Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Vlasnici stanova u Beogradu na vodi najavili protest, nezadovoljni su gradnjom​

Vesti Autor:N1 Beograd11. mar 202313:21

Vlasnici stanova u Beogradu na vodi najavili su protest za večeras u 20h, nezadovoljni izgradnjom i kvalitetom izvedenih radova na zgradama BW Arcadia i BW Aurora.

Kako su dodali u obaveštenju medijima, blokiraće Bulevar Vudroa Vilsona 6 i Hercegovačku 21.

Vlasnik stana D.O za portal N1 kaže da su prevareni i tvrdi da „ima neispunjenog iz ugovora od strane BW (Belgrade Waterfront) i izvođača“, zbog čega i organizuju protest.

Tvrdi da voda prodire u garaže, da protivpožarni aparati ne rade, da su zakrčeni protivpožarni putevi, kao i da postoji problem sa fasadom… Kaže da u garaže može svako da uđe jer nisu ugrađena adekvatna vrata. Navodi da je, zbog toga, dolazilo i do krađa.

Kako kaže, devet meseci niko nista ne preduzima, a da su za to vreme nekoliko puta imali sastanak sa predstavnicima kompanije BW. Tražimo pokretanje mehanizma naplate i popravke štete preko garancija koje je izvođač položio u bankama, navodi D.O. (ime poznato redakciji), koji tvrdi da postoji problem i sa vodovodnim i kanalizacionim cevima.

Najavili su i pokretanje tužbe protiv nosioca projekta i građevinske kompanije, kao i svih podizvođača.

Ovaj protest je cista glupost, ako postoji neka stavka u ugovoru koju je izvodjac prekrsio, treba da ga tuze, vrlo je jednostavno. Uopste me ne zanima problem ljudi koji su podrzali privatnu investiciju koja je zavedena kao drzavna tajna, i sada bi trebalo da imam saosecanje prema njima? Oni nisu imali problem sa nacinom na koji je to naselje nastalo, ja nemam problem sa tim sto su dobili vodu u garazi.

Tacno, to je i razlog zasto su sami krivi za svoj problem. Bilo je mnogo drugih lokacija u gradu, oni su izabrali sumnjivu, nista neobicno sto im se ovo desava. Radije bih isao na proteste zbog socijalne ugrozenosti Roma u Beogradu, njima je pomoc i podrska daleko potrebnija od stanara Vodenog Beograda.

Lep pogled uz tamjaniku na nas Beograd na vodi.
IMG-20230311-WA0007.jpg

Ne razumem kad svi znaju da je Balsa Bozovic ovo organizovao i poslao medijima zasto ga ne uhapse.
Jednostavno medju ljudima ovakve stvari vise ne prolaze.

Који би био разлог хапшења?
Sirenje panike i pokusaj blokiranja saobracajnica bez najavljenog i zakazanog protesta. (slicno kao sa litijumom).

Mislim da nije u redu da to radi covek. On je od pocetka agresivan protiv ovog projekta a zna da nam svima donosi visestruku korist.

Ako stanari se ne bune sami nema potrebe to da radi.

Pokojni Vesa rakija bio bi ponosan da moze da vidi kakve doajene novinarstva je ostavio iza sebe.
Fq9AqNgWIAA2ti1.jpeg

Vrh