Ponovo sam prosetao pored Sakure i jednostavno ne mogu a da ne prokomentarisem (bez ikakvih emocija, samo cinjenice). Cela Sakura i dalje izlgeda ko gradiliste, usao sam u ulaz Faze 1, koji prvih 3 sekunde kad udjes odise ko da si usao u neku elitnu zgradu u Parizu ili Genevi, dok ti vec u 4toj sekundi vidis da radovi ne da nisu zavrseni nego nema cak ni redosleda i logike sta je uradjeno sta nije, kao sahovska tabla. Prosto ne verovatno. Skoro ni jedan detalj nije totalno zavrsen, svugde se vidi da radovi traju. To se reflektuje i na celo naselje. Covid, inflacija i rat u Ukrajni vise ne piju vodu, jer gledam kojom se brzinom radi The One, 3 zgrada Wellport, Ceptera (oni kidaju). Vlasnik/izvodjac se negde zestoko zeznuo plus naravno visa sila, COVID, inflacija, to realno ne mozemo da krivimo nikog. Ali mislim da je napravio gresku (lako je meni sad da filozofiram) u lokaciji, Jednostavno to nije lokacija za lukzusnu zgradu. Toplana, buka Jurija Gagarina plus nova Autobuska stanica, jednostano ne pije vodu. Zao mi je stanara koji su uplatili i jos nisu uspeli da se usele a jos vuku kredite. Samo spekulisem ali realno, ako nije prodao vecinu Faze II, ja bi spustio cenu stana, napravio kompromis i zurio ultra brzo dok Lastavica se ne zahukta, jer uprotivnom ja ne znam kako ce on da zavrsi Fazu II. A to znaci da oni koji se useljavaju u Fazu I imaju polu gradiliste non stop. Za skoro 3000 Eura po m2, mnogo je. Nesumnjam da ce to kad se zavrsi da izgleda lepo kao neka celina (drvece mora da poraste da bi ovi sto gledaju na JG imali barem neki mali mir), ali gubitak vremena je jako veliki.