Šta je novo?

Ruzveltova ulica i Mije Kovacevica

....обишао ову важну саобраћајну деоницу и том приликом прецизирао да је урађен .... и контактна мрежа...
Izgleda da neko mora kod lekara
il ja kod oftamologa
il oni kod .... :lol:

Ne mogu a da ne prokomentarisem "ogradu" pri kraju ulice.
Dal smo zaista toliko nemocni kao drustvo?
Dal su stubici, ograde, barijere, zardinjere i slicne fiticke prepreke jedini nacin da se beogradjani 'dovedu u red'???

Oprostite mi, ali odbijam da prihvatim tako nesto. Jer, ako je tako, onda moramo ceo grad pretvoriti u 'zabrane' kao za stoku!
Ili ce komunalna i 'obicna' policija poceti da radi svoj posao, naplacivati kazne pa cemo se 'dovesti u red' i postovati zakone i pravila!

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=464447#p464447:1ooy656q je napisao(la):
laki72 » Ned Jul 09, 2017 12:54 am[/url]":1ooy656q]Ne mogu a da ne prokomentarisem "ogradu" pri kraju ulice.
Dal smo zaista toliko nemocni kao drustvo?
Dal su stubici, ograde, barijere, zardinjere i slicne fiticke prepreke jedini nacin da se beogradjani 'dovedu u red'???

Oprostite mi, ali odbijam da prihvatim tako nesto. Jer, ako je tako, onda moramo ceo grad pretvoriti u 'zabrane' kao za stoku!
Ili ce komunalna i 'obicna' policija poceti da radi svoj posao, naplacivati kazne pa cemo se 'dovesti u red' i postovati zakone i pravila!

Odbijao ili prihvatao to je istina. Zabrane kao za stoku apsolutno i kazne po ušima finansijski. Narod u Srbiji samo taj rečnik razume. Kako naši umeju da poštuju sve zakone kada su na privremenom radu u Švajcarskoj, Nemačkoj, Francuskoj, tako bi trebalo i ti isti kad dođu ovde isto toga da se pridržavaju, ali ne, oni se ovde ponašaju kao st***. Pa pogledaj samo stoku, koliko je brzo išarala obnovljene fasade grafitima. To treba non stop razvaljivati pendrekom po leđima.

Srbin se nije naučio pameti nikada samo kada mu je čizma i bič za vratom. Žao mi je što je tako, ali tako je. RED RED I DISCIPLINA i debele kazne. Nikada mi nećemo biti ni nemci ni švajcarci. Nikada nećemo da se opametimo.

Ja o tome i govorim!
Zasto ograde, zasto stubici, zasto barijere, kada je svsishodnije naplatiti svakog dana 100-200 kazni?
Prvo, sto se tako puni budzet, umesto dodatnog nepotrebnog troska za ograde.
Drugo, onaj ko plati kaznu na jednom mestu za prelazak van pesackog, vodice racuna i na drugim lokacijama, da ne bi opet platio.
(Ili da svuda postavimo ograde...)

I upravo i ti nemci i ostali su takvi kakvi su jer se zakoni striktno postuju, a kazne su rigorozne.
Kada das 1/5 plate na to sto si 'skratio' putanju za 20-30m, nece ti to pasti na pamet sledeci put.

Ivzirila i stara drumska kocka:)Bilo bi lepo da se i groblje isprsi i sredi zidove do puta,ipak je ova strana naj reprezentativnija bilo bi glupo da je samo omalterisu i okrece.

Pričate o kažnjavanju i kad nešto tako krene onda se digne tolika halabuka po medijima i vladinim ne profitnim organizacijama. Tako da je svaka akcija u tom smeru manje više osuđena na propast.
I ta ograda za debile nije nikakva prepreka.

Ограде које већ имамо код Сајма, Франша и Палате Србија као и свакодневна слика код железничке станице и БАСа (економски факултет) ипак иду у прилог изградњи овој огради овде.

Svaka prevencija je i efikasnija i jeftinija od bilo kakve kaznene mere. Znamo kakav smo narod, znamo da će ljudi pretrčavati i da će biti nezgoda sa pešacima, zašto to sve u startu ne bismo sprečili? Podrška za ograde! :gobb:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=464465#p464465:1zzgcat4 je napisao(la):
ZvezdaracMare » Ned Jul 09, 2017 3:56 am[/url]":1zzgcat4]Ivzirila i stara drumska kocka:)Bilo bi lepo da se i groblje isprsi i sredi zidove do puta,ipak je ova strana naj reprezentativnija bilo bi glupo da je samo omalterisu i okrece.

