Šta je novo?

Ruzveltova ulica i Mije Kovacevica

Čemu takav ton, nevene_k? Jesam li ja možda tebe okrivio za sadašnje stanje oko Vuka? Hajde pročitaj još jednom moj post-rekao sam da je prava šteta što taj prostor nije izgradjen pre rata. Tvoje objašnjenje ne pije vodu i nema nikakve veze što je Beograd 1941. imao skoro 400.000 stanovnika i to što potez do Vuka nije izgradjen. Kada se šetamo Beogradom, možemo videti da su brojne uske ulice popunjene pravim palatama, a recimo Bulevar je nekako ostao uskraćen za to, Dušanova isto tako. Naravno, dosta toga je i srušeno u ratu, ali ne mogu se oteti utisku da su u širim ulicama pre rata izbegavali da grade, kao da je cilj bio popuniti sve uske ulice, a da se za šire čekala država da podiže javna zdanja. Znam da je na mestu Taša pre rata planiran niz javnih zgrada, medju njima i palata suda itd. To sam imao u vidu kada sam rekao da je šteta što nije izgradjeno. Napravljen je Pravni fakultet, Biblioteka, ETF, studentski dom Kralj Aleksandar-dakle daleko se doguralo sa izgradnjom jedne strane ulice uprkos tome što je Beograd bio relativno mali, a druga strana je ostala zanemarena. Možda bi za par godina i ona bila izgradjena da nije bilo rata. Eto to sam imao u vidu kada sam rekao da je šteta..

У Краљевини од Вука па на даље била је периферија, и то ранга данашње Калуђерице. Зато се није изградило. Капитал се концентрисао на центар, као што то и дананс бива.

Да смо се Османске царевине ослободили 100 година раније, ситуација би била другачија.

Pa i rekao sam da je šteta što deo od Takovske DO Vuka nije izgradjen, nisam ni pominjao deo od Vuka pa na dalje, iluzorno je očekivati da bi stigli toliko da izgrade. S obzirom da su sa jedne strane ulice napravili tako velike objekte do početka tridesetih godina, šteta je i što sa druge strane nisu podignute privatne zgrade u narednih 10 godina do početka rata-tako bi deo DO Vuka bio zaokružen, a gomila prelepih zgrada koje su zavučene u okolnim uskim ulicama bi nam danas krasile Bulevar.

Nadam se da se ukloniti ova dva stajalista kod stanice Vukov spomenik i postaviti ista kao i svuda u gradu.

Meni su ta stajališta baš dobra i dobro obavljaju svoj posao. Zbirno površina ta dva stajališta je najveća u gradu. Tipska stajališta su mnogo manja i sa mnogo manje mesta za sedenje. Ta stajališta kod Vuka bi trebalo samo dobro oprati, zalepiti nedostajuće blokove i eventualno postaviti malu nadstrešnicu sa zadnje strane da ne bi prskalo po zidiću kada pada kiša.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=477899#p477899:22rmhv9e je napisao(la):
Saobraćajna Kamera » 15 Sep 2017 12:39 pm[/url]":22rmhv9e]Ni ja ne nalazim da su igde radili rekonstrukciju i zamenu podzemnih instalacija.

Radovi počeli još u maju ove godine i navodno koštaju 16M€. Za šta? Zamenu asfalta, nešto šina i kontaktne mreže?
Ред цене радова само на трамвајској инфраструктури би требао бити око 6 милиона евра. Можда 7-8, у зависности од кретања цене метала на светском тржишту. Само трамвајска скретница кошта нешто више од 100.000 евра, готово троструко више од обичних железничких скретница.

У наступима градских челника (типа Весић и сл.) помињано је како следеће године долазе на ред улице 27.марта и Цара Душана за реконструкцију и постављање нових шина. Учинило ми се да је помињано да ће шине у овим улицама бити померене на средину, међутим то се коси са овом горе сликом раскрснице са Рузвелтовом где су уграђене кривине на старим позицијама, што ме мало разочарало :kafa:

file.php

Може ли се негде пронаћи план реконструкције 27.марта и Цара Душана? Ако стварно шине иду на средину неће ваљда да поново разбијају ову тек урађену раскрсницу? :roll: :shok: :oops: :dil: :kafa:

Pisano je ovde da se odustalo od postavljanja šina na sredinu ulice , a razlog je tipa da niko ne želi da se uhvati u koštac sa sečom stabala nakon fijaska sa sečom u Bulevaru.

