Seneka, kao sto vidis moze. Sve je u skladu sa zakonom i ne mozemo nista protiv Direkcije u ovom slucaju. Njihovo je pravo da podnesu zahtev za izuzimanjem zemljista kad im ono treba radi izgradnje nekog infrastrukturnog objekta, njihovo pravo i da odustanu od tog zahteva kada hoce. Resenja nisu pravosnazna i po ZUP-u mogu da odustanu od zahteva u ovoj fazi postupka. Nema tu ljutnje. Pad cena je i 20% a bice i 50%, mozda i 70% od danasnjih cena kada dodje do realizacije, i tu se nista ne moze, to diktira trziste. Sto se mene tice barem sam ih za sva vremena isterao iz katastra sa njihovim prigovorima da ne mute vodu tamo. Mozda ce neko smatrati da to nije logicno resenje, da im je trebalo ici uz dlaku, dovijati se njihovim idejama (mnogi se zanose da mogu vezama da ubede nekog u Direkciji da im preko reda oduzme zemljiste i plati, a ja to ne mogu jer sam mlad i slab advokat, trebaju jaci igraci, sto mi ne smeta, neka ljudi zive u svojim zabludama i neka ih raznorazni dziberi zavlace po coskovima pricama: to cu ti ja zavrsiti preko ovog i onog, priznacu da sam los kad mi neko pokaze kako je zavrsio kombinaciju ispod zita), povijati se pred njihovim predlozima i tako dalje, ali ja se sa tim ne slazem. Da igramo cisto, ovako je situacija cista. Reci cete, ali nismo dobili pare. Pa ne bismo ih ni ovako dobili. Ovako imamo cistu igru i sledeci put ce biti sigurno eksproprijacije i stvar ce se brzo zavrsiti. Doduse za mnogo manje para, ali sta da se radi. Neko je ziveo i u Hirosimi kad je bacena atomska bomba.
Lucas, odustaju na delu od Kvantaske pijace do Grand kafe. Sto znaci da nema nista ni od prosirenja tj probijanja Grcke i spajanja sa Surcinskom. U vezi toga, kad vam dodju aktivisti zute stranke da pitaju sta je bitno gradjanima na ovom terenu i pocnu da prodaju maglu o tome kakao ce oni odamh da pocnu radove na spajanju Grcke i Surcinske, slobodno im recite da ne lazu i ne izigravaju budale, jer od toga nece biti nista izgleda jako dugo vremena. Jos usput Lucas to mozes da povezes i sa lokacijom koja tebe zanima sto u prevodu znaci dugo nece biti nista.
Vucko, ko zna gde ce da se gradi u ulazu pare? Onaj ko osvoji vlast i bude na vclasti u narednom mandatu. Verovatno Dragan Djilas. Njega bi trebalo pitati da li nameravaju i kada da grade ovu saobracajnicu. Ja sam vam svima ukazivao na vezu sa grobljem i mislim da je realna procena da cela prica uhvati zamajac 2014. godine. Do tada, adios T6...