Počelo rušenje beogradskog naselja
BEOGRAD - Radio-televiziji Vojvodine javili su se meštani beogradskog naselja Bare Venecije uplašeni za svoje živote. Kako tvrde, u subotu ujutro bager je krenuo da ruši baraku u kojoj živi nekoliko porodica. Iz kabineta gradonačelnika Siniše Malog rečeno je da se u rušenje dela ove barake krenulo isključivo iz preventivnih razloga. Do sada je raseljeno oko sto porodica iz naselja koje se nalazi na zemljištu gde bi trebao da bude izgrađen projekat Beograd na vodi, a za preostale grad bi trebalo da pronađe rešenje. ...
Nekoliko porodica sa rešenjem o privremenom, odnosno, nužnom smeštaju, živi u ovoj baraci. U subotu ujutro, uplašili su se, kako kažu, za svoje i živote svoje dece kada je bager krenuo sa rušenjem.
"Ja sam bila u krevetu, muž na poslu, to je samo lupnulo. Ne znam kako da opišem, počela je baraka da se trese kao da je zemljotres. Ja sam izašla u spavaćici napolje. Doživela sam nešto što nikad nisam", rekla je stanovnica naselja Mirjana Mitrović.
Verica Nikolić tvrdi da noćima ne spavaju i uvek su budni čim čuju bilo šta da puca. "Skačemo, pod stresom smo", navela je ona.
Pod stresom je i Javorka Joksimović koja je dobila obaveštenje da preuzme rešenje po kom joj se nalaže da u roku od osam dana sruši kuću u kojoj živi.
"Ljudi su uplašeni, samo o tome pričaju, uplašeni, zbunjeni ne znaju ni šta će ni kako će. Niko više nikoga ne pominje, nema tračeva nikakvih, samo se o tome priča, eto to je to, gde god staneš, svi samo o tome pričaju", rekla je Javorka Joksimović.
Iz kabineta gradonačelnika Siniše Malog dobili smo informaciju o tome da se u rušenje dela ove barake krenulo isključivo iz preventivnih razloga, a to je da se u međuvremenu ne bi uselila neka druga porodica.
U razgovoru sa predsednikom Opštine Savski venac saznali smo da ništa od cele ove priče nije u njegovoj nadležnosti, ali da će on svakako učiniti napor kako bi se ovi ljudi raselili na jedan, kako on sam kaže, civilizovan način.
"Trebalo bi da svi koji imaju nekakav osnov na neki način budu zbrinuti, ja samo mogu da kažem da se mi snažno zalažemo za to da se to desi", rekao je predsednik te opštine Dušan Dinčić.
Do sada je raseljeno oko sto porodica, a za preostale grad bi trebalo da pronađe rešenje, rekao je ranije gradonačelnik Siniša Mali.
http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/pocelo ... 91158.html
PREMIJER UAE U TAJNOJ POSETI SRBIJI: Vladar Dubaija u šetnji Kalemegdanom! (FOTO)
Na Fejsbuku je osvanula fotografija šeika Muhameda Bina Rašida Al Maktuma koji pozira na Kalemegdanu. Bio je bez tradicionalne odeće, tako da je prošao neopaženo, što je verovatno i želeo da postigne
http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/15 ... danom-foto