Дошљак » Sub Avg 10, 2019 11:44 am[/url]":iruh3ay6]Тачно. Тржни центар је могао бити дуж целе Савске, од зграде поште до старе ложионице (тј. од раскрсцнице Савске и Рисанске до раскрснице Савске и Дурмиторске), сазидан изнад самих колосека, са директним искључењима/укључењима за аутомобиле са Савском улицом и Вилсоновим булеваром и излозима дуж обе саобраћајнице, бољом приступачношћу јавним превозом (стајалишта аутобуса и трамваја код Палате правде), и једним објектом би се пристојно комплетирао десни улични фронт Савске улице.
Eво угрубо како би то изгледало.
Црвено су железнички колосеци. Кроз сам тржни центар би пролазили кроз један тунел, сличан тунелу Бетон хале.
Зелено су приступи улазима у гараже тржног центра које би биле на крајевима тржног центра, а наранџасто излази. Могло би да им се приступи и из Савске али само десним скретањем, а из Вилсконовог булевара из оба правца.
Жуто би била два подвожњака за везу Савске улице и Београда на води (и онако их је толико планирано и садашњим планом Београда на води.
Љубичасто су локали и излози тржног центра дуж учичног фронта Савске улице. Исти би постојали и дуж уличног фронта ка Вилсоновом булевару.
Сами габарити и облик тржног центра би могли да буду и другачији од ове кутије коју сам ја направио, али бих се држао висине постојећих објеката у Савској улици.