Prodje septembar, ali sam i vredno radio na postupku izuzimanja. Odrzano je petnatestak rasprava u Opstini Novi Beograd, bice jos neke, potrebna je dostava dodatne obimne dokumentacije i dokaza, na kojoj sad vredno radim i prikupljam, pa ce da krene donosenje resenja o izuzimanju zemljista. Medjutim, nasa voljena Direkcija, koja se osilila kao u najboljim danima posle 1945. godine, ce se na predmetna resenja zaliti, jer zeli da odugovlaci ovaj postupak za neku fazu posle izbora. Ogroman je novac potreban za izuzimanje zemljista, mislim da sam negde gore pisao o konkretnim ciframa, radi se o kapitalnom projektu, gradi se oko kilometar i 600 metara punog profila autoputa, sa kompletnom infrastrukturom, tako da im se u ovoj fazi pare ne guraju na tu stranu.
Medjutim, takodje sam naglasio, ni to nece moci unedogled, jer je izgradnja predmetnog dela saobracajnice T6 vezana za pristup novom groblju koje treba da se gradi preko puta postojeceg, a tadasnja vlast valjda nece moci da dozvoli da se desi ono sto se desilo i upravo desava kao posledica neposedovanja mesta za sahranjivanje ljudi na Novom bezanijskom groblju. Naime, pre nekoliko godina predmetno groblje je bilo neko vreme zatvoreno za sahranjivanje, sto je primoralo ljude da svoje bliznje sahranjuju po Orlovaci i Lescu, a mnoge i na kremaciju, sto predstavlja stravu i uzas. Zato se sada masovno dozvoljavaju masovne ekshumacije sa Orlovace i Lesca i prenos na Novo Bezanijsko groblje po olaksanoj proceduri, te se postojece groblje puni neverovatnom brzinom. Uopste nema toliko sahrana, koliko se puni grobnih mesta.
Tako da ja ocekujem da sredinom 2013. godine mora poceti eksproprijacija zemljista za novo groblje, a do tada T6 mora da zazivi uveliko. A to nije tako daleko. A ja sasvim slucajno kontrolisem nekih dvadesetak parcela na trasi T6. A jos sasvim slucajnije jos nekih dvadesetak u okviru tog novog groblja, i svuda seva po neki procenat, joj, joj, joj.... A tek ide ova restitucija i sasvim slucajno ne moze bez advokata, pa i tu neki procenat ide... Na duge staze.
Ovo sam napisao zbog ljudi iz Direkcije. Ako citaju ovaj forum, nek se malo zivi iskidaju. Rade siroti za 50.-100.000 dinara od jutra do sutra, a mene cekaju samo neku procentici od hektarcica i hektarcica zemljista koje ce morati da izuzmu i plate ko Svetog Petra kajganu. Usput uz krvav rad da bi iskazali lojalnost svojoj drugoj majci Direkciji, moraju da budu drski i bezobrazni do neverovatnosti. Podli.
E, pa red je onda da im malo stanemo na muku tamo gde ih najvise boli, zar ne? A kako ih boli kad advokat uzme pare ne eksproprijaciju ljudi kad biste samo znali. Ma gore ne moze da boli. Smuci im se zivot. E zbog bahatosti koju su u poslednje vreme poceli da emituju u neverovatnim kolicinama, neka se malo kidaju. Svako jutro u sedam na posao, sa posla u 4, nekad u pet, a ja lepo u 10, 11 u Strahinjica na kafu, pa malo novine, malo zezanje, malo eksproprijacija, malo T6, malo groblje, malo milioni, avioni, kamioni... A ljudi u Direkciji nek izgore od muke. Zasliuzili su....