Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Stig'o asfalt,raskrsnica sužena na po jednu traku od i ka Bnv da ne bi bilo haosa

Iz pouzdanih izvora saznajem da Gućći hoće da nam uvali prošlogodišnju kolekciju !
E, pa nećemo tako !

122947250_191758262454250_3787261389964448361_n.jpg

122862567_191758289120914_8752443731564757161_o.jpg

122842572_191758322454244_4169606588321387838_n.jpg

Svratio sam posle pregleda, da vidim kako ide spajanje raskrsnice bulevara. Izgleda mi da se trake ka Misicevom bulevaru suzavaju u jednu pa idu desno. Verovatno je i logicno da idesamo jedna traka.
Jedan od majstora rece da zure da zavrse za otvaranje Galerije u cetvrtak i da mozda nece ni semafor postaviti do tad, ali je inace predvidjen i kaze da se sve ovo privremeno radi zbog Galerije, a da ce uskoro da se prosiruje i radi veliki kruzni tok.
Zavrsavaju i sa busenjenjem. Reklo bi se da nece stici da zavrse drugu stranu trotoara, ali nije neophodna za otvaranje bulevara.
P. S. Nosio sam masku i drzao distancu.

url=https://postimg.cc/BL21HrNK]
IMG-20201027-135851.jpg
[/url]

Betonski stubic pored majstora sto sedi je za semafor, tako rece taj radnik sa kojim sam pricao.

Ozbiljno su ubrzali radove na ovom spajanju 2 bulevara, mislim da mogu da stignu do petka da urade sve.

Neverovatno, ali mlatene vise ima radnika na ovim slikama kod spajanja na prostoru 15x15 metara, nego na celom Savskom Trgu...

Ima baš mnogo posla još sa tim prilazima. Večeras su nešto raskopavali na samom ulazu u Galeriju, kao da se radi o nekom propustu ... Ružno izgleda ono brdo zemlje ispred Galerije. Ne znam šta tamo treba da bude, ali ceo taj prostor prema Savskoj i Mostaru je potpuno neuređen i izgleda veoma ružno. Naprosto Galerija se ne uklapa u takvo okruženje. Samo deo uz promenadu liči na nešto, dok je sve ostalo u popriličnom rasulu i neuređenosti. Verovatno su probijani rokovi i zakupci žele da počnu sa radom kako je i najavljeno da ne bi bilo penala razne vrste ..

Da , slazem se, te ostalo delove koji su neuredjeni ce verovatno sredjivati sukcesivno do potpunog otvaranja u martu aprilu sledece godine.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=786950#p786950:2m2i1gxc je napisao(la):
Siniša » Суб Окт 24, 2020 6:52 pm[/url]":2m2i1gxc]Današnje slike,kraj Vilsonovog bulevara prema bulevaru V. Mišića. Sadnja drveća.

KeCD2cA.jpg

aFfVAGJ.jpg

J8gyXst.jpg

jygsazr.jpg

Ne znam kako vi mislite, lai ćini mi se da će ovaj budući ulaz u Sajam biti problematičan sa ovim silaskom i krivinom.

FBLByCz.jpg

Malo blatnjavog bulevara

Q5MK0b9.jpg

4r3y7FL.jpg

Ако занемаримо урбанистичка решења која нису предвидела више простора за природне целине до реке и на простору некадашње Ластине станице, то јест ширење врта Бристол све до Савске обале, однос према уређењу природних садржаја је узоран. Али као што се види на сликама које је поставио Синиша, поред дрвореда дуж тротоара, прави се и дрворед на разделном острву на средини булевара. Такво решење ствара један једноличан, монотон, и досадан предео. Много занимљивије решење би била спорадична садња разноврсног растиња и по врсти и по висини. Сличне примере имамо понегде на новобеоградским булеварима, мада би и тамо то могло да се више примењује.

OK to... nova robna kuća, posađeno zelenilo, niskogradnja... da li se voda i dalje ispumpava preko obaloutvrde u Savu?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=785935#p785935:i1war9w9 je napisao(la):
astrodule » Сре Окт 21, 2020 8:11 pm[/url]":i1war9w9]

Стари железнички мост је невероватно ружан и значајно утиче на комплетну визуру на фотографији. Чини ми се да би нови мост "прогледао" и постао још један симбол Београда, кад би се та гомила гвожђа која га заклања, уклонила. Висећи мостови су карактеристично лепи, уз то је и једини тог типа у граду, али није био део панорама са популарних и доступних локација, јер је окружен индустријском зоном и зато скрајнут. Пробијењем Вилсоновог булевара мења се утицај његове естетике на околину .

Drugačiji bi bio estetski doživljaj starog železničkog mosta kada bi bio renoviran i pretvoren u pešačko-biciklistički prelaz preko Save, sa sređivanjem prostora sa obe strane Save...

