Šta je novo?

Sava centar

Najvažnije mu je, dugoročno, da u blizini dozida Interkonti. A već na kraći rok, onaj hodnik između Kraun plaze i SC dobiće pun smisao...

Ima tu dosta prostora unutra. Videćemo šta će raditi sa delegatskim jedinicama, pa sa donjim nivoom...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791585#p791585:1qd6riks je napisao(la):
Пантограф » Pon Nov 09, 2020 1:18 pm[/url]":1qd6riks]Najvažnije mu je, dugoročno, da u blizini dozida Interkonti. A već na kraći rok, onaj hodnik između Kraun plaze i SC dobiće pun smisao...

Ima tu dosta prostora unutra. Videćemo šta će raditi sa delegatskim jedinicama, pa sa donjim nivoom...

Ako se ne varam ta pasarela između SC i hotela je pretvorena u kancelarije Arena Sporta.

Kompletna Arena sa pripadajućim produkcijama i kanalima poput Euronewsa, Agro TV, desetinama montaža i studijima se uskoro seli u Sava Centar. Radovi traju od sredine leta i radi se o više hiljada kvadrata.

Očigledno je sve to deo dila izmedju države, odnosno grada, telekoma i delte.
 
Па, добро, безбедније им је да купе кад имају сигурног закупца - можда без тога не би. Био је ЈАТ у Сава центру док није подигао зграду у Хо Ши Миновој (данас цела Телеком), после Трећи канал, тако да све иде у круг.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791542#p791542:1n5r6ewu je napisao(la):
relja » Today, 13:15[/url]":1n5r6ewu]Pa dobro, ne održavaju se tamo samo kongresi...ima i koncerata, bioskopskih i pozorišnih predstava, raznoraznih proslava, "akademija"....

Što se tiče parkinga, ja sam za to da se nama građanima vrati mogućnost da možemo kroz parking Sava Centra da se isključimo i uključimo na auto-put, tj da se ponovo otvori veza sa Milentija Popovića...

Prosto - rampa na ulazu i izlazu sa tim da se ne plaća za boravak kraći od 10-15 minuta. Tako ja koristim parking SC 11 april kada je gužva ka Tošinom bunaru :)
 
BrankoParac":20pmuows je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791585#p791585:20pmuows je napisao(la):
Пантограф » Pon Nov 09, 2020 1:18 pm[/url]":20pmuows]Najvažnije mu je, dugoročno, da u blizini dozida Interkonti. A već na kraći rok, onaj hodnik između Kraun plaze i SC dobiće pun smisao...

Ima tu dosta prostora unutra. Videćemo šta će raditi sa delegatskim jedinicama, pa sa donjim nivoom...

Ako se ne varam ta pasarela između SC i hotela je pretvorena u kancelarije Arena Sporta.

Kompletna Arena sa pripadajućim produkcijama i kanalima poput Euronewsa, Agro TV, desetinama montaža i studijima se uskoro seli u Sava Centar. Radovi traju od sredine leta i radi se o više hiljada kvadrata.

Očigledno je sve to deo dila izmedju države, odnosno grada, telekoma i delte.
Šta je planirano u trenutnoj zgradi Arene u Bulevaru Milutina Milankovića?
 
Vučko i Miško u ljubavi poslovne transakcije <3, ništa tajkun i borac protiv tajkuna 2012
 
Мишковић је једини од тајкуна колико знам заиста кривично кажњен и за овај Сава Центар је морао 3 пута да конкурише иако је био једини довољно луд да ем купи зграду у стању распада ем да се обавеже тачно колико ће да плати за њену обнову ем да то ради на начин који је по вољи режиму
 
Kako je to kažnjen ima neka presuda pravnosnazna...
 
Mene najviše zanima šta će da urade sa velikom salom. Ako uspeju da pokrenu zidove i promene sedišta, mogli bi da postignu odličnu akustiku. Eto nama onda filharmonije i baleta (zapravo SC je jedina prava baletska pozornica u Beogradu).
Ovo bi bio odličan dil i za Miška i za vlast. On uzima pare od filharmonije i narodnog pozorišta za zakup sale, a vlast se hvali kako Beograd napokon ima zgradu filharmonije.
 
A jel su zidovi mogli da se pomeraju zamjena stolica je najmanji problem ja bi ih samo tapacirao ponovo...
Inace mislim da je država u par navrata od 2000 do danas uložila u SC taman ovu sumu za koju je prodat ...
 
Znam da su zidovi pravljeni da mogu da se pomeraju kako bi se dobila optimalna akustičnost za različite muzičke događaje. Ono što ne znam je da li je ikada ugrađen mehanizam i da li su vršene izmene. Ako neko stariji zna ili neko zna nekog... mogao bi da nam kaže.
Što se tiče sedišta, ne baš. Čak su i ona posebno projektovana za najbolju akustičnost, tako da zamena mora da bude adekvatna.
 
