Jelancha
Advanced
- Učlanjen(a)
- 15.11.2022.
- Pohvaljen
- 21.433
Iskreno, nije ništa bolja situacija ni na nivou celokupne države. Totalno odsustvo brige za kvalitetno označavanje puteva.
Hehe, SFRJ kontent.
Iskreno, nije ništa bolja situacija ni na nivou celokupne države. Totalno odsustvo brige za kvalitetno označavanje puteva.
Postoji li neki plan "kultivizacije" petlje Lasta, bar za početak sa ocrtavanjem hoizontalne signalizacije i jasnim određivanjem prvenstva prolaza znakom i putokazom?? Petlja na autoputu u jako prometnom delu obeležena kao raskrsnica u provincijskom selu sa 100 stanovnika.
Nisu ni Putevi Srbije baš za pohvalu, na nivou cele države nam je kultura označavanja puteva na izuzetno niskom nivou.Све петље на деоници кроз град су у катастрофалном стању што се тиче вертикалне и хоризонталне сигнализације. Проблем је надлежност између Путева Србије и Путева Београда. Путеви Србије свој део одржавају одлично, али путеви Београда никако.
Msl da bi i te opterećene raskrsnice fukcionisale bez semafora, Nedeljom i praznicima je sigurno trepćuće žuto i kod nas, a i u gluvo doba noći msl da je isto trepćuće žuto na ponekim raskrsnicama...Aj da vidim na šta bi to ličilo na raskrsnici Bulevar/Kneza Miloša ili Kneza Miloša/Nemanjina...
Ali načelno se slažem da bi bilo fino noću na manje frekventnim raskrsnicama gasiti semafore, na zapadu je to odavno praksa, ali daleko smo mi od zapada po pitanju saobraćajne kulture, naši bi to iskoristili da još više divljaju.
6x6 raskrsnice su izuzetno opterecene tj ima puno saobtraćaja pa je shodno tome tesko i proceniti šta je bolje. To što bi nama odokativnom metodom delovalo da je sve zakrčeno ne znači da ne funkcioniše.. Moj lični utisak je da je bolje bez semafora, rado bih pročitao neki istračivački rad na tu temu..3+3 x 3+3 raskrsnice ne funkcionišu bez semafora i za to imamo dokaze. Pričam naravno o jačem saobraćaju preko dana.
Bilo je snimaka raskrsnice Omladinskih brigada i Bulevara Milutina Milankovića.
Ne znam ni kako bi protočno funkcinisale takve raskrsnice bez semafora, naročito zbog levih skretanja.
Kružni tokovi su već druga priča.
Samo prijave prijave zatrpavanje jos ako moze foto šop ispod kako treba da izgleda da im bude jasno
Ali načelno se slažem da bi bilo fino noću na manje frekventnim raskrsnicama gasiti semafore, na zapadu je to odavno praksa, ali daleko smo mi od zapada po pitanju saobraćajne kulture, naši bi to iskoristili da još više divljaju.