Vox91
Expert
- Učlanjen(a)
- 17.08.2017.
- Pohvaljen
- 11.821
Čemu takav ton, nevene_k? Jesam li ja možda tebe okrivio za sadašnje stanje oko Vuka? Hajde pročitaj još jednom moj post-rekao sam da je prava šteta što taj prostor nije izgradjen pre rata. Tvoje objašnjenje ne pije vodu i nema nikakve veze što je Beograd 1941. imao skoro 400.000 stanovnika i to što potez do Vuka nije izgradjen. Kada se šetamo Beogradom, možemo videti da su brojne uske ulice popunjene pravim palatama, a recimo Bulevar je nekako ostao uskraćen za to, Dušanova isto tako. Naravno, dosta toga je i srušeno u ratu, ali ne mogu se oteti utisku da su u širim ulicama pre rata izbegavali da grade, kao da je cilj bio popuniti sve uske ulice, a da se za šire čekala država da podiže javna zdanja. Znam da je na mestu Taša pre rata planiran niz javnih zgrada, medju njima i palata suda itd. To sam imao u vidu kada sam rekao da je šteta što nije izgradjeno. Napravljen je Pravni fakultet, Biblioteka, ETF, studentski dom Kralj Aleksandar-dakle daleko se doguralo sa izgradnjom jedne strane ulice uprkos tome što je Beograd bio relativno mali, a druga strana je ostala zanemarena. Možda bi za par godina i ona bila izgradjena da nije bilo rata. Eto to sam imao u vidu kada sam rekao da je šteta..