Šta je novo?

Saobraćajna signalizacija

Крушевачка
50277688083_656a542456_h.jpg

Инфраструктура по Лекином брду је потпуно закржљала за оне силне зграде изграђене по њему и јавни превоз који пролази кроз њега.

Ogromne su guzve trenutno u centru, bukvalno sve u krugu od dva kilometra oko Londona mili. Pokvario se semafor na uglu Kralja Milana i Kneza Milosa. Beograd put je vec tamo, a mislim da je sad stigla i Saobracajna policija.

Razumljivo, kvarovi se desavaju. Nego mislim ovo je skolski primer kako jedna tako mala stvar moze da ima efekat na saobracaj kilometrima unaokolo.

Pomenuti kvar semafora na uglu Kneza Milosa i Kralja Milana je izgleda nastao zbog nestanka struje. Trenutno raskrsnica i zgrade i lokali u krugu od 100 metara okolo nemaju struje, sve do stajalista 29 i 31.

Saobracajna policija dezura i regulise saobracaj. Guzva je nestala, za sad. Trolejbusi saobracaju normalno, zato sto imaju svoju naponsku mrezu.

IMG-20200905-165345.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=771024#p771024:2u3zr0mt je napisao(la):
Дошљак » Tue Sep 01, 2020 6:00 pm[/url]":2u3zr0mt]Инфраструктура по Лекином брду је потпуно закржљала за оне силне зграде изграђене по њему и јавни превоз који пролази кроз њега.

Apsolutno se slažem. Inače su skoro dosta poprečnih ulica izmedju Kruševačke, Vidske i Grčića Milenka pretvorili u jednosmerne, što ima smisla. Takodje iscrtana su mesta gde je dozvoljeno parkirati automobile i postavljeni znaci o zabrani parkiranja na ostalim delovima. Zgrada, stanara i automobila ima puno više, parking prostora sve manje. Ne bih se iznenadio ako uskoro zoniraju taj deo grada.

Тај део је већ зониран, и исцртана је већина улица, али на Врачару је правило да се по једносмерним улицама паркира на тротоару са обе стране уместо на исцртаним местима која су са једне стране на коловозу већим делом. Погледајте на гугловом уличном прегледу.

Није зонирано, само је обележено. Једва чекам да се зонира и уведе неки ред, стање је стварно криминално. Сваку границу је прешло заиста.

Jesam apsolutno da se uvede red ali ne može da se krene od parkiranja i pravljenja još većeg haosa.

Kod nas u zgradi (po izjavi starih stanara koji su prodali plac) investitor je doneo opremu za klik-klak garažu kada je bio tehnički prijem i istu uklonio nakon toga. Time je zgrada ostala bez odredjenog procenta mesta za parkiranje. Mi smo hteli da kupimo garažno mesto ali ih nema na prodaju.
Tako da prvo treba rešiiti kriminal na tom nivou.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=773776#p773776:1sjqj4fb je napisao(la):
milaki990 » Pet Sep 11, 2020 11:59 am[/url]":1sjqj4fb]Kod nas u zgradi (po izjavi starih stanara koji su prodali plac) investitor je doneo opremu za klik-klak garažu kada je bio tehnički prijem i istu uklonio nakon toga.
Dap, to je stara i poznata fora koja se pominje (u negativnom kontekstu naravno) čak i na fakultetima.

Ali džaba. Jer da bi se to menjalo, moraju da se menjaju zakoni i njihovo sprovođenje.
A ko će sad s time da se bakće... :kafa: A i šta ima da se menja kad je sve savršeno. Nemci nam zavide na adiminstraciji i pravosuđu. :kafa:

I kako se sad koristi ta garaza nikako kao i gomilu drugih po bg ...

Staviše nove stubove (portale) za semafore u Omladinskih brigada.
Ne znam što baš ovako u nivou pešačkog kada su mogli malo "desnije"
8467f95ded90ba4abc46920c4f52d523.jpg

Skinuli semafore na raskrsnici Francuske i Braće Jugovića.
Umesto semafora stavili trougao. Evo slika sa Twitera.

