Lucase, matori, dobio sam mejl, ali ti nisam nista pisao zato sto jos istrazujem, cim proverim ima li dima oko V. Nazora saljem ti mejl, ne brini. Inace, velika greska sto se nisi javio kad si bio u BG/u, da se malo ispricamo oko izuzimanja i slicno.
Bkspak, bice da je tako, i da para nece biti neko duz evreme, recimo do jeseni sledece godine minimum. Tuzno je sto izgleda da ce eksproprijacija biti katastrofalna, ubrzana, nikakva, kao i sve do sada kada pritisnu rokovi za groblje i T6. Izgleda da kod nas ne moze drugacije. Stihija, lenstvovanje, pa ond aodjednom dzumbus, uzuzrbanost i nekakav rad. Tuzno je to, ali tako je. Isplata mora biti tempirana sa zavrsetkom izuzimanja, i onaj ko je u Direkciji zaduzen za to, dobio je takav nalog, sve ce da uradi da to ostvari. Mislim ne bih da te smaram, pre neki dan sam imao raspravu jednu, i dzaba sve kad ce oni da slazu i da je sada dan, samo da odloze eksproprijaciju dok njima ne bude odgovaralo. Na moje pitanje, zasto ne odustanu sada, pa pokrenu ponovo kad budu imali pripremljene pare, odgovor je bio volseban kao i svi ostali: A sta to vama znaci? Znaci da znamo na cemu smo.
Ja ne znam da li ti Bkspak znas da Direkcija ceo proces zaustavlja tako sto tvrdi da upis u katastaru na svim parcelama na trasi T6 nije valjan, dakle ako si ti vlanik neke od parcela na trasi, i tvoj upis osporavaju. I to su podneli kolektivan prigovor katastru, i zbog toga je doslo do prekida postupka. Sada im je katastar vratio svu dokumentaciju i nalozio im da podnesu pojedinacne zahteve za svaku parcelu ponaosob, sa dokazima zasto osporavaju upis i ko ima pravo na toj parceli, tj kakvo oni ravo polazu na toj parceli. E to nije lose, bar utoliko sto ce onda njihov idiotski prigovor konacno biti uperen protiv odredjenih lica direktno, dakle u oko sto bi se reklo, pa ce ta lica da im se posteno sjure u Direkciju da ih pitaju: Ciji vi to upis i zasto osporavate? Meni je to posebno drago jer sam dosada sav taj odijum za jedno 30 ljudi amortizovao ja licno, i pokusavao da ih suzdrzim. Sada vise necu. Pusticu ih lepo onako pravno neuke da odu da se obajsne ko im to dira dedovinu i na koji nacin. Jos cu ih propisno napujdati. Jer svaki bezobrazluk ima svoju granicu.
Na pitanje sluzbenika katastra u vezi jedne parcele na raspravi koja je odrzana pre nekoliko dana: da li ce Direkcija nastaviti postupke izuzimanja za tu parcelu ukoliko se u postupku pred katastrom utvrdi da je upis pravno perfektan, predstavnica direkcije je rekla, da ce o tome odluciti direktor. Sta sad imam vise da ti pricam. Odugovlacice dok oni ne budu zeleli da preuzmu to zemljiste. Nama ostaje da budemo budni i da ne dozvolimo da u katastru upisu bilo sta do daljnjeg. I nece upisati nesretni nista. Mozda to ni ne zele. A dok je upis ovakav, zemljiste je nase.
Inace cuh da su gospoda usla u u nase posede i medje nesto, postavljaju nekave stubove. Sad je jos blato inace cu otici da vidim. Ako u mojoj njivi budem video neki stub, isti ce leteti u tri lepe materine. A ako zateknem nekog da mi nesto radi u njivi na kojoj sam posejao zito, neka mu je sam Bog u pomoci.