Smeo bih da se zakunem da je pricao da gutljaj alkohola nije popio u zivotu, sad sljoka svaki dan
Predsednik Srbije i buduci premijer u Djemi Oliveru u Beogradu na vodi.
Naravno, ali nije svaki dan lepo vreme, nije svaki dan sunčano i bez vetra, nije zemlja uvek suva. Mora postojati različit sadržaj, zatvorene hale, zabavni parkovi i slično. Uostalom, postojanje jednog vida zabave ne isključuje postojanje drugog vida zabave, i obrnuto.Читам и не могу да верујем. Шта се десило са кофицама, лопатицама, бадмингтоном и гуменим лоптицама?
Природа је већ сама садржај. Набијање индустрије забаве у природу је насиље и над природом и над људима. Wakesurfing по степским мочварама Украјине и Белорусије је исто што и скијање у Дубаију - безумна и бахата малограђанштина која сагоре сто кила нафте за сат, због које ће нас деца питати где нам је памет била. Далеко било.
Шатро музеји и забавни паркови у сваком европском селу су строго контролисани возови, да се народ утера у торове, да се зна шта и где раде, и да још купе магнете за фрижидер да то после добро памте, и да све буде подупрто перверзном педагошком опсесијом, јер деца стално нешто морају да науче, недобог да стварно буду слободна да се играју.
При том, наравно, морам да у Прокупљу радим исто што бих радио у Салцбургу (а, где вам је катедрала?), а у Зајечару исто што и Лозани, јер ако није исто, онда је празно и досадно, како људи тамо уопште живе у свој тој празнини и инфериорности… Србија досадна? Будибогснама!
to je Dacic.Smeo bih da se zakunem da je pricao da gutljaj alkohola nije popio u zivotu, sad sljoka svaki dan
Ukrajinci obožavaju vodu, reke...Nisam ja rekao da u Beogradu nema kajaka, pitanje je koliко ljudi tamo ide. U Kijevu je leti bio mravinjak na vodi od kajaka, sapsurfinga, weiksurfa...I dok u Beogradu mozda i nije tako lose, situacija u manjim mestima je ocajna. Ja na Vlasinskom jezeru na primer, osim usamljenih camaca lokalnih ribolovaca, nisam nikada nista video neku aktivnost na vodi. Slicno je i na Palickom jezeru. Nedaleko od Nisa postoji malo, ali lepo prirodno jezero (Oblacinsko jezero). Tamo osim kafane nema apsolutno nikakvog sadrzaja, a moglo bi biti prelepo mesto za kraci odmor (2-3 dana). Mislim, da cak i kada bi bilo kajaka u ponudi, to bi retko ko koristio. Nasim ljudima je lepse da sede u kafani.
Stubići su tu efikasniji, glavudže koje voze ovakva vozila kazne ni ne plaćajuUmesto da naplacuju kazne i da nikome ne padne na pamet da parkira tamo auto, oni postavljaju stubice.
To moze reci samo neko u Srbiji gde se ne kaznjava. Dodji u Minsk da vidis koliko su kazne neefikasne.Stubići su tu efikasniji, glavudže koje voze ovakva vozila kazne ni ne plaćaju
Beograd par sati za klince , a ruralna Nemacka na 30 km voznje ludnica.Molim vas nemojte preterivati,Nije sve u vestacki napravljenoj zabavi jer deca nemaju sopstvene ideje da iskoriste prirodu za vrhunski zabavni sadrzaj.Za ovo sto slikate i pisete vise je pandan Zlatibor,Tara....tako da neko moze iz Cajetine ili Uzica da napise : pecina, Gondola, Mecavnik, Sarganska osmica,vodopadi, dino park, Sirogojno, skijaski centar, avantura parkovi, biciklizam, zip line, vidikovci, pesacke staze,Drina i desetine fantasticnih reka i jezera... itdTurističko zabavna ponuda u BG je relativno siromašna za široku publiku čak i u poređenju prema nemačkoj provinciji, ja npr. ne znam gde decu u BG da odvedem, sve što vredi se obiđe za par sati. Ne vredi se fiksirati na samo jednu stvar kao noćni život ili gastronomija i ćao.
Evo samo primer ponude za decu kruga od 30 km od mog sela u relativno ruralnom delu Nemačke
A slike vrede više od reči:
- Dve ogromne indoor igraonice veličine otprilike dva fudbalska terena
- Veliki zabavni park sa više rolerkostera
- Najmanje 10 bazena koji su i u zatvorenom i u otvorenom sa zabavnim delom
- Više tematskih staza po šumama, jedna i sa velikim vidikovcem
- Mali milion igrališta sa sopstvenim temama, a neka od njih su veća i od takozvanog parka u BNV
- Više velikih životinjskih rezervata
- Dve hale sa trambolinama
Moja ideja uopste nije da poredim Beograd sa bilo kojom varosi.Obisao sam skoro citav svet, tako da vrlo dobro znam koliko cega gde ima, tako da ne bih uopste potcenjivao kulturnu ponudu BG.U odnosu na Bec recimo svakkao je siromasna, ali Bec je znatno iznad 99 posto ostatka svetkih metrpoloa i gradova.Vama je smesno, meni nije.Meni je smesno odvesti klince u igraonicu bilo koje vrste, posle 3. godine ih apsolutno nisu interesovale.Ма супер, шетња и вожња бицикле - је л` и то имамо? Е, а баш је овде и много музеја, таман ко у неком провинцијском градићу.
Смешно. Ту је баш и највећи заостатак Београда за осталим овећим варошима.
...isto kao sto uzivaju svi stanovnici Novog Beograda....sve sivo i isto.....Уживајте у погледу на остале сиве зграде. Баш лукс.