U ovom groznom rasturu kakvo mu je okruženje sada i Most preko Ade b bio ružan...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788056#p788056:i4kct443 je napisao(la):
ГЛАС ПРИРОДЕ » Сре Окт 28, 2020 4:00 am[/url]":i4kct443]
Али као што се види на сликама које је поставио Синиша, поред дрвореда дуж тротоара, прави се и дрворед на разделном острву на средини булевара. Такво решење ствара један једноличан, монотон, и досадан предео. Много занимљивије решење би била спорадична садња разноврсног растиња и по врсти и по висини. Сличне примере имамо понегде на новобеоградским булеварима, мада би и тамо то могло да се више примењује.

Дај Боже да нам је Београд пун таквих "једноличних, монотоних и досадних" предела, једини прави троструки дрворед кога сад могу да се сетим је Булевар Ослобођења (сад већ само мањи делови) и он ми је једна од најлепших улица што се тиче утиска које зеленило даје. Сигурно далеко супериорнији од било ког новобеоградског булевара међу којима ја не могу да се сетим више од пар десетина метара добрих примера пошумљавања средишњег острва, било чиме осим билбордима и понеким бедним жбуњем које као да се скупило чекајући да буде посечено први пут кад комуналним службама досади да раде дезинсекцију и дератизацију.

Izvinjavam sa ako je već bilo - jel ovo istina?

Kanalizacija iz Beograda na vodi se uliva u Savu (FOTO)

Beograd na vodi, jedna od najluksuznijih lokacija srpske prestonice, pa i Srbije ispušta kanalizaciju u reku Savu, iako su ljudi na čelu gradske vlasti svojevremeno tvrdili da ovaj kompleks ima uređenu kanalizaciju.

bg_na_vodi_privatna_(2)_705x940

To da oko 560.000 ljudi u Beogradu nema kanalizaciju, nema uređenu vodovodnu i kanalizacionu mrežu u 21. veku i nije neka nepoznanica, ali ovakav prizor opovrgavale su i demantovale upravo gradske vlasti.

- Tvrdnje da zgrade u naselju “Beograd na vodi”, koje će sutra primiti prve stanare, nemaju kanalizaciju i da nisu dobili upotrebnu dozvolu, jesu izmišljotina, najveća i najbesmislenija glupost - branio je pri useljavanju prvih stanara zamenik gradonačelnika Goran Vesić svoje arhitektonsko čedo.

bg_na_vodi_privatna_(3)_705x940

Ali, izgleda da za Vesića kanalizacioni sistem koji funkcioniše znači to da se uliva u beogradske reke.

Obećavala je gradska vlast na čelu sa Goranom Vesićem da će do 2025. godine svako domaćinstvo na teritoriji Beograda imati priključak za pijaću vodu i kanalizaciju. Onda je taj rok pomeran za 2029. godinu, a kada će građani kanalizaciju zaista i dobiti ostaje samo da nagađamo.

bg_na_vodi_privatna_705x940

Umesto da beogradska naselja koja već decenijama nemaju kanalizaciju istu dobiju, gradske vlasti grade nove luksuzne stambene komplekse u centru grada koji kanalizaciju ispuštaju u reke.

Izvor: https://direktno.rs/beograd/304629/kana ... vesic.html

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788138#p788138:1iccaov8 je napisao(la):
Perkan » Сре Окт 28, 2020 1:27 pm[/url]":1iccaov8]Drugačiji bi bio estetski doživljaj starog železničkog mosta kada bi bio renoviran i pretvoren u pešačko-biciklistički prelaz preko Save, sa sređivanjem prostora sa obe strane Save...

U ovom groznom rasturu kakvo mu je okruženje sada i Most preko Ade b bio ružan...

Prilozi

• zeleznicki.jpg
    zeleznicki.jpg
    58 KB · Pregleda: 2.730
  • газела (2).jpg
    газела (2).jpg
    49,7 KB · Pregleda: 2.727
Sa instagram stranice galerije

Prilozi

• 296635B0-A2BD-4967-8DD3-92E99981D8B3.jpeg
    296635B0-A2BD-4967-8DD3-92E99981D8B3.jpeg
    389 KB · Pregleda: 2.531
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788224#p788224:1x3z590n je napisao(la):
zoran_m » 28 Oct 2020, 17:31[/url]":1x3z590n]Sa instagram stranice galerije
file.php

Uporedite brzinu prilagođavanja linija tržnom centru naspram prilagođavanja linija centralnoj železničkoj stanici Prokop. Heh.

Kad gazda-Gruja podigne tržni centar na koti 105, doći će i metro na Prokop. :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yrUyg2ps6us[/youtube]

Ne dirajte mi stari most, on je jako privlačan i interesantan izbliza, da se adekvatno u i duhu vremena osposobi za pešake i bicikliste uz atraktivno zelenilo, on može da postane još jedan simbol grada.

Evo moje fotke od pre mesec dana.

Prilozi

• 123088091_790876898126395_5213391195729721196_n.jpg
    123088091_790876898126395_5213391195729721196_n.jpg
    102,7 KB · Pregleda: 1.932
Baš zato što se takvi mostovi više ne grade treba ga sačuvati, i ja mislim da bi bio prava atrakcija kada bi se sredio i prilagodio pešacima-biciklistima.

Bože, koliko je lep ovaj naš starosavski most! Nadam se da neće biti ništa o novom mostu.

Vrh