Zuma
Professional
- Učlanjen(a)
- 19.05.2009.
- Pohvaljen
- 25.925
Na ovaj spisak infrastrukture sada treba dodati cenu još jednog mosta na Dunavu. Tu sad treba i neka nova pruga i sva oprema i infrastruktura nove železničke trase. Zatim izmeštanje železničke stanice, obe autobuske stanice, pravljenje novih stanica na Novom Beogradu, troškovi prilagođavanja javnog sabraćaja koji do njih vodi. Zatim izmeštanje kargo terminala i pravljenje novog. Zatim je pitanje ko plaća ono što ostaje vlasništvo grada. Naprimer nasipanje terena u čitavom SA, pa ko plaća projekat i izradu nove obalutvrde? Zatim ko plaća proširenje Savske ulice i ko plaća sve ulice unutar Savskog amfitetra i opremu na njima? Ko plaća park, zelenilo i javne površine? Plus gomila stvari koje sam sigurno zaboravio i sve one koje ni nikom drugom ne mogu pasti na pamet sve dok ne počnu radovi, dok se ne ispostavi da niko ne zna gde su sve zakopane stare instalacije, dok se nanovo ne otkrije par zakopanih potoka i nestalih izvora baš tamo kuda se kopa. Sve to ni u ludilu ne može koštati samo još 120 miliona plus 130 za železnicu. Ovolike nove trafo, gasne i sve druge razvodne stanice, izmeštanja terminala i jezivo teška kopanja ili bušenja Starog grada uzduž i popreko? Koliko košta samo kombinovani železničko drumski most preko Dunava?
Zamolio bih nekoga ko se u to razume da pažljivo pogleda ono što je na mapama označeno kao stavka koju tek treba praviti, pogleda kuda te trase vode, kao i ove spiskove, pa proba da da okvirnu procenu ukupne sume koju mi moramo ubrzo negde da nađemo. A fore tipa, "to nam ionako treba pa neću da ga računam", neka pokuša da objasni onome ko sad te pare koje nam kao ne trebaju negde mora da nađe, i onima koji će te kredite posle plaćati.
Zamolio bih nekoga ko se u to razume da pažljivo pogleda ono što je na mapama označeno kao stavka koju tek treba praviti, pogleda kuda te trase vode, kao i ove spiskove, pa proba da da okvirnu procenu ukupne sume koju mi moramo ubrzo negde da nađemo. A fore tipa, "to nam ionako treba pa neću da ga računam", neka pokuša da objasni onome ko sad te pare koje nam kao ne trebaju negde mora da nađe, i onima koji će te kredite posle plaćati.