Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Sreća u nesreći je da ovaj tzv. Vida hotel može biti izgrađen tek kad Beograd bude imao bar 2 metro linije u potpunosti završene i funkcionalne. Zašto bi investitor sam sebe kanibalizovao korišćenjem parkinga Galerije za goste ovog budućeg hotela kad parking Galerije i sad nije dovoljan da “napuni” tržni centar.
Nije mi samo jasno zašto zgrada nije pomerena skroz do vode, a šetalište ugurano između zgrade i garaže. 🤔

Tako bi uradili na zapadu. Waikiki fazon. Tako se uveca prihod drzave jer su kvadrati skuplji i samim tim veci porez na imovinu.
Na zalost u Srbiji se obracunava neka uprosecena cena kvadrata, tako da je u Beogradu stan kod Hrama recimo u lux novogradnji i u Juznom bulevaru u raspadnutoj zgradi ima istu cenu kvadrata za obracun poreza.

Namerno cu da stavim video u ovom delu, da vidimo koliko bi Bnv bio bolji i lepsi da je umesto solitera uradjeno nesto slicno bloku 65, koji je uz to imao i vise razlicitih investitora, samim tim i mnogo tezi posao da se napravi skladna celina:

ovo nam je istorijska sansa da sve do Ade izgleda ovako

screenshot_2023-03-08-16-08-39-908_com-android-chrome-2-jpg.155707
Ali ovaj košarkaški teren na krovu parkinga Galerije iza Vida hotela, oni se bukvalno sprdaju sa ovim renderima. Gde da potpišem da bih mnogo, MNOGO radije doslovne narkomane, pacove i zmije oko sajma umesto da se ovo širi dalje?

Namerno cu da stavim video u ovom delu, da vidimo koliko bi Bnv bio bolji i lepsi da je umesto solitera uradjeno nesto slicno bloku 65, koji je uz to imao i vise razlicitih investitora, samim tim i mnogo tezi posao da se napravi skladna celina:

Blok 65 je BUKVALNO UZASAN. Lepo izgleda samo nocu i kula je lepa, ostatak bloka su ljudi koji gledaju jedni drugima u tanjir. Da ne pominjem nejasnu podelu izmedju stambenog i poslovnog dela, airport city kao tumor kroz koji ne prolaze saobracajnice, ulice kroz blok, ulice pored IMT-a, zelene povrsine??... Jedan od najgorih blokova na NBGD sto se tice planiranja, samo je zamaskiran time sto su zgrade LUX.

Beograd na vodi u poredjenju sa blokom 65 izgleda kao Korbizjeov Blistavi Grad.

U Melburnu su npr na Trznom centru izgradili hotel,pa Bankok,Malezija doduse ne znam sta mi je grdje Bankok i Malezija vode mrtvu trku:violina:
sage1.png
palladium-shopping-mall-hotel-bangkok-august-view-busiest-avenue-bangkok-several-malls-such-as...jpg
152849592.jpg

Vlasnici stanova u Beogradu na vodi najavili protest

Vlasnici stanova u Beogradu na vodi najavili su protest za večeras u 20 časova.

Kako navode u mejlu kojim su obratili beogradskim medijima, u 20 časova blokiraće Bulevar Vudroa Vilsona 6 i Hercegovačku 21.

Protest je najavljen nakon sednice sazvane zbog rešavanja problema stambene zajednice, vezane za izgradnju i kvalitet izvedenih radova na stambenoj zgradi BW ARCADIA i BW Aurora.

Takođe navode pokretanje tužbe protiv nosioca projekta i građevinske kompanije, kao i svih podizvođača.

U mejlu se dodaje da su neispunjene obaveze Beograda na vodi prema vlasnicima staanra, a da je razlog protesta način na koji su izvedeni radovi, voda koja prodire u garaže…

Opaaa, problemi u raju! :LOL:

Partija da mobiliše svoje članove da se napravi kontra-protest. Moći će dosta trupa da regrutuju i sa foruma, pošto je prepun simpatizera i dežurnih advokata investitora.

Мислиш да неће,
таман после данас Врања, Бујановца и Трговишта да Председник дође у Београд на води и “води разговоре са народом о формирању Народног покрета пристојне Србије”.

Nego jel ima neki organizovan odlazak na protest? Koliko znam dosta članova foruma ima stanove po bgh2o. Gde su?

Vrh