Šta je novo?

Ruzveltova ulica i Mije Kovacevica

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474687#p474687:239fqabq je napisao(la):
stanislaw » Сре Авг 30, 2017 7:30 pm[/url]":239fqabq]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474641#p474641:239fqabq je napisao(la):
abrines » 30 Aug 2017 02:22 pm[/url]":239fqabq]Морам ову реконструкцију да упоредим са Војводе Степе јер су трамвајске баштице рађене по истом принципу али тамо нису испуцале на оволико места

Kako po istom principu, kada u Vojvode Stepe ima habajućeg asfaltnog sloja iznad betona u tramvajskoj baštici, a ovamo nema?
Kada je beton lošeg kvaliteta onda definitivno pomaže da ga habajući asfalt štiti od daljeg pucanja i propadanja...
Лоше сам се изразио, извињавам се, моје поређење се односило на подлогу без арматуре. А опет гледано, ако би бетон испод асфалта напукао, потерао би и асфалт на пуцање.

U Mije Kovačevića, na betonskim bašticama, pojavili se prvi krateri. Iznenađenje?! Video sam dva majstora ("mučenika") kako sa nekom vrstom "gita" popunjavaju ove rupe. Ovaj sizifov posao je naravno uzaludan jer posle par minuta autobusi ili kola pokupe i odnesu sav njihov trud. Ali oni se ne predaju. Uskoro i slike!

Tu će morati da radi strugalica/grebalica,pa asfalt preko.Taj beton nema površinski sloj koji je spreman da prihvati saobraćaj.

Pominjali smo nekoliko puta par nas ovde primer iz Beča, beton može da bude odlična podloga ako je kvalitetan, ovo što ovi koriste je verovatno najjeftinija varijanta koja je plaćena verovatno kao najskuplja, a platićemo je još ko zna koliko puta pošto je gotovo sigurno da će ulica biti gora od Požeške. Problem će se rešiti kada odgovorni ostanu bez imovine i zaglave iza rešetaka, a ovi ako završe pre roka će za ovaj fušeraj dobiti nagradu. Nema nama pomoći.

A zašto uvek mora taj Beč da bude naš primer? Sigurno imaju bolje betonske podloge i svašta ali Beč sam po sebi počinje da smara.

Iskreno mene Beč nikako ne smara...fin grad...više ke smaraju ovi idiotluci od rekonstrukcija po gradu...opasno je to pocelo da smara

Sent from my iPhone using Tapatalk

Beč je grad koji veoma liči na Beograd i on je primer kako Beograd vrlo lako može da se izgleda kada bi se malo više vodilo računa o fasadama starih zgrada, kaldrmama, asfaltu, parkovima...

Imaju "Knez", tramvaje, reku, a o Srbima da ne pričam :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=476076#p476076:2h6rbujx je napisao(la):
astrodule » Čet Sep 07, 2017 11:22 am[/url]":2h6rbujx]Beč je grad koji veoma liči na Beograd i on je primer kako Beograd vrlo lako može da se izgleda kada bi se malo više vodilo računa o fasadama starih zgrada, kaldrmama, asfaltu, parkovima...

Imaju "Knez", tramvaje, reku, a o Srbima da ne pričam :)

:) :laugh:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=476037#p476037:1spgwg59 je napisao(la):
And7rey » Sre Sep 06, 2017 11:16 pm[/url]":1spgwg59]A zašto uvek mora taj Beč da bude naš primer? Sigurno imaju bolje betonske podloge i svašta ali Beč sam po sebi počinje da smara.

Možda zato što se poslednjih 6-7 godina nalazi na samom vrhu gradova sa najboljim uslovima za život, a valjda se treba ugledati na najbolje. Razmišljaju pametnije i dugoročnije, dakle daju malo više para u startu i mirni su decenijama, a mi damo silnu lovu i sečemo uši da krpimo ****. Dakle, u našem slučaju mi lopatama bacamo novac i igramo po njemu.

U Beogradskoj hronici su rekli da je produžetak ove faze odobren jer će se menjati i instalacije kod Vuka. Naime, to nije bilou planu, medjutim kada su videli u kojem su stanju odlučeno je da se i to zameni. Znači nije kašnjenje, već novi radovi koji nisu bili u planu.

Koliko sam ja shvatio u pitanju je elektro mreža za tramvaje, a nije mi jasno zašto to nije bilo u planu da se menja.

Poslednja faza (cela Ruzveltova) će biti završena 16. novembra.

Poslednji deo ruzveltove jel to deo od raskrsnice (vojvode brane / ruzvletove) do groblja?

Perfekcionisti?
Priprema za novu & popločanu stanicu?
NIS zahtevao da se i ispred njihove pumpe "razbije monotonija" asfaltiranog trotoara?
Instalacije su bile mnogo lošije od očekivanog pa su rešili da ih naknadno promene&srede?
Skidaju asfalt da ga prebace na tramvajske baštice?

Mije Kovačevića! :violina:

Ni ja ne nalazim da su igde radili rekonstrukciju i zamenu podzemnih instalacija.

Radovi počeli još u maju ove godine i navodno koštaju 16M€. Za šta? Zamenu asfalta, nešto šina i kontaktne mreže?

Kakvo je ovo opet raskopavanje trotoara? Da nije smešno bilo bi tužno kako se neodgovorno troše naše pare.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=479009#p479009:3b61luae je napisao(la):
Гага » 20 Сеп 2017 12:45 am[/url]":3b61luae]Слике 19.септембар 2017., има доста радника на градилишту.

Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

file.php

Мени ово двоје личе на надзор

Сво време док сам сликао они су били ту, а са њима је била и девојка која је све сликала, а она се види на мојим сликама 3,4,14 и 15. После су сви троје сели у кола тј. Сузуки Витару и отишли.

Prava je šteta što je potez oko Vuka toliko unakažen užasnom arhitekturom. A bilo je preduslova da bude prelep. Koji mozak je mogao da napravi tu sivu grdobu pored lepe žute zgrade na uglu..pa pored nje ta bela "ćevabdžinica"..ni nadzidjivanje ETF-a mi ne izgleda lepo. A tek ona siva čuda preko..Ma zapravo je ogromna šteta što Bulevar od Takovske pa bar do Vuka nije popunjen raskošnim predratnim zgradama.

Nije popunjen zato sto je grad imao 350'000 stanovnika pre II rata, a pre prvog 100'000. Hocemo li vec jednom da naucimo da je bio Varosh pre 100 godina i da je imao priliku da postane toliko veliki samo zato sto je bio glavni grad velike drzave.

Kad to priznate jednom sebi, lakse cete moci i o njegovoj buducnosti da razmisljate.

Не баш у потпуности. Могуће је да би у привреди са мање елемената планирања и договора Београд још брже растао, чак и ако та земља не би била величине Југославије (пример. Атина).

Урбанизација некада претежно руралне Србије је узрок брзог увећања Београда, пре него велика држава. Реално, с обзиром на "федерирану федерациују", Београд је последњих деценија СФРЈ био у највећој мери главни град Србије без покрајина. А и тад се множило становништво.

Vrh