Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Мислим да су им солитери генерално промашен концепт за то што су покушали да постигну јер нису научили ни основне лекције из урбанизма које су могли да науче на историји Београда

Солитери су за време СФРЈ грађени да омогућавају доста зеленила али им је мана била баш у томе што нису стварали леп и пријатан улични фронт. Они су нагузили солитере без зеленила и без уличног фронта а исту зараду су могли да стекну и са традиционалном урбаном матрицом. Ево Солун има зграде по 8 и више спратова али је занимљив за шетњу јер то нису раздвојени и набацани солитери већ формирају смислене фронтове пуне малих радњица, пекара, кафића, галерија и сл.

Ови су направили нагужене солитере са појединачним и разбацаним комерцијалним објектима од којих је сваки пети занимљив обичном пролазнику

fa4c9d2b-ab8b-4789-874f-5f8150767e25-jpeg.159234
Na zalost ne postoji to zelenilo koje bi ovaj prizor ucinilo iole dopadljivim za ljudsko oko i iole vrednosno u arhitektonskom smislu.

Na zalost ne postoji to zelenilo koje bi ovaj prizor ucinilo iole dopadljivim za ljudsko oko i iole vrednosno u arhitektonskom smislu.
Postoji. Prođite leti Nehruovom ulicom. Decenijski platani potpuno maskiraju betonske solitere grdobine, gledano sa ulice.

Naravno, čim se posmatrač malo udalji ruglo neminovno izranja.

Je li stvarno istina što tvrdi ovaj Veselinović da je iz budžeta grada finansirana Promenada i infrastruktura?
Ja sam mislio da to finansira BnV.

Pa i rekonstrukciju lozionice plaćamo iz budžeta
Pa i rekonstrukciju bivše gzs takodje iz budzeta
Pa i uklanjanje mosta i novi takodje iz budzeta
Pa i školu i vrtić isto tako iz budžeta
Sve u granicama projekta samo nek se gradi

Je li stvarno istina što tvrdi ovaj Veselinović da je iz budžeta grada finansirana Promenada i infrastruktura?
Ja sam mislio da to finansira BnV.
BW gradi infrasturu uključujući i promenadu plus Savski trg i sređivanje Savske ulicu,ložionicu država a za školu i vrtić sam čuo da ih isto gradi BW

Ja iskreno ne znam šta je istina.
Bio sam uveren da BW gradi sve unutar granica projekta, a država iznad.... doduše tada nije bilo priče o Ložionici i vrtićima.

Voleo bih prosto da znam istinu, jer je očigledno da se ovde na forumu debelo laže :(

Ložionica nije infrastruktura :D država, po ugovoru, ima opciju da ustupi Bristol, Ložionicu, Železničku stanicu, Poštu i Fabriku kartona prekoputa Bigza, bez naknade Beogradu na vodi, pa da oni te objekte renoviraju. Znači, može, a ne mora. Jako čudan aranžman.

Što se tiče infrastrukture, BNV finansira izgradnju svega unutar plana, izuzev novog mosta koji je džukački izuzet iz te priče. Postoji još jedna kvaka - a to je da je BNV d.o.o oslobođen plaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta, a zauzvrat sam finansira izgradnju infrastrukture. Tako da je pitanje ko je tu bolje prošao...

Acibadem treba da gradi veliku bolnicu odmah pored gazele tamo gde je bio Eurosalon.

Robot isporucuje hranu. Beograd na vodi.

Kad se setim koliko hejtera ima ….

Ono sto je bitno da bi kao drustvo i drzava bili sto efikasniji treba forsirati narucivanje hrane gde roboti isporucuju i da se polako ljudi prebacuju da rade nesto korisnije.

Robot isporucuje hranu. Beograd na vodi.

Kad se setim koliko hejtera ima ….

Ono sto je bitno da bi kao drustvo i drzava bili sto efikasniji treba forsirati narucivanje hrane gde roboti isporucuju i da se polako ljudi prebacuju da rade nesto korisnije.
Neka ima hejtera, meni je bas lepo da ih slusam, jer uzivam u tudjoj patnji. Ne rade oni to zato sto su srecni, vec kao sto samo ime kaze zato sto mrze. Evo vec vidimo komentare, bilo je najpre kako nema sanse da to bude, sada kada se pojavilo, vec vidimo komentar kako su previse spori.
Sto se napretka i huligana tice koji ce ih lomiti, ne brinem se. Imamo vlast koja je cvrsto resila da idemo u buducnost, i ako treba, bice uvedeni zakoni za zastitu robota od huligana.

Rešenje za most Ovo je generalni koncept rešenja. Pitanje stanica i stajališta brzog, masovnog, pouzdanog, ekološki prihvatljivog, ekonomičnog, atraktivnog, prevoza ostaje otvoreno.

Drum se vezuje u pravac za Vudrua Vilsona

NBG-TRAM — копия.jpg

kada bi se tu uradio nizi drumski most, situacija sa Gazelom bi se resila dugorocno, jer bi novi most preuzeo sva lokalna ukljucenja kod Gazele.

Neka ima hejtera, meni je bas lepo da ih slusam, jer uzivam u tudjoj patnji. Ne rade oni to zato sto su srecni, vec kao sto samo ime kaze zato sto mrze. Evo vec vidimo komentare, bilo je najpre kako nema sanse da to bude, sada kada se pojavilo, vec vidimo komentar kako su previse spori.
Sto se napretka i huligana tice koji ce ih lomiti, ne brinem se. Imamo vlast koja je cvrsto resila da idemo u buducnost, i ako treba, bice uvedeni zakoni za zastitu robota od huligana.

Ja imam ozbiljan transfer blama sada. Ti stvarno mislis da tebe neko posle ovakvih izjava moze shvatati ozbiljno i ulaziti u konstruktivnu diskusiju sa tobom? Ili ti je potpuno svejedno, posto ti neko u centrali lupa recke, svejedno da li su te svi clanovi foruma hide-ovali jer ih ne interesuje da citaju ovakva stranacka lupetanja?

Vrh