Misliš li na ono što su iskopali sada ili su dostavili novu koja treba da se postavlja? :)

Polako polako, i Slavija će dobiti ograde na mestima sadašnjih pešačkih prelaza jer će budući biti 100m dalje u ulicama. :D

tako je a kad bi se sprovodio zakon i kontrolisao saobracaj onda bi bila prava pobuna tipa "hvatajte kriminalce i dilere a ne mene koji pretrcavam ulicu"

Cudan smo mi narod

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=464455#p464455:1d2qbz7i je napisao(la):
laki72 » 09 Јул 2017 12:21 am[/url]":1d2qbz7i]Ja o tome i govorim!
Zasto ograde, zasto stubici, zasto barijere, kada je svsishodnije naplatiti svakog dana 100-200 kazni?
Prvo, sto se tako puni budzet, umesto dodatnog nepotrebnog troska za ograde.

Зато што полиција нема довољно људи да покрије све сличне критичне тачке и плус да ради редовна задужења. Код нас у Гроцкој је барем то разлог, а верујем да је свуда исти. Зато што људи морају буквално да дежурају 00-24 на свим локацијама. Код нас раде спорадичне акције, напишу по двестотинак казни и 30 секунди након њиховог одласка - ко да никад нису ни били.

Говорио сам о регуларној полицији, комунална не знам чему служи ...

Sporadična akcija sa neselektivnim kažnjavanjem i to jednom nedeljno na drugoj lokaciji.

Nemaju dovoljno ljudi?! Ne verujem. Imaju oni dovoljno ljudi, ali efektivno radno vreme im je mnogo manje od 7.5 sati.

:roll:

20170711_194143.jpg

Pre podizanja ograda postoje uvek 2 rešenja za rešavanje problematične situacije, a to su: inženjerska rešenja, tj. ustanoviti zašto se problem dešava i pokušati promeniti tehničke karakteristike, i represivne i edukativne mere policije. U ovom konkretnom slučaju oba rešenja nisu ispoštovana nego se odmah krenulo na podizanje ograda.

Ja sam pre 2 ili 3 godine platio kaznu za prelazak Francuske ulice kod Narodnog pozorišta na crveno. Sada radim u okolini i prelazim Vasinu na istom mestu svaki dan. Nekad sam stojim i čekam zeleno na tom kretenski sinhronizovanom semaforu. Ali lekcija se naučila, nikad ne znam kada će milicija da mi iskoči iza autobusa, iz šahta ili slično.

Ograda je ružna do bola, ulica sad podseća na kavez. Ograda nije za ovako usku i sporu ulicu. Na tom delu gde je stavljena, vozila ne idu brže od 40tak km/h (i stoga se ne mogu porediti sa širim i bržim ulicama gde ograda ima više smisla) jer kružni tok usporava saobraćaj. I onaj ivičnjak koji razgraničava trake u sredini ulice od 20 cm je beskrajno ružan i glup. Pitam se ko su i odakle su ti ljudi kojima ovakve stvari padaju na pamet, dal je realno da su iz našeg grada jer ovo nema veze sa Beogradom već više sa nekim skarabudženim kasabama.

Ovo je bezobrazluk... Najavili sredjivanje ulice a samo je raskopaju i asfaltiraju. Onaj Mali, a veliki debil, na TV prica kako je prvi deo Ruzveltove gotov, a tamo i dalje nije gotova okretnica, nisu postavljene zice (ne znam strucan naziv) za napajanje tramvaja i nisu pustene sve trake za saobracaj.
U ovom novom delu sto rade nisu porusili ove nakazne budzevine i slobodno mozemo da zakljucimo da ih i nece rusiti kad nisu do sada (to su neki clanovi partije koji su iznad svih nas). Umesto da srede ovaj mali delic koji sam slikao juce i da naprave neki fini i jedini parkic za decu u Ruzveltovoj ostavice sve ovo ovako raspalo kako vidite na slikama da jeste. Ako nista bar bi trebali da stave ili ploce ili nov asfalt na tom delu koji je slikan...

Pogledajte prilog 1
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 5

То је случај као и код Пожешке. Стазе на фотографијама нису део улице, тј. нису парцела која је била предмет тендера већ су парцела солитера иза. Иако су јавни простор, правно не припадају улици.

Ova slika ne moze da se uvelica ali mi na njoj deluje da je i to u planu... Zuta linija definitivno i to obuhvata.

file.php

Zanimljivo, ove tri kućice nisu deo ulice al onih pet ili kolko, koje su srušene pre dva meseca tu pored njih su bile deo ulice...

Da li neko zna zbog čega rekonstrukcija od Svetog Nikole do Čarlija Čaplina (400m) traje duže nego deonica od Čarlija Čaplina do Bogoslovije (550m). Rok je ako se ne varam 28.08. S obzirom da je kraća deonica logično bi bilo da traje kraće.

Vrh