[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=481020#p481020:wi4hbmfo je napisao(la):
Zuma » Čet Sep 28, 2017 5:34 am[/url]":wi4hbmfo]Nikolas, KOJI su to političari do savršenstva doveli služenje "isključivo logičkim greškama i lažnim obećanjima"? Ko je kreirao ambijent u kome su i neki drugi počeli da misle da im totalno kontrolisani mediji više i ne pružaju mnogo drugih mogućnosti nego da i sami počnu tako da se ponašaju? Nije to baš sve "isto" niti svi imaju istu odgovornost.
SVI koji su u jednom trenutku bili na vlasti ili mogu biti na vlasti ili će biti na vlasti. I Vučić, i Đilas, i Đinđić, i Milošević, i Radulović, i Donald Trump, i Merklel, i Klinton...
SVI.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=481020#p481020:wi4hbmfo je napisao(la):
Zuma » Čet Sep 28, 2017 5:34 am[/url]":wi4hbmfo]
Zatim, armija botova koju organizuje vlast sa svim finansijskim i organizacionim resursima države i nesebičnom podrškom kapitala svih vrsta, i armija botova koju organizuje totalno rasparčana opozicija koja nema para ni za najnužnije prostorije, a kamoli za nešto drugo, NIKAKO ne predstavlja istu opasnost, kao što ti vrlo dobro znaš.
Ja sam dao komentar na
društvo. Trenutna poziciija i opozicija me ne interesuje, to su samo imena. Sa FB-a znam da su zlurado komentarisali ljudi koji sigurno nisu botovi. To dosta govori o psihopatologiji našeg društva.
Što se tiče ličnosti. Svako sam sebi gradi reputaciju na osnovu onoga što piše. Stari članovi, koji iza sebe imaju hiljade poruka i godine pisanja o svemu i svačemu, pre nego što je BNV i postojao, jedostavno ne mogu nikoga da prevare ko su i šta su. Njihovo pisanje svedoči o tome mnogo bolje nego bilo šta što oni sami ili neko drugo može proizvoljno da im nalepi ili tvrdi.
Kad smo već kod starih članova koji pišu na ovom forumu, moj utisak je da ih je više koji podržavaju BnV ili su bar objektivni. Ne znam ko je od starih članova odustao od teme iz protesta.
Što se tiče diverzija, bar su nesrećni Beograđani imali nezavidnu priliku da vide malo previše demonstracija da ne bi bili svesni koliko se provokacije često koriste čak i tamo gde mogu biti opasne po takvu osobu, da se ne bi koristile u anonimnom i neobaveznom pisanju uoči samih izbora. Samo sam potsetio da je i to mogućnost, pošto zaista nemam nikakvu predstavu ko je osoba čiji je twit ovde prenet. Opravdanje za takvu ideju mi je silno (obrisano) likovanje na Beobuildu upravo onih koji podržavaju BNV i obično iskustvo da je nekada korisnije gledati kakve su praktične posledice nekog teksta, a ne šta o njemu neko kaže. Međutim sasvim je moguće i da je opozicija, ili bar neki njeni simpatizerti, počela da koristi istu manipulativnu tehniku kao i pozicija, tim pre što su obe strane sada shvatile da se više bore za neuke, neobrazovane i neodlučne. Tako da mi nemoj prebacivati pokušaj da bar na stručnom forumu sprečim nametanje apriorne jednostranosti u interpretaciji mogućih motiva za onu sliku (i izvlačenje jeftinih poena) pre nego što bilo šta znamo o autoru. Ko ima viška slobodnog vremena neka pogleda šta je ta osoba ranije pisala, pa nam ovde prenese, ako se smatra da je to od interesa.
Više je tvitova krenulo sa istom slikom (bez reshare) bar sudeći po onome što sam ja video na FB. Da li su povezani ili ne, mi to ne možemo znati. To su sve političke fore i fazoni (da ne iskoristim druge pogodnije izraze iz srpskog jezika). Mene ne interesuju autori toga, provokatora će uvek biti, mene interesuje samo reakcija društva.
A stalne žalbe da se bnv NEOPRAVDANO mnogo više kritikuje nego hvali nemaju osnova. To je pre svega nužna posledica činjenice da argumentovanih kritika ima DALEKO više od argumentovanih pohvala. Međutim to je istovremeno i nepotrebna posledica meni sasvim nejasne odluke da se javnost i struka tretiraju kao da su mala deca: bez informacija, a pogotovo bez bilo kakvih konsultacija šta bi u Beogradu trebalo da se radi. Jednostavno se, onda kad se čak i toliko potrude, servira dugački niz populističkih, površnih i lakonskih saopštenja "šta će da bude". Kad se ključne informacije standardno kriju sve dok ne bude kasno za promenu, ljudi često unapred zamišljaju sve najgore, to je sasvim normalna. logična i zaslužena reakcija.
Uvek će biti mnogo više kritika nego pohvala. Za bilo koji projekat. Kad ti recimo prođe nadzor u bilo kom poslu, dobićeš ili "Odlično je" ili
listu zamerki. U radu sa nekim nacijama, npr. Nemcima, ćeš dobiti samo tihi tretman kad je sve u redu. Ja se ne žalim na argumentovane kritike, jer i sam znaš da meni to ide u korist.
Ja sa BnV vidim samo jedan ključni problem koji je posledica nerazvijenosti našeg društva - način na koji je ugovor sklopljen (iako je naravno legalan). Mnogi tu posledicu svesno mešaju sa uzrokom i napadaju projekat i ljude umesto pravog uzroka problema. Možda je vlast dobila letimitet za projekat najavljujući ga u predizbornom programu, ali je moje čvrsto mišljenje da smo morali da imamo referendum nakon definisanja svih uslova. Dakle, sad je jedino što možemo dobiti (a to bi bio izuzetno veliki dobitak vredan svih tih milijardi), promena svesti da se o svakoj velikoj odluci mora organizovati referendum (i usput edukovati nacija). Sad se iz toga izrodilo gomila drugih problema - javna osuda vlasti da je korumpirana i da izvlači novac iz projekta preko UAE. Ta kultura javnog osuđivanja političkih protivnika (sa svih strana) bez ikakvih konsekvenci je takođe jedan od problema. Umesto da slušamo o programima, mi sa svih strana slušamo samo laži i klevete za koje praktično niko nikad ne odgovara (jer ko može za života utužiti sve što se objavljuje, to bi bilo po nekoliko tužbi na dan). I sad neko politički ostrašćen će ovo gore pročitati kao da ja tvrdim da vlast nije korumpirana. Mi ne znamo to. Može znati samo neka buduća vlada. Problem je što čak i da se ispostavi da su Mali i co vrsna mafijaška organizacija, republika Srbija će ispaštati jer kod ovolikih poslova nema sile da bi osuđenici mogli da isplate odštetu. A ugovor sa investitorom je tu i ostaće.
Ostrašćen napad na BnV je isključivo politički i isključivo u cilju smenjivanja vlasti (što ti verovatno znaš, s obzirom na način na koji opisuješ opozicione tehnikalije). I uspeh u tom napadu neće ništa promeniti - ni BnV, ni sistem. A pravo rešavanje problema bi bio korak ka katarzi društva. I niko o tome ne diskutuje.