели листићи су се годинама глупирали, цртали чича глише на листићима и сад се нечиме "шокирају". Протестују за своје нечињење. Глумили су београдске шмекере годинама а држава је мало по мало черупана и ником ништа. И онда се пробуде кад се нешто деси тек у "кругу двојке". Врло лепо. Врло одговорно. Баш онако - грађански. Зрело. Патриотски.

До мене је дошла информација да је политичка стратегија иницијативе "Не давимо Београд" да се на предстојећим изборима подигне што више "белих листића" и да се гласа "против СНС". Поента? Да ли ће таква стратегија довести до ичега? Па зар није таква стратегија ( "против ДС" ) на предходним изборима довела СНС на власт? АКо бели листићи нису задовољни СНС-ом, зашто користе изборну стратегију управо ону којом је СНС дошао на власт? Логике без. На крају, за кога би гласали? Алтернатива? Мики маус? Једина алтернатива је ДСС, али нешто сам мишљења да то није прихватљива опција за беле листиће? ДС? Они који су својом политиком довели СНС на власт?

Да се разумемо. Нисам против протеста. Грађански протести су преко потребни да држе власт на одређеној дози одговорности. Без грађанских протеста, свака власт би се комплетно иживљавала јер се нико не буни. Ово што сам написао само има за циљ да укаже на одговорност свих нас, а не само неких. Ако је СНС забрљао, много су мање криви гласачи СНС-а а много више бели листићи. Много више. А то стално крљање и вређање гласача од стране мики мауса и паткица је ништа друго него "прање окрвављених руку". Крив је неко други. Ја нисам. А заправо јесам. Али не могу то да прихватим.

relja":2vj42p21 je napisao(la):

Реља, ја сам написао да је свако уређење јавних површина - јавни интерес. Вероватно се кеј не би шминкао још барем 15 година да нема Саванове, то је истина. Али јавни простор користимо сви а његово уређење је јавни интерес где год се тај јавни простор налазио и који се год објекат наазио на њему или у његовој близини. Зар не?

Sigurno se visoko kotiras na okupljanju botova, verujem da si dogurao do bifteka svaka cast. Bole te k***** snasao si se. Mogu da ti kenjaju ovi hejteri al zato ti svaki dan biftek bajo moj pa nek crknu sa svojim pastetama.

Ne uredjuje se kej, uredjuje se deo keja koji je okolina restorana. I to ne zbog javnog interesa vec zbog privatnog interesa engimatske licnosti koja stoji iza ovog mesta u koje treba da zalazi nova bg elita.
Ne da se ne radi o javnom interesu vec se radi o mnogo opasnijem vidu korupcije od do sada zabeleznih u nasem drustvu.

Uostalom ovaj lokal je bio sam putokaz u kom smeru ce da ide ceo projekat.

Totalno je glupo i nefer prema Stf-u koji je jedan od starijih clanova ovde da ga nazivate botom zbog toga sto je clan SNS-a jer njegovi postovi nikad nisu sadrzali takav vid trolovanja.

Totalno me zabole dal je neko clan ove ili one stranke...

Isto tako me zabole dal je neko krace ili duze clan foruma...

Manite se prozivki po partijskoj liniji!!!

laki72":19n49vjf je napisao(la):
Totalno me zabole dal je neko clan ove ili one stranke...

Isto tako me zabole dal je neko krace ili duze clan foruma...

Manite se prozivki po partijskoj liniji!!!

Pa stf-a i prozivaju na osnovi partijske linije, da se nije proculo da je u SNS-u niko ga ne bi ni napdao.

Vrh