Pjongjang, i profil ljudi bi danas uopste pozeleo da zivi u ovom uzasu. A za grad nepopravljiva steta.
барем су праве версаће плочице, а не с бувљака што се очекује кад неко то споменеRešiće te nijanse enterijeri. Pucaj hiljade evra po m2, potom, čupaj sve i napravi da bude po "meri" kupca.
Pogledajte prilog 150263Pogledajte prilog 150264
Koji je ovo neukus. Ovakve pločice bi eventualni legle u neki salon od 150 kvadrata a ne da njima popločaš sobicu sa niskim plafonom i alu stolarijom….Rešiće te nijanse enterijeri. Pucaj hiljade evra po m2, potom, čupaj sve i napravi da bude po "meri" kupca.
Pogledajte prilog 150264
Искрено некако не иде. Версаће на ово... Пу пу далеко било!Koji je ovo neukus. Ovakve pločice bi eventualni legle u neki salon od 150 kvadrata a ne da njima popločaš sobicu sa niskim plafonom i alu stolarijom….
Pa Božić Bata mu dođe isto što i Deda Mraz - praktično preteča, koliko kapiram, jer mi i dalje nije baš skroz jasno ko je Božić Bata. Weihnachtsmann je danas Deda Mraz, debeli matori lik obučen u crvenu odelu sa bradom i svim ostalim pratećim odlikama.Божић Бата је Weihnachtmann.
Christkindl је отприлике у слободном преводу са енглеског, Божићно дрвце. Интересантно је да је Christkindl и име једног трговинског маркета у Канади у Киченеру.
Немци ко немци, они користе два израза за Божић Бату и Деда Мраза, Weihnachtsmann и Santa. Све зависи у ком делу Немачке, а чак у неким деловима Источне Немачке (ДДР) кажу за Деда Мраза или ти Божић Бату Knecht Ruprecht (Слуга Рупрехт), који је у ствари слуга/пратилац Светом Николи !!! А Свети Никола је обучен као Деда Мраз. Нама баш неких додирних тачака, али ајде, тако сам прихватио објашњење.Došljak, nisu te manifestacije ni u duhu preostalih hrišćana, niti u duhu drugih vera, ali svi uživaju u njima - i to je poenta i jedina bitna stvar. To što je pravoslavnim hrišćanima post, ne znači da se ne može prodavati i posna hrana ili šta god. Nije mi jasno čemu odbojnost manifestacijama koje zbližavaju ljude.
Pa Božić Bata mu dođe isto što i Deda Mraz - praktično preteča, koliko kapiram, jer mi i dalje nije baš skroz jasno ko je Božić Bata. Weihnachtsmann je danas Deda Mraz, debeli matori lik obučen u crvenu odelu sa bradom i svim ostalim pratećim odlikama.
Christkindl, ili Christkind, dođe kao Božić Bata, ne znam odakle ti prevod da je to božićno drvce ili nešto slično tome. Eventualno ako Nemci to drugačije koriste, u Austriji je to Božić Bata.
a Božić Bata mu dođe isto što i Deda Mraz - praktično preteča, koliko kapiram, jer mi i dalje nije baš skroz jasno ko je Božić Bata. Weihnachtsmann je danas Deda Mraz, debeli matori lik obučen u crvenu odelu sa bradom i svim ostalim pratećim odlikama.
Objektivno - bedno.Aleksandar Vučić on Instagram: "Kada smo krenuli u ovaj veliki projekat, malo ko je bio uz nas. Danas, svi su saglasni da su Srbija i Beograd uradili veliki posao. Mnogo izazova je pred nama, ali, zajedno, ujedinjeni, modernizovaćemo Srbiju i pobedić
6,082 likes, 192 comments - buducnostsrbijeav on December 18, 2022: "Kada smo krenuli u ovaj veliki projekat, malo ko je bio uz nas. Danas, svi su saglasni da su Srbija i Beograd uradili veliki posao. Mnogo izazova je pred nama, ali, zajedno, ujedinjeni, modernizovaćemo Srbiju i pobedićemo sve...www.instagram.com
Jedan od najboljih ubrzanih video snimaka gde se prati izgradnja Beograda na vodi!
Hvala na pojašnjenju u prvoj rečenici.Божић бâта, а на Бата. У смислу стиже (бат корака) нам Божић - мали Бог, син Бога, Христос.
Деда Мраз, демон зиме из словнеске митологије.
Кока Колин дедамраз спој предања о светом Николи и обучен као нордијски патуљци - а све у циљу продаје Кока Коле.
У овог последњег гурају све остале представе... Руси се јо отимају, код њих је Деда Мраз суви старац и обавезно иде са унуком у пару.