Гага
Professional
@Саобраћајна Камеро, да тачно да по закону нема толеранције, алиSaobraćajna Kamera":i591pr8r je napisao(la):Gago, nema više tolerancije od +10%, kažnjava se i za +1 km/h.
Али и сам знаш да је гледања кроз прсте било и биће. Кад кажем гледања кроз прсте, не мислим на подмићивање полиције, него баш на ту људску-полицијску толеранцију која постоји и данас кад су у питању прекорачења брзине.
Примера има јако пуно, а навешћу ти два моје примера:
-колега и ја смо у марту ишли за Параћин и на аутопуту код Ћуприје где је увек она радарска контрола, на надвожњаку изнад аутопута, а касније на самом аутопуту су направили ткз. левак и скретање ка оном великом паркингу и ту заустављају и наплаћују казне. Ту је колега возио, прошао радар са 150 км/час (праг толеранције), а патрола нас није у том левку зауставила. Значи прекорачење од 25%. На теми „Спољња магистрална тангента....“ сам баш поставио слике и краћа објашњења о томе viewtopic.php?f=20&t=287&p=323419&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0+%D1%98%D0%B5+%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D0%BE+150+%D0%BA%D0%BC+%D0%BD%D0%B0+%D1%87%D0%B0%D1%81%20-%20p323175#p323175
На аутопуту толеришу прекорачења до 150 км/час, али то опет на неки начин зависи од патроле или пресретача или од наређења како је добијено, а неки пут, али буквално ретко, кажњавају и за вожњу од 130 км/час.
-као што знаш на Обреновачком путу је дозвољена брзина од 80 км/час. Ја сам почетком августа прошао поред радара са 92 км/час, а радар је био на оном паркингу који је неких 500 метара пре раскрснице за Железник и Макиш. Значи прекорачио сам брзину за 15%. Полиција је била са Мицубиши Пајером, а радарски уређај у самом Пајеру. Нису ме зауставили, а и до сад није стигла честитка на сина, пошто су његова кола која сам возио .
Наравно честитка неће ни стићи јер се примењује толеранција, које треба да буде, јер би, да је нема, практично сви ми који возимо били у прекршају, што у ствари строго гледајући, и јесмо.
Уосталом зна се да сваки брзиномер „лаже“ од 5 до 10%, што је већа брзина, брзиномер више „лаже“. Ако је на брзиномеру 130 км/час онда је стварна брзина 120 км на час.
У граду исто може да се прекорачи брзина до 60 км на час без кажњавања, наравно сем код школа и вртића, строго 30 или 40 км на час, како где.
Полиција узима ово у обзир, а радари које користе, без обзира на њихову високу тачност, колико знам сваких шест месеци се баждаре.