Feanor":1dg89818 je napisao(la):
@Zidar
Gde su rezultati? Gde je jedan pravi rezultat borbe protiv glavne struje?
Gde je to u Beogradu 20-30 ljudi uradilo nesto... Ne pricamo o akcijama, predlozima, farbanju stanica, slanju prijava (ne omalovazavam niposto) vec o pravom rezultatu borbe? Da li smo sprecili bahacenje na nasipu, Da li smo sprecili Beograd na vodi, Da li smo sprecili megalomanski most koji preskace sine koje ce da povade uskoro? Da li smo sprecili da se GSP raspadne?
Opet kazem, nastavite vi da se borite, ali moje je MISLJENJE da je to suluda borba dok si okruzen milionima botova koji niti vrednuju tvoju borbu za bolje, plus zateknes sebe u situaciji da kao manjina nameces zdrav razum?! Hebes sve ako to kao manjina vecini moras da nameces... To je bila sustina mog komentara...
Vidim da se sujeta prevlada nazalost kod nekih.
Drugo, opet ponavljam, sve se krupno u Srbiji resava kroz politiku, a Srbi obozavaju ljude u politici da pljuju iz udobne fotelje da... Tu je fotelja bitna, kad pljujes po politicaru, a voleo bi da ti radi za tebe... Pa udji smekeru u politiku pa trpi optuzbe da si lopov, neradnik, nesposobnjakovic i menjaj sistem? Neposten sistem?! Pa naravno kad smo mi (narod, gradjani, kako hoces) neposteni, a manjina ne moze tu nista, pogotovu ne sa strane...
Dobro...
Imas neki konstruktivan predlog?
Da mi koji smo protiv lopovluka, protiv malverzacija, protiv urusavanja urbanizma (...)
registrujemo stranku pa se kandidujemo na lokalu i tako uticemo protiv ove blamaze i ove otimacine???
Pazi, slazem se ja sa tobom, da je deo naroda postao ravnodusan. Onaj deo koji slepo veruje svom vodji (ne odnosi se samo na aktuelnog) ne bih da komentarisem. Ali onaj zdravi deo naroda godinama je `bombardovan` raznim glupostima, lazima, poluistinama i preuvelicavanjima.
Svedoci smo ovih dana kako se teziste javnog mnjenja prebacuje na relativno marginalni problem zatvaranja granicnog prelaza Batrovci i prica o `velikim stetama` (kao da kamioni sa robom ne prolaze alternativnim pravcima preko BiH ili HU), dok se lopovlukom i stetama koje su reda velicina nekoliko milijardi niko ne bavi.
Prica o `ugrozenosti` je ponovo aktuelna medju nasim gradjanima. Sticem utisak da svako od nas ima sleper, dva robe koja je blokirana na Batrovcima. Prodaje se po medijima prica i kako smo `blokirani` kako nam je kao za vreme medjunarodnih sankcija...
I kad `posejes strah` ko jos da se bavi tamo nekim zapustenim poljancetom pa makar ono bilo u centru Beograda.
Da mediji su listom cenzurisani (mnogi i autocenzurom).
Ali iskreni da budemo, danas je protok informacija mnogo teze odraditi nego 2000-te godine.
e sad to sto na drustvenim mrezama ljudi `seruju` sisate stanije i mice diskrecije, a ne recimo neki deo ovog ugovora, cija je to krivica?
Nadalje, mediji po unutrasnjosti Srbije nisu pod tolikom kontrolom. Primecujete da Radulovica nema na `glavnim` medijima, ali covek itekako gostuje po lokalnim medijima!!!
Pokrenimo Srbiju!!! LJudi po unutrasnjosti smatraju kako eto Beograd dobija fantastican projekat, kako Beogradu stize velika lova...
Oni sa ljubomorom gledaju Beograd ne znajuci uopste kakva je pljacka u pitanju. Pljacka koja nece kostati samo nas Beogradjane!!! Pljacka zbog koje ce trpeti cela Srbija.
Krijemo se iza serpi i lonaca iz 90-tih. Pa prijatelji moji, 90-tih stotine pa i hiljade policajaca sa sve bornim kolima, suzavcima, vodenim topovima, pa cak i vatrenim oruzljem nisu uspevali da zaustave proteste nezadovoljnih gradjana.
danas (letos) je bilo dovoljno postaviti jedan tramvaj...
E ako smo tolike pizde da nam neko krade iz kuce (grada, drzave) a mi cutimo u strahu, ili gledamo kako da se utalimo (po sistemu ako ga ne mozes pobediti - pridruzi mu se) onda bolje i ne zasluzujemo.