Grunik983, ovakva je situacija. Ja sam konstatovao da je u katastru podnet zahtev za deobu parcela i to za parcele od raskrsnice kod Kvantasa do sredine saobracajnice T6, dakle do moje parcele. Dakle to je jedan jedinstven zahtev za deobu svih ovih parcela na T6 u dužini od nekih 800 metara. U drugom delu od 800 metara do Grand kafe, širina parcela je tačno 41 metar koliki je i profil same saobraćajnice T6. Ja sam na osnovu toga izveo preliminaran zaključak da je Direkcija u međuvremenu došla na ideju da profil saobraćajnice tačnije obuhvat zemljišta koje treba da nam oduzme skrati na širinu saobraćajnice, na 41 metar, a da nam ostatak širine 60 metara kao zelenu površinu ostavi da se njime što bi se narodski reklo zakitimo. Ja znam šta bih uradio i u tom slučaju, međutim na svu sreću, to nije tačno. Otišao sam direktno u Direkciju da vidim o čemu se radi i o kakvom zahtevu za deobu parcela se radi i saznao sledeće.
Deobira se samo jedna parcela i to moja lično, koja se nalazi na sredini saobraćajnice, jer je tu raskrsnica za buduću saobraćajnicu koja će voditi do ulaza u novo groblje koje će se graditi. I to potpuno debilna i nepotrebna deoba: novim urbanističkim planom skretanje ulevo u udesno je uradjeno u kružnom obliku, a prethodno je bilo koso, i oni sada pošto su mi već isekli parcelu sa tom kosinom (što mi inače ne smeta, jer je predvidjeno za oduzimanje), mi je dodatno seku na još jednu sa tim kružnim delom. Međutim umesto to da urade kao sav normalan svet i da zahtev za deobu podnesu samo u odnosu na moju parcelu, njihov stručnjak geometar je podneo zahtev za sve parcele od Kvantaša do moje parcele, iako ostale uopšte ne deobira. On ih ja batica sve obuhvatio nekom crvenom linijom, iako je tu liniju povukao po njihovim postojećim granicama kakve su sada. Tako da vam u Listu nepokretnosti u G listu trenutno stoji podnet zahtev sa brojem predmeta, iako se nikakva promena neće desiti, ni u pogledu parcele, ni u pogledu upisa nosilaca prava na parceli naravno.
Dakle, ne mogu da prekrate obuhvat zemljišta koji moraju da oduzmu, ne mogu ni da izvrše deobu tako što bi odvojili saobraćajnicu, a ostavili tampon zelenila izmedju privredne zone i saobraćajnice, to bilo protivzakonito. Ja bih se složio i sa tim, samo da dodje što pre do oduzimanja, medjutim, nema razloga za brigu, sve ostaje po starom: prva parcela do groblja se oduzima u širini od 100 metara, znači oduzeće ti lepih 35 ari i to će biti fine pare. Iza će ti ostati oko 150 metara puta 35 ako se ne varam, što je finih 50 ari sjajne gradjevinske parcele u privrednoj zoni.
Samo da ti ukažem na još jednu stvar: nisu sve parcele koje se naslanjaju na saobraćajnicu T6 u privrednoj zoni. Ima jedno skretanje u jednu saobraćajnicu, to ide kroz parcelu mojih klijenata, a odmah pored nalazi se kompleks carine. E tu sad dvoje mojih klijenata upadaju u carinu, ali iza njih još nekoliko. Carina je javno gradjevinsko zemljište predvidjeno takodje za eksproprijaciju, tako da se tu neće moći dobiti lokacijska i gradjevinska dozvola za gradnju privrednih objekata. Posle opet ide jedan mali deo privredne zone, pa nova saobraćajnica (ova koja skreće preko moje parcele) i onda idu parcele koje se nalaze u budućem groblju. U tom delu je profil saobraćajnice 41 metar i nema tampon zelenila, već je sa ostatak od nekih 200 metara širine u budućem groblju.
Ovo da proveriš slučajno da nisi upao tu, pa da se ne razočaraš. Biće sve ovo oko T6 jedna mnogo dobra priča, samo da vreme i život čine svoje. Treba biti strpljiv i izdržati.