Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Pametnom je sve jasno iz ovoga koliko je tvoje misljenje vazno. Namerno si izbegao da kazes koliko ce Galerija biti udaljena od stanice kod parka (3 minuta), dalje "Pominje se, prica se...", pa nije ni to dovoljno nego na kraju "sve je to nesigurno". A tek ono stanica kod Mostara ali samo za liniju 1. A sta, linija 2 bi trebalo da ide paralelno sa linijom 1 pa da obe linije imaju stanicu kod parka i na Savskom trgu. Samo nastavi, sve ce to biti ocenjeno.
Ja nisam siguran zasto te je moje misljenje toliko uznemirilo, ali zao mi je ako je tako. Umesto osporavanja mene, voleo bih da cujem tvoje misljenje i neku otvorenu diskuciju, za sta je ovaj forum i namenjen.
Ja samo mislim da resenje za saobracaj u Beogradu na vodi nije adekvatno. Ni sa stanicom kod Mostara, a ni sa stanicom kod parka (koja definitivno nije ozvanicena, i nigde se ne pominje u najnovijim planovima). Meni je neverovatno da u 21. veku gradiš naselje od nule i ne planiras da se velika vecina svih putovanja odvija javnim prevozom, peske ili biciklom. U trenutku kad mnogi gradovi uvode maksimum parking mesta koja smeš da izgradis i placaju gradjanima da na posao idu biciklom, ti u centar grada stavljas naselje sa nekoliko desetina hiljada automobila. Mislim da kad se celo naselje izgrad i svi stanovnici usele, od guzve nece moci da se izadje iz podzemne garaze, a ne izvan naselja. Ali, zivi bili pa videli.

Vrh