Šta je novo?

Saobraćajna signalizacija

Screenshot 2024-08-03 101939.png

Mislim da na ovoj raskrsnici, od kako su napravili stanicu ya autobuse, treba da iscratju ove bele linije. Do sada nikad nisam imao konflikte sa ostalima, jer uvek sam u desnoj traci, i po skretanju idem tamo skroz ka trotoaru, a sada zbog neznanja ostalih koji ne znam kako su dozvole dobijali, imam konflikte svakog puta. Tamo ima 3 trake i logično je da ako si u levo u pasterovoj skrećeš skroz levo, a ja u sredinu. Svaki put me sada skoro ne tresnu jer bi i oni u sredinu. Kad im svirnem svi mi tipa mašu kao šta hoćeš??

Nemam pojma kakvi su sada testovi za vožnju ali izgleda da su samo skuplji i gluplji. Skoro sam saznao da čak nemaju ni jasan test da li si prošao, nego komisija potpuno emirijski može da te obori iako nemaš konkretne greške. Poligon za legalizovanje korupcije, ne poznajem nikoga ko je položio iz prve poslednjih 10 godina. Sve neki treći, četvrti put. To je normalno tako

Stalno pominju kako imamo pametne semafore (svi su umreženi), ali niko te pametne semafore ne ume da prilagodi trenutnim uslovima. Očigledno je danas blokiran pristup Brankovom mostu iz Bulevara Nikole Tesle.

Nije ovo jedina takva situacija, nisam primetio da se ijedan režim promenio zbog nekih radova.

Pogledajte prilog 206911
Потпуно си у праву. Исто сам приметио и кад затворе Бул. Николе Тесле од моста од Трешњиног цвета (а то се често ради) никад не промене режим семафора на укрштању Трешњиног цвета и Булевара Михајла Пупина што би било логично свакоме са IQ преко 80.

Pisao sam ranije, problem sa pametnim semaforima jesu prečesta raskopavanja, prilikom kojih se ošteti oprema koja vodi do senzora u asfaltu ili čak se ošteti i sam senzor. I čim nema veze računar-senzor, semafor ne može da se prilagođava automatski u zavisnosti od gustine saobraćaja.

Kao ni do sad ne fuknconalnu rasvetu ispred škole ivan goran kovačica nece uraditi

Нисам знао да је обележавањe пешачких прелаза једна од услужних делатности г.п. "Јадран". Радови на обележавању прелаза код пијаце Бежанијска коса, на раскрсници улица Љубинке Бобић-Недељка Гвозденовића-Др. Хуга Клајна. Слике од четвртка 26.09.2024.

IMG_20240926_091603_resized_20240927_010943434.jpg
IMG_20240926_091609_resized_20240927_010941421.jpg

Jadran već nekoliko godina obeležava horizontalnu signalizaciju na levoj obali Dunava.

Mic po mic i ode Beograd Put niz vodu, kao što trenutno ide i GSP.

Nažalost kvalitet farbe koji Jadran koristi je još lošiji od Beograd puta, posle 15 dana kao da nije ni farbano.

Nažalost kvalitet farbe koji Jadran koristi je još lošiji od Beograd puta, posle 15 dana kao da nije ni farbano.
Bukvalno ovo. Kao flomasterima da boje linije i pešačke prelaze. 15 dana je još i darežljivo, jer već posle 5 dana se 50% onoga što su farbali izguli/nestane.
Ali, rade to na 6-12 meseci i prave sebi posao - bukvalno namerno jer eto ti ih ponovo za godinu dana da odrade isto (kad obrnu krug farbanja u drugom naselju).

To je i do naručioca a toliko ima danas opcija za prelaze od termo plastike raznih farbi nalepnica itd itd

Нисам знао да је обележавањe пешачких прелаза једна од услужних делатности г.п. "Јадран". Радови на обележавању прелаза код пијаце Бежанијска коса, на раскрсници улица Љубинке Бобић-Недељка Гвозденовића-Др. Хуга Клајна. Слике од четвртка 26.09.2024.

Pogledajte prilog 213106Pogledajte prilog 213107
Ту је до скоро било неких копања. Могуће је да фирма која је изводила радове вратила асфалт у првобитно стање па самим тим су и решили и хоризонталну сигнализацији да одраде.

Иначе, примећујем да се у последњих годину-две много чешће освежава хоризонтална сигнализација него раније.

Ту је до скоро било неких копања. Могуће је да фирма која је изводила радове вратила асфалт у првобитно стање па самим тим су и решили и хоризонталну сигнализацији да одраде.
Popunili su kanal koji su napravili, a nisu uspeli da vrate ulicu u pređašnje stanje.

Затрпали канал, али нису асфалтирали и преко тога сада фарбају зебру?

Наравно да су асфалтирали, али су урадили неквалитетно, и аљкаво. Радове на постављању подземних електро каблова и наравно враћање у пређашње стање је изводило предузеће Лукс електро доо са Уба. На подтеми "Проширење улица Љубинке Бобић и Гандијеве" сам писао о томе
https://forum.beobuild.rs/threads/Проширење-улица-Љубинке-Бобић-и-Гандијеве.3182/page-8#post-1296147

Не знам да ли сте приметили, али на М11 од Аутокомерца до Змаја се ради нова врста хоризонталне сигнализације. Први пут видим такву код нас

Ne znam jel bilo da je u pripremi semafor u Prizrenskoj na ćošku s Reljinom. Vrhunska odluka koja će sigurno da smanji gužve u Brankovoj.

Vrh