Šta je novo?

Saobraćajnica T6

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363734#p363734:v9pj2aif je napisao(la):
TheHood » 22 Дец 2015 11:26 am[/url]":v9pj2aif]Da se radujemo? Jel ovo ima neke veze sa T6?

http://tenderi.beoland.com/images/nabav ... 216-15.pdf
Не нема у директном смислу, то се односи на део код бивше лакат кривине, а лепо и пише где ће то бити. Гледаћу ових дана, кад уграбив време, да поставим цртеж тог дела.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363776#p363776:3q19wdyc je napisao(la):
Blade » 22 Дец 2015 08:56 pm[/url]":3q19wdyc]Bilo bi lepo da se ta saobracajnica resi. Ruzno je ono onako, a stoji godinama.
@Бладе, не знам на који тачно део саобраћајнице Т6 си мислио.

Ако си мислио на онај део од лакат кривине где се Т6 укршта са Марка Челебоновића (код Кванташа) па дуж гробља према Грчкој улици, тај део наставка градње Т6 зависи од попуњености новог Бежанијског гробља 1 !

Мало апсурдно звучи али тако је. Тек кад се попуне сва места за сахрањивање на овом гробљу, за неких две до три године, почеће да се гради Т6, а то значи да ће почети да се гради и ново Бежанијско гробље 2, које ће се градити преко пута саобраћајнице Т6.

Имаш на овој теми доста о томе.
 
Ne iznenadjuje me sto je tako...samo ne znam da li da se smejem ili da placem.
 
Ни једно ни друго, то је реалност + што још има да се изврши откуп земљишта. Ту ће једним делом бити и привредна зона.
 
Ali pazi to, stoji semaforizovana raskrsnica u kojoj 2 od 4 puta vode nigde, ulaze u njive.
 
Код лакат кривине где се спајају саобраћајнице Т6 и УМП, поскидани (читај украдени) сви семафори. Нема више ни једног јединог, само стубови.
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2

Иначе саобраћај је сад доста обимнији овим двема саобраћајницама, али је у таласима. Како се скупе возила док чекају семафор на раскрсници код кванташа, гледано из правца Земуна, и кад семафор "пусти" та возила тада их има подоста. Онда опет настане "пауза" од неких 1 -1,5 минута кад је поново црвено на семафору, и тако у таласима.
И у супротном правцу је слично где је семафор на раскрсници Марка Челебоновића и Норвешке улице, али је саобраћај уједначенији.
Pogledajte prilog 1

Семафор код раскрснице код Кванташа, мало у даљини.
 
Moguce da je bg put poskidao semafore da ih st*** ne lomi
 
Нешто се изгледа покреће око саобраћајнице Т6.

Наиме, данас је објављена јавна набавка, за „формирање за саобраћајницу Т6 (од Војвођанске до саобраћајнице 2а-2а). Предпостављам да је формирање грађевинске парцеле за ову саобраћајницу пошто се траже архитектонске, техничке и геодетске услуге. Ако је и ово добро је, јер ће сигурно покретање изградње ове саобраћајнице бити на овај начин убрзано, а то је и знак да се Ново Бежанијско гробље 1 полако приближава свом максимуму попуњености. Барата се са неким податком још две (2) године.

Ово је ортофото снимак дела који треба да се геодетски сними и обради, значи од кружног тока у Војвођанској улици,преко брда где ће ићи нова траса будуће улице Срђана Алексића, биће и укрштање са улицом Недељка Гвозденовића, пролазиће кроз садашње циганско насеље и између садашње привремене окретнице аутобуса 74 и 75, укрштање са Грчком улицом и наставак даље према будућој раскрсници Т6 и саобраћајнице 2а-2а. Вероватно ће онда касније да се геодетски снима, а наравно и да се ради део саобраћајнице Т6 према садашњој лакат кривини. Можда ће ово да убрза откуп земљишта и наставак градње Грчке улице !!!
Pogledajte prilog 1

Позив за подношење понуде
http://tenderi.beoland.com/images/nabav ... 171-16.pdf

Конкурсна документација
http://tenderi.beoland.com/images/nabav ... 171-16.pdf

Ово је ортофото снимак са бинга који сам постављао још у априлу 2013. године, са уцртаним (како сам знао и умео) планом дела како ће отприлике изгледати тај део иза садашњег Новог Бежаниског гробља 1 и дела код Кванташке пијаце, а на снимку се не види код Војвођанске улице кружни ток.
Допунио сам саобраћајницу 2а-2а и погрешно назначен "Паркинг сервис" који је наравно налази у Царинском камионском терминалу, пошто је овај терминал уствари од Паркинг сервиса. Гледаћу да то мало боље нацртам, кад будем уграбио мало више времена.
 
