Šta je novo?

Rudnici Litijuma u Srbiji (Rio Tinto...)

Џони Харис, мој омиљени пропагандиста.
Леп едит и музика у позадини нису новинарство.

Али да, као и са свиме на свету јаки раде шта желе, слаби трпе шта морају.

1000015186.jpg

O štetnim ekonomskim posledicama projekta Jadar:

Nakon Utiska gde je zapravo dovela eksperte sa druge strane i gde su Cvjetic i Mijatovic razotkrili koliko Djordjevicka ne zna o cemu govori, Olja je resila da se vrati na sigurno i ovaj put sastavi panel gostiju koji se slazu u svemu.

ocigledno nisi ni gledao, niti kliknuo, posto je u uvodnom delu govorila da se nisu usaglasili oko izbora gostiju kada je pozvala predstavnike kompanije da gostuju.
za mene je wtf da se kompanija koja pretenduje i svaku reakciju na pojavljivanje u javnosti protivnika projekta zavrsava da je voljna da odgovori i na naucnim cinjenicama vodi razgovor, "nije saglasila sa izborom gostiju" sa kojima zeli tzv. debatu.

Poslednja izmena:
Ja sam mislio da su oni profesori, a ne veroucitelji:

„Kad to kažemo, znamo da taj proces ima uticaj na životnu sredinu, ali ti uticaji se mogu kontrolisati i držati pod kontrolom“, rekao je Cvjetić. On je istakao da svaki projekat nosi neki rizik, ali da se mora ići napred. „Samo je pitanje da li ova država ima kapaciteta da kontroliše, ali verujem da ima želju."

Naucno se moze dokazati da ova vlast nema ni kapaciteta ni zelju da radi u interesu gradjana, zivotne sredine... ali zato profesor veruje. To su ti koji pozivaju na napredak, a protivnike nazivaju zaostalim primitivcima koji bi se bunili protiv zeleznice..

Znaci, za profesora je kopanje stvar vere. Za mene nije, ja mogu naucno da dokazem zasto ne.

Zaista steta sto Olja nije i vernike pozvala da ucestvuju.

Treba reci da se babi Jelici ukazao crni petao u snovima sto po verovanju u njenom kraju da ce ceo projekat proci bez ikakve steta. Sramotno je sto je Olja nije zvala.

Pa ne znam bas, emisijama joj dominiraju antilitijumski svedoci. Ili je bolji naziv Ratkovi i Draganini Svedoci?

pogledaj gore sta sam napisao, ili pusti dva minuta emisije. ne budi toliko lenj ili si samo bezobrazan.

e: beckovic ne samo oko litijuma, vec o bilo kojoj drustveno-politickoj stvari uvek zove drugu stranu. u sns-u imaju zabranu gostovanja na ta dva kanala, ali da jedna kompanija, koja pretenduje na transparentnost u poslednjim obracanjima (tj. kad je pocela kampanja za projekat) nece da posalje nekoga da brani projekat (pre svega sa ekomsko-finansijske strane) to se nisam nado.

izuzetak je marijanti babic, koja je gostovala na pocetku kampanje na n1/novoj. bila je emisija i sa r.risticem i sretenom djordjevicem.

sada ih (predstavnike rio tinta/rio save) nema nigde, osim da daju nekakve besmislene izjave i prete tuzbama. pa jbt.

Poslednja izmena:
pogledaj gore sta sam napisao, ili pusti dva minuta emisije. ne budi toliko lenj ili si samo bezobrazan.

e: beckovic ne samo oko litijuma, vec o bilo koj drustveno-politickoj stvari uvek zove drugu stranu. u sns-u imaju zabranu gostovanja na ta dva kanala, ali da jedna kompanija, koja pretenduje na transparentnost u poslednjim obracanjima (tj. kad je pocela kampanja za projekat) nece da posalje nekoga da brani projekat (pre svega sa ekomsko-finansijske strane) to se nisam nado.

izuzetak je marijanti babic, koja je gostovala na pocetku kampanje na n1/novoj.

sada ih nema nigde, osim da daju nekakve besmislene izjave i prete tuzbama. pa jbt.
Ona je sama rekla ovde da nije RT odbio nego se nisu usaglasili. Ti sam zakljucujes nesto sto ni ona nije rekla.

oko cega se usaglasava prilikom gostovanja u emisiji? oko toga da li je vreme lepo napolju? nisu im odgovarali gosti, i tu se prica zavrsava.

oko cega se usaglasava prilikom gostovanja u emisiji? oko toga da li je vreme lepo napolju? nisu im odgovarali gosti, i tu se prica zavrsava.
Mislim da bi onda tako i rekla. Mislim brt, prvo me teras da je odslusam, pa mi sad objasnjavas sta je rekla i mislila, ne moze tako, sad sam vec video sam.

legitimno, nema problema.

edit: obojica, ocigledno cujemo, ali cujemo razlicito. videcemo u naredne 2 godine njihova gostovanja na nerezimskim medijima. za sada ih ima tri.

Vrh