Vidi, zena ceka autobus i ne drzi telefonЛепота порока:Pogledajte prilog 147763
Onda se komentar o ljubomori i zavisti ne odnosi na tebe, ali iz komentara mnogih ovde na forumu zrace zavist i ljubomora. O tome sam i ja pisao vise puta. Na primer, svaki komentar gde se pokazuje dusebriznost sto ce stanari dobiti los kvalitet stanova za velike pare, ili briga sto su zgrade previse blizu jedna drugoj pa nece imati dovoljno svetlosti u stanu, nije nista drugo nego zavist. Sta mene briga dal ce vradovicu biti mracno u stanu ili ne? On ce tamo ziveti, on je svoj novac potrosio. Nekog ko nije ljubomoran moze interesovati samo opste dobro - da li su zgrade lepe, da li je setaliste lepo i funcionalno, da li je saobracaj dobro resen...
Zbog širine otvorenog prostora, široke saobraćajnice sa ostavljenim prostorom između traka, sportskim terenima i parkićem ispred svake zgrade, KUD i muzičke škole, osnovne škole u izgradnji.... Ili samo otvorenog pogleda na nebo i pored velike gustine naseljnosti?Подсети ме нешто на ово:
Pogledajte prilog 147780
Уф, иако је све тачно, мени слика није ни близу тако светла како је представљаш. Док БнВ заиста буди једну фазбиндерсковску мучнину какафоније и расула, толико и степенасти блокови из времена када су изграђени буде чеховљевску мучнину празне магловите степе са набацаним бетонским кутијама и теренима за балоте углављеним међу преживелим бежанијским свињцима… уосталом, ја дубоко верујем да је богохулно недовршеним задирањем у бежанијске баште и дворишта управо и створена (или ојачана) ментална матрица која ће пола века касније изродити и БнВ.Zbog širine otvorenog prostora, široke saobraćajnice sa ostavljenim prostorom između traka, sportskim terenima i parkićem ispred svake zgrade, KUD i muzičke škole, osnovne škole u izgradnji.... Ili samo otvorenog pogleda na nebo i pored velike gustine naseljnosti?
Em ne predstavljam blokove kao vrhunski ideal, em ne mislim da sam obavezno u pravu, već sam postavio pitanje u čemu se traži poređenje....Уф, иако је све тачно, мени слика није ни близу тако светла како је представљаш. Док БнВ заиста буди једну фазбиндерсковску мучнину какафоније и расула, толико и степенасти блокови из времена када су изграђени буде чеховљевску мучнину празне магловите степе са набацаним бетонским кутијама и теренима за балоте углављеним међу преживелим бежанијским свињцима… уосталом, ја дубоко верујем да је богохулно недовршеним задирањем у бежанијске баште и дворишта управо и створена (или ојачана) ментална матрица која ће пола века касније изродити и БнВ.
Хм, видим да бисмо се око балота најпре сложилиEm ne predstavljam blokove kao vrhunski ideal, em ne mislim da sam obavezno u pravu, već sam postavio pitanje u čemu se traži poređenje....
A prostor unutar blokova je bio završen po projektu, tereni su bili za basket i odbojku, tih 2-3 terena za boćanje su na neuređenim površinama napravili stanari... I u ostalom, šta ima loše u balotama? To može da zamera samo neko ko nije probao (ja samo na moru, blago našikan, nikad u zavičaju , ne bih da se svađam zbog pravila i terminologije )
Мислим да неспоразум почиње од тога што ниси разумео везу између слике коју је поставио @гнд и нимало случајно изабране слике БнВ коју је претходно поставио @GOJE. На обе слике у првом плану стоје жене у црном, обучене у стилском складу са архитектонском и урбанистичком целином иза њих. На слици са БнВ у позадини дугим корацима гази по новом тротоару самоуверена девојка у сјајним црним припијеним хеланкама; на слици са блоковима у позадини преко ливаде (степе) ситнијим корацима се креће старија жена са цегером преко руке.poređenje nije bilo moje, već je GND postavio kao asocijaciju na random sliku BNV u izgradnji jednu crno belu fotografiju od pre 1984, lošeg kvaliteta i snimljenu kroz tadašnji prljav i zagađen vazduh, namerno kadriranu da se tendenciozno uhvati sve privremeno i loše i izostavi sve konačno i pozitivno.
Змија, наркомана и пацова тамо сада има далеко више него пре наводног београда.Opet podmetačina sa zmijama, narkomanima i pacovima.
Ne bi toliko mržnje bilo da su napravili nešto iole pristojno. Da ljude nije sramota kada pogledaju u džinovski betonski zid ka reci.To dovoljno govori o njima. Najbolje je da oni koji imaju problem zavidnosti ne ulaze na ovi temu i resen problem.
Ja ako ne bi mogao da podnesem temu sa jahtama od 50M ili stanovima od 100 do 300 miliona u Monte Karlu ne bi ulazio na takve teme.
Svako ko ima problem treba da zaobidje ovu temu prosto. Ja na primer ne mogu da ulazim na onu temu bahato parkiranje jer mi posle nije dobro i onda izbegavam.
Problem sa ovim projektom i ovom temom je taj sto ga ovi koji zive u Srbiji poistovecuju sa sadasnjom vlascu i onda sta god da urade odmah je negativno. Kad si u dijaspori nemas realno toliko dodirnih tacaka sa politikom osim nekih meme zezancija po viberu i jednostavno razmisljas zdravorazumno a ne ostrasceno. Od par ostrascenih pojedinaca mozes da ocekujes samo hejtovanje. Sta god da su uradili sto se tice izgradnje opet bi bio hejt i zlatne oluke da su stavili bio bi hejt. Kad je neki argument dobar onda krenu po licnoj osnovi.
Doduse moram da priznam da se sentiment polako menja i da se poboljsava ali da je i dalje to daleko od onoga kako treba sa bude. Od pocetka kada je bila prica “to je samo maketa”, “nikad se nece izgraditi”, pa “to su samo dve zgrade”, “poplava u podrumima”, “ne moze tu je reka ispod”, “niko se tu nece useliti”, “niko tu ne zivi”, “primorani da kupuju” )) (ta mi je najjaca) dok danas vidimo da je projekt dobio punu snagu i da je ovo jedan od najuspesnijih projekata na svetu u sadasnjem stanju globalne ekonomije. Sada je na repertoaru “previse se siri Beograd na vodi”, “ne damo sajam”??? Iskreno to je prava dijagnoza tih ucesnika. Nadam se da jednog dana uvide istinu i shvate koliko je ovaj projekat vazan za Srbiju.