Da, pošto ovu vlast nisu oborile ni poplave ni helikopter ni svi drugi skandali i bruke, ali ako poseku platane u 27. Marta e onda padaju.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

А па за глупости се има муда а кад нешто треба (а пошто ће пар билмеза да се увек буни, у овој држави ако политика разљути сваког настави значи тако треба) онда прц сви у рупе

Као што рекох, измене пројекта су започете за време Ђиласа због скандала са платанима у Булевару. По новом пројекту шине остају до тротоара.

Ovu banderu su preskocili da zamene, desava se :D

20170821_120950.jpg

Udarise asfalt. Kvalitet materijala i samih radova na jako niskom nivou. Pola onih radnika je pijano, al to nam je sto nam je.

Данас сам гледао сцену у булевару ослобођења где хоће радник и неки возач да се бију.

@Дошљак
Cesto sam na uglu Ruzveltove i Kraljice Marije, na pocetku radova sam isto prisustvovao takvoj sceni.
A pre neki dan su se psovali i radnici izmedju sebe...

Добро је кад се бију и деру, не ваља кад сви ћуте.. :lol: (Књаз Милош)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=479465#p479465:2qeayl4z je napisao(la):
Vox91 » 21 Sep 2017 09:21 pm[/url]":2qeayl4z]Čemu takav ton, nevene_k? Jesam li ja možda tebe okrivio za sadašnje stanje oko Vuka? Hajde pročitaj još jednom moj post-rekao sam da je prava šteta što taj prostor nije izgradjen pre rata. Tvoje objašnjenje ne pije vodu i nema nikakve veze što je Beograd 1941. imao skoro 400.000 stanovnika i to što potez do Vuka nije izgradjen. Kada se šetamo Beogradom, možemo videti da su brojne uske ulice popunjene pravim palatama, a recimo Bulevar je nekako ostao uskraćen za to, Dušanova isto tako. Naravno, dosta toga je i srušeno u ratu, ali ne mogu se oteti utisku da su u širim ulicama pre rata izbegavali da grade, kao da je cilj bio popuniti sve uske ulice, a da se za šire čekala država da podiže javna zdanja. Znam da je na mestu Taša pre rata planiran niz javnih zgrada, medju njima i palata suda itd. To sam imao u vidu kada sam rekao da je šteta što nije izgradjeno. Napravljen je Pravni fakultet, Biblioteka, ETF, studentski dom Kralj Aleksandar-dakle daleko se doguralo sa izgradnjom jedne strane ulice uprkos tome što je Beograd bio relativno mali, a druga strana je ostala zanemarena. Možda bi za par godina i ona bila izgradjena da nije bilo rata. Eto to sam imao u vidu kada sam rekao da je šteta..

Slavija bi verovatno bila uoblicena za par godina da nije izbio rat. Mitic je vec kopao za temelje svoje palate.
Zaboravljamo da je Beograd fantasticno napredovao za samo dvadeset godina do rata. Period do Prvog rata tesko moze i da se racuna, mada nije zanemarljiv.

Pa da, o tome sam i pričao kad rekoh da je šteta. A još je gore što su mnoge prelepe zgrade napravljene u uskim ulicama, a bulevari ostadoše nepopunjeni do rata. Da je zaokružen Bulevar do Vuka, Dušanova i potez od Slavije do i oko Hrama, Beograd bi danas bio 3 koplja iznad. Ali to je prošlost i ne može se promeniti. Bar da ovo što imamo održavamo kako treba..

Ма може свака ситуација да се промени

Мислим Московљани су сваки сокак претворили малтене у аутопут дакле часно смо обавезани да урадимо исто

Da, samo što oni sede na gasu pa mogu da rade to što rade, a kod nas je problem i da održavamo ovo što imamo.

Vrh