Šta je novo?

Sava centar

IMG-2e04d39cd57cbfecfe88c8fc4db18ea2-V.jpg

Imao sam juče neki sastanak u SC na drugom spratu. Sve izgleda veoma glamurozno, odlično osvetljenje, materijali... Puno je bolje od prethodno zapuštene ruine. Tek sada projekat koji je dobar, sa puno prirodnog svetla i otvorenog prostora sija punim sjajem.

Trebalo je SC prodati puno ranije umesto što je trulio i tavorio decnijama. Nadam se da će ovo biti model za mnoge druge slične objekte koji propadaju po Beogradu.

Stavili su pločice po originalnom projektu na ulaz u kongres centar i pustili dostavna i ostala vozila na njih. Šta li će da se desi

Trebalo je SC prodati puno ranije umesto što je trulio i tavorio decnijama. Nadam se da će ovo biti model za mnoge druge slične objekte koji propadaju po Beogradu.

Veliko je pitanje šta bi sa njim uradio neki drugi privatnik da se po svaku cenu predao SC, Delta je jedna od retkih u Srbiji sa kapacitetom da ovakav projekat sprovede a da ne bude površno i fuš.

Prvi put sam bio u plavoj sali od kada je renovirana, konkretno na filmskoj projekciji i stekao sam utisak da je sala isuviše svetla.

Čak i kada se pogase sva svetla, uopšte nemaš utisak da si u bioskopu, sve oko tebe se vidi savršeno, takođe svetlosne oznake za izlaz u slučaju opasnosti izuzetno jako svetle, toliko da osvetljavaju polovinu platna, tako da imaš utisak kao da je projektor pokvaren, pošto je donja polovina slike svetlija od gornje.

:shy:

Па, видиш да пишем. :) Изгледа да ме овај форум посебно инспирише, па сам ексклузивац код Игора. А за ово друго - можда неки четбот одлучи да направи резиме репортажа из Цара Душана, и добије награду за животно (и поред своје неживе природе) дело. А има овде преко неколико врснијих корисника пера, само су исувише озбиљни.

Ne postoji ili ne mogu da nađem "knjigu utisaka" SC, pa da pribeležim utisak od sinoć (Morricone/Rota):

Ulaz iz Milentija Popovića zatvoren (za sve one koji su išli na koncert), pretpostavljamo zbog nekog događaja u tom delu SC.
Svi idu okolo. Kasni se sa početkom, između ostalog i zato što veliki deo ljudi obilazi SC da bi mogao da uđe.

Sala sinoć nije imala grejanje (ili je ono bilo dosta slabo). Sedenje u jakni je bilo otprilike standard.

Kraj koncerta oko 22:45, i dalje ne može da se prođe do Milentija Popovića, i, naravno stampedo na ona 3-4 automata za naplatu parkinga i stajanje na zimi.
Da ne bi onog na spratu posle Lidla/Tehnomanije...

Капитализам, штедња… зато се Мишковићу исплати…

Bio na koncertu prošlog četvrtka i imam nekoliko primedbi na uređenje eksterijera i enterijera. Svetlosne trake koje su postavljene preko pešačkih staza na prilazu Sava centru toliko blješte da se ništa ne vidi, i većina ljudi je podizala nogu misleći da je iza te trake stepenik. Obloga poda u holu je nepraktična, svetli tonovi su u pitanju. Vodena površina nije kao što je bila originalna. Stepeništa su sa donje strane obložena drvetom. Podovi ispred ulaza u salu su obloženi svetlim tapisonom (itisonom) koji je već isprljan. Sedišta su mnogo uža i sedalni deo kraći, ukratko veoma su neudobna, a nasloni za ruke upola uži od starih.
Inače koncert je bio sjajan iako smo se svi smrzli.

Vrh