Gago +1 za info.
Napokon i ovaj deo T6 sto je nedostajao da se pokrene.
Lepo si ovo nacrtao, sve je jasno. ;)
 
Radi se nabavka za cjepanje parcela i preparcelacoju da se vidi sta od koga i koliko treba da se otkupi
 
Да ли је још увек актуелан подземни пролаз за сахране испод Т6?
Обзиром да Весић тврди да се грађани плаше подземних пролаза боље да саграде монтажну пасарелу са по три приступа са сваке стране.
1. Степеништа за ожалошћене,
2. Рампе за инвалидна лица које не заузимају много простора (нпр. спиралне),
3. Лифт или кран за транспорт ковчега.
:D
P.S.
Игоре убаци црног смајлија (у негативу) за црни хумор.
 
@Чика Брано, јесте актуелан и наравно радиће се.
И на табли у Новом Бежанијском гробљу 1, а кад идеш од садашњег главног улаза према капелама, а пре њих, је приказан и тај подземни пролаз. Постављао сам већ на овој подтеми, али да се сад не враћамо, ево слике поново, а и означио сам шта је где.
 
Има ли међу овим институцијама неко довољно паметан да одмах углави трамвајски коридор ка новој привредној зони и највећем гробљу у Београду? За почетак би вредело продужити само до угла Грчке и Т6, и тамо формирати озбиљан терминал јавног превоза, са комерцијалном зоном и великим паркиралиштима. То је боље него брдо празних возила у Блок 45. Да окрећу линије: 9,11, 74, 75, 94, 603, 604, 605. Изузетно, нека од ових 600 линија да иде до Железничке станице Земун.
 
Сигуран сам да нема довољно паметних - кад нису у Тошином бунару/Војвођанској макар оставили место за трамвај у средини, неће ни овде.
 
Nekad je postojao vizionarski genijalan plan o spajanju T6 i trgovacke, kao logican nastavak sev tangente, cime bi se napravio pravi gradski saob prsten. Slepci su, naravno, od toga odustali. Uz malu korekciju trase tako da ide zapadno od ivana ribara, kako ne bi cepala naselje, takva saobracajnica bi na najefikasniji nacin povezala vecinu magistralnih pravaca koji ulaze u bg.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=432115#p432115:3liiofqp je napisao(la):
Bumbarevo brdo » Pon Feb 06, 2017 3:55 am[/url]":3liiofqp]Nekad je postojao vizionarski genijalan plan o spajanju T6 i trgovacke, kao logican nastavak sev tangente, cime bi se napravio pravi gradski saob prsten. Slepci su, naravno, od toga odustali. Uz malu korekciju trase tako da ide zapadno od ivana ribara, kako ne bi cepala naselje, takva saobracajnica bi na najefikasniji nacin povezala vecinu magistralnih pravaca koji ulaze u bg.
Koliko znam, nije se odustalo od toga, samo je ta ideja na dalekom, dalekom štapu. Tipa za 30 godina od sada.
 
Не да се није одустало, него је то недавно поново уцртано у ГУП. Овога пута - посред Аде: желе да споје Ивана Рибара и петљу на Чукаричкој падини, вероватно тунелом.
Биће за 100 година, можда.
 
Koliko se secam, nastavak T6 je trebalo da se spoji sa trgovackom kod zarkovacke pijace, a odatle tunel do pere velimirovica, cime se dobija gradski saob prsten u punom krugu.
 
Juče sam prolazila Surčinskom-pravac prema gradu i iz kola videla kao da je raščišćeno zemljište iza Grand kafe. Zna li neko nešto o tome?
 
@МицеБилдерс, чистили су депонију са тог плаца/земљишта, који није баш иза Гранд кафе, него иза дистрибутивног центра Атланик групе. Гранд кафа је лево од овог дистрибутивног центар, гледано на ортофото снимак, а означио сам на њему то земљиште које су чистили.

 
Ima li nade da rekonstruisu Ivana Ribara, odnosno da napokon produze bulevar gore ka bezniji odnosno ledinama, bas je usko grlo, a ovo mi deluje kao odlicna prilika da se ovo uradi?
 
Koliko sam shvatio iz prethodnih odgovora, to je svakako u planu.

Pretpostavljam da ce to da se uradi kad se budu radili prilazi za buduci autoput.
Dakle, Jurija Gagarina da se produzi dole i magistralnim putem da se nakaci na autoput.

Takodje to sto si obelezio i taj put ce jos da se produzi gore i da se spoji sa trenutnom obilaznicom kod groblja.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=485034#p485034:26i78gl7 je napisao(la):
Гага » Ned Okt 15, 2017 3:35 am[/url]":26i78gl7]@МицеБилдерс, чистили су депонију са тог плаца/земљишта, који није баш иза Гранд кафе, него иза дистрибутивног центра Атланик групе. Гранд кафа је лево од овог дистрибутивног центар, гледано на ортофото снимак, а означио сам на њему то земљиште које су чистили.

Znači ništa još od probijanja puta :(
To su verovatno radili vlasnici placa.
 
Hvala puno na odgovoru, sad vidim da je Gaga sve lepo objasnio mada mi se ucinilo da je prikazivao samo put iza groblja.
Prelepo, sta reci, nadamo se najboljem.
 
Vrh