Ukratko sta treba da se radi na zgradi SC

1.izolacija
2.fasada
3.stakla
4.podzemne vode
5.klimatizacija
6.kanalizacija
7.elektro instalacije
8.grejanje
9.eskterijer
10.enterijer
 
Nisam bio u Sava Centru 300 godina pa ga uglavnom pamtim iz mnogo mlađih dana, kad nisam obraćao pažnju na arhitekturu.
Danas, što ga više gledam i iznutra i spolja, to više shvatam kakav je dragulj arhitekture i građevinarstva.
I koliko je i dan danas u nekim aspektima ispred svog vremena. :vops:

Što se tiče Deltine kupovine, moj stav je prost - gore od dosadašnjeg stanja teško da je moglo da bude. Pošto je bilo izvesno da se ide ka bankrotu i propasti. Ovako neka ga Delta preuzme i neka ga očuva i uredi za svoje potrebe, i time pojača produktivnost tog kompleksa i priliv kongresnog turizma u Beograd (jednog dana, kad prođe Kurona).
 
sava-centar-bb-01.jpg

sava-centar-bb-02.jpg

sava-centar-bb-03.jpg

sava-centar-bb-04.jpg

sava-centar-bb-05.jpg

sava-centar-bb-06.jpg

sava-centar-bb-07.jpg

sava-centar-bb-08.jpg

sava-centar-bb-09.jpg

sava-centar-bb-10.jpg
 
Nekako sam uvek zamisljao da ce se jednog dana srusiti sava centar i izgraditi ozbiljan klaster visokih poslovnih zgrada. A izmedju njih jedan moderan kongresni centar. Za istorijski kontinuitet (i za nostalgicare medju nama :D ) novi kongresni centar bi trebao da zadrzi ime "sava centar". Eto, toliko od mene i nadam se da cemo doziveti Srbiju u kome se tako nesto moze ostvariti. :sesir:
 
На добром је положају, практичан, има леп фронт који по мени и даље довољно модеран и са новим панелима може да изгледа бомбона, мислим да би лепо изгледао и кад би се дуплирао у висину под истом косином, да је то икако могуће. Позадина ми је ружњикава и ту бих највише мењао.

Ентеријер је згодан за научнофантастичне филмове из 70тих, мора много да се мења да се редукује комунистичко расипање простором за потребе капиталистичког шкртичарења. Ипак надам се да ће да се задржи црта некаквог футуризма, овај пут ововременског, али никако као бескорисни декор (или подсетник на стари ентеријер) као што је данас пречесто обичај, него баш овако како је оригинални дизајнер замислио - обликовање практичних, употребних објеката у лепе скулптуре, дакле утилитаризам / употребна вредност пре свега, па онда украшавање детаља са својом реалном употребном вредношћу.
 
da bi k**** po futurizmu (uopsteno), onda ne bi trebalo da u istoj recenici pominjes ovovremenski. ionako se sa ostatkom posta ne slazem, ali to mi je manji problem.

no, bitno je da si opljunuo komunizam, sto je potpuno ok. da ga nije bilo (ili ne te ideje) kod nas, ova tema, kao i 80% topika sa ovog foruma ne bi ni postojalo.

eventualno neke saobracajnice i znakovi na putu.
 
На шта ли ће све ово изаћи, под палцем тајкуна Мишковића..

Купац се обавезао да очува спољашњост, а по мени је ентеријер (или бар један његов део) далеко вреднији..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=792136#p792136:2j8nwyse je napisao(la):
mmilos » Сре Нов 11, 2020 1:28 pm[/url]":2j8nwyse]da bi k**** po futurizmu (uopsteno), onda ne bi trebalo da u istoj recenici pominjes ovovremenski. ionako se sa ostatkom posta ne slazem, ali to mi je manji problem.

no, bitno je da si opljunuo komunizam, sto je potpuno ok. da ga nije bilo (ili ne te ideje) kod nas, ova tema, kao i 80% topika sa ovog foruma ne bi ni postojalo.

eventualno neke saobracajnice i znakovi na putu.

Футуризам 70тих није исто што и футуризам 2020тих, довољно је прочитати књиге, погледати филмове ако се већ не прати архитектура.

Не знам како сам "опљунуо комунизам", рекао сам да се комунизам расипао простором а капитализам на простору шкртари, али ако је то узбудило браниоце лика "нашег Тите", извињавам се :sesir:
 
Ovaj enterijer je po mom mišljenju dragocen... pravi spomenik svome vremenu, malo arhaičan za današnje uslove ali izuzetno vredan.
Ne bih voleo da se rekonstrukcijom ukloni. Iskreno, ne vidim ni šta bi ga zamenilo...

Govorim o holovima, ne o kongresnim salama.

Ukoliko bi enterijer mogao da se osveži, uz očuvanje postojeće strukture i šmeka, ali i uz dodavanje više svetla, a da se zgrada spolja sredi, da se poboljša energetska efikasnost, da se kongresne sale dovedu na nivo potreba današnjice, da se sklone ovi butici... to bi bio pun pogodak.

Arhitektura SC je dragulj.
 
Najvažnije od svega je da je Sava Centar prodat za 17 milona evra. Toliko skoro da košta neka vila na Dedinju, a ne Sava Centar od toliko kvadrata i na takvom mestu. Čim privatnik ima računicu da uloži 67 milona evra i da posle masno zarađuje to je isto mogao da uradi i grad sa 50 miliona evra i posle masno da zarađuje.
 
Vrh