Jel ovo oni planiraju za stalno? Biće potpuni haos tu bez semafora.

33cbdd64a145478eeac5c9544c6741b4.jpg

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Izgleda da se sprema ozbiljna reorganizacija saobraćaja u zoni Skadarlije/Braće Jugovića/Bulevaru despota Stefana. Postavljen je novi semafor na problematičnom pešačkom u Bulevaru despota Stefana, prvi pešački kad se uđe u Bulevar iz Braće Jugovića, kod ulaza u Skadarliju, takođe ispred Doma Vojske postavljeni su stubovi najverovatnije za nove semafore, kao i spušteni ivičnjaci, pretpostavljam da će praviti pešački u Braće Jugovića na uglu sa Emilijana Joksimovića.

Ono što me prilično zabrinjava jeste to što ćemo imati dva semafora u razmaku od 20m u despota Stefana, plus me zanima kako će se rešiti potencijalno zakrčenje vozila koja skreću u Bulevar iz Braće Jugovića, tu je i ovako bio haos, kako li će biti sad sa semaforom čim se skrene.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Spušteni su ivičnjaci i na uglu Braće Jugović i Makedonske, ali i dalje nije rešen onaj ogromni nagib na strani kod kladionice.

U Beogradu gotovo da se više i ne postavljaju saobracajni znaci o zabrani parkiranja vec odma se ,, udara,, bez neke potrebe - zabranjeno parkiranje i zaustavljanje.
Samo radi harača
I ako danas jei veca potreba nego ikada za kratkim zaustavljanjem tamo gde jeste moguce zbog mob. telefona :!:
namerno ,, udraju,, samo jedne znake
Vako sa ,bez smislenim , udaranjem,, zabrane parkiranja i zaustavljanja
harač je 100 % obezbedjen ili zbog nepropisnog zaustavljanja ili zbog. tel. u toku vožnje.
Janičarska posla u matretiranju raje zbog prikupljanja harača
:rant:

Izvini al to je kao kad dodje jesen a ti trazis da ti neko da primer opalog lissca....
ajd ... nek ti bude .... nije mi tessko , sad na mobilnim ima i kamera pa bice foto primera
:sesir:

Primer za šta?
To je plavi krug sa jednom umesto sa dve poprečne crvene. Ni ja ne pamtim kada sam ga video.

Kaceno je vec ima mislim u svetozara markovića preko puta taš da sam vidio...mozda fotkam ako ne zaboravim...

Ne moraš da se mučiš da fotkaš, to je onda jedan od izuzetno malobrojnih primera

Ma kakav izizezno malobrojni primer ?
:o

Ovaj više NE postavljaju :!:

IMG-06a78d42c7edfe17b698ad6756d5c918-V.jpg

Ajd sad opet pročitaj da se bolje razumemo

quote="boca-ica » 22 Okt 2020 06:48"]U Beogradu gotovo da se više i ne postavljaju saobracajni znaci o zabrani parkiranja vec odma se ,, udara,, bez neke potrebe - zabranjeno parkiranje i zaustavljanje.
Samo radi harača
I ako danas jei veca potreba nego ikada za kratkim zaustavljanjem tamo gde jeste moguce zbog mob. telefona :!:
namerno ,, udraju,, samo jedne znake
Vako sa ,bez smislenim , udaranjem,, zabrane parkiranja i zaustavljanja
harač je 100 % obezbedjen ili zbog nepropisnog zaustavljanja ili zbog. tel. u toku vožnje.
Janičarska posla u matretiranju raje zbog prikupljanja harača
:rant:
[/quote]
:sesir:

E da ...
Imaš li vozačku dozvolu i voziš li automobil po Bgdu ? :shock:

Kad kazem primer, trazim primer ulice gde je zabranjeno zaustavljanje, a da je to po boca-ici nepotrebno.

Vrh