Vopsvops":3uqyuh7z je napisao(la):Drugi problem su one uzane sobice, nikako da cujem Vas komentar u vezi tog problema koji nije mali i po meni "naruzi" ceo stan.
Postovani,
Jednostavno je tako ako hocete da spakujete sto vise soba na sto manje m2 morate dobiti tako nesto posebno od kanfiguracije zemljista i urbanisticki resenih gradjevinskih linija. Na primer uzmite gornji stan sa slike on ima odlicne sobe siroke i velike ali je zato stan od 90m2. Moj stan u kome zivim trenutno je stan od 80m2 i bio je trosoban upravo zbog malih soba ja sam srusio jednu i na ustrb nje napravio veliku dnevnu i veliku spavacu i tako dobio dvosoban stan.
Recimo imali smo dosta upita da na primer u nekom stanu koji ima dve spavace i dnevnu sobu ako je moguce uguramo jos jednu spavacu, na sta je moj projektant odgovorio da sve moze ali na sta ce to da lici ni na sta. Odustali smo od toga ali zato u novoj fazi ima novih stanova gde smo pokusali da resimo neke stvari, ali jednostavno nekad se nesto ne moze na silu.
Ne secam se da li sam pominjao ovu temu i pre, ali ovde je primenjen koncept zapadne gradnje gde ljudi ne kupuju m2 vec sam stan. Na zalost ovde kod nas to nije primenljivo iz razloga sto ljudi gledaju da imaju sto vise soba u sto manje m2, a i razumljivo je ekonomsko finansijska situacija je takva kakva je.
Svi pricaju o skoku cena kod nas, niko ne radi uporednu analizu skoka cena u okruzenju. A cena kostanja izgradnje moze a i ne mora biti mnogo veca zato sto su i kod nas skocile cene poslednjih godina zbog velikog odlaska radne snage na zapad tako da su poslodavci prinudjeni da podizu plate da bi zadrzali radnu snagu a samim tim podizu cene u izvidjenju radova.
Joj mnogo toga utice i jos mnogo toga ima da se kaze ali plasim se da sam otisao presiroko i daleko od teme.
Manje vise objasnio sam moje misljenje po vasem pitanju i naravno ne mora te se sloziti zato sto i jeste prirodno da se misljenja razlikuju.
Zelim vam svako dobro.
Sent from my iPhone using Tapatalk