[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=485310#p485310:2pxe6wqh je napisao(la):
dripac28 » 16 Окт 2017 01:18 pm[/url]":2pxe6wqh]Ima li nade da rekonstruisu Ivana Ribara, odnosno da napokon produze bulevar gore ka bezniji odnosno ledinama, bas je usko grlo, a ovo mi deluje kao odlicna prilika da se ovo uradi?
@Дрипац, део улице који си уцртао ће се наравно радити али ту треба претходно одрадити експропријацију оних кућа и сервиса на почетку Сурчинске улице код кружног тока на крају Војвођанске улице, и ту су бројке (износи) јако велики. Раније смо о томе и на овој подтеми и на подтеми о Грчкој улици причали, а и постављао сам цртеже на ортофото мапама.
Иначе изградња ове нове улице, коју ти називаш Ивана Рибара, а то ће бити наставак садашње улице Срђана Алексића, је повезана са много чиме.
Да кренем редом, прво ће у сваком случају морати да се одради наставак Грчке улице (450 метара дужине), а да би се то урадило ту исто треба урадити експропријацију неких 10.000 м² земљишта иза Атлантиковог дистрибутивног центра, Гранд кафе и оне бивше ергеле-сад је ту ваљда неки ауто сервис. Тек кад се то одради, онда би требало да се почне са саобраћајницом Т6, а она ће опет почети да се г/ради, уствари нешто мало пре, него се попуни садашње Ново Бежанијско гробље 1, а то ће бити за неких 3-4-5 година, а требало је већ прошле године да се почена са градњом Т6. Зато на Новом Бежанијском гробљу 1 попуњавају и граде нова гробна места и кад се све слободне површине попуне, радиће се онда Т6, а кад се уради Т6 почеће да се гради и Ново Бежанијско гробље 2. Кад се уради Т6, тек ће се онда радити та нова саобраћајница односно улица Срђана Алексића од улице Недељка Гвозденовића до кружног тока у Војвођанској улици. Наравно, да се вратим на почетак поруке, мора се одрадити претходно откуп кућа у Сурчинској улици.
Шта ће се ту још у том делу Бежанијске косе г/радити. Садашња привремене окретница линија 70, 74, 75, је у улици Срђана Алексића (део до улице Недељка Гвозденовића), и ту одмах поред је оно Дедињско насеље :wink: , е ту би требало да се г/ради окретница тих линија и наравно неких нових линија које се планирају, јер ће и Грчком улицом ићи те неке будуће линије, а вероватно знаш да су у Грчкој улици већ урађене нише за аутобуска стајалишта. Колико знам, кад се заврши наставак Грчке улице, линија 72 ће се преместити да иде целом њеном дужином и наравно садашњом Норвешком улицом. Завршетком наставка Грчке улице и спајања са Сурчинском улицом, ће се значајно растеретити саобраћај у мојој улици - Недељка Гвозденовића.
Као што видиш све је повезано једно са другим, постоје приоритети, и мора се бити стрпљив да се све полако одради. Надам се да нисам био опширан, то је било најкраће што сам могао да напишем, а и да не бих пуно гушио подтему.