Михаило":3czvueqx je napisao(la):
Ambassador":3czvueqx je napisao(la):
Михаило":3czvueqx je napisao(la):
Pu pu, ne daj bože da te neko čuje! Reklame po zgradama nisu odlike metropole nego pohlepe. Fuj, fuj.
Hahahahah! Zato su urbane konglomeracije u Vermontu metropole jer su tamo zakonom zabranjeni bilboridi!
Kakve su ovo gluposti?
Gluposti? Ideja da se na zgrade u starom centru nekog grada kače šljašteći displeji nije ništa drugo nego način da neko zaradi brdo love i/ili palanački kompleksi. Pravimo se da smo Njujork... Pa zamislite da u centru Beča ili Praga počnu da ređaju led displeje... A ova opaska za Vermont je obična, neukusna zamena teza...
Iz nekog razloga me ovaj komentar stravično podseća na, doduše ne Cvijićevu, ali sasvim relevantnu kategorizaciju:
Lucifer":3czvueqx je napisao(la):
Posebno je izrazena jedna prefinjena malogradjanstina u kojoj ni Njujork ni Pariz ne mogu da budu metropole zato sto imaju prljave i orunule kvartove, a Zagreb je zato prava metropola.
Sve na stranu, ali Beograd nije niti Beč, niti Prag!! (Da dodam zahvalnost bogu.) Uostalom, valjda su neonska svetla već toliko stara da postaje vanpredmetno o njima raspravljati - na mestima gde su bila do sada, svakako da ostanu, na nekim drugim - treba dobro razmisliti na koji način se uklapaju (estetski mi se ono HYPO sranje na vrh Ušća uopšte ne sviđa). Ogromni LED (ne LCD) ekrani - hm, to je zanimljivo pitanje. I da, i ne. To svakako treba da budu eventualno prometne lokacije, ali bi trebalo u potpunosti izbeći narušavanje nekih vrednih fasada - kao što je npr. Albanija - kojoj onaj LED stoji ko piletu sise - videla žaba da se konji potkivaju, pa i ona podigla nogu.
Ovako na keca, mislim da bi za tako nešto bila savršena grozomorna nadogradnja Centrotextila.
Uostalom, ako ćemo o pohlepi, degutantno je navoditi primere Beča i Praga koji su se toliko razvili i postali "najlepši gradovi Evrope" zahvaljujući enormnoj količini pohlepe - čija se akumulacija manifestovala kroz ogromnu potrošnju u izgradnjih svih tih velelepnih (kič) fasada.
edit: Pa da, jeste (više nego očigledna) zamena teza. U čemu je problem?
edit2: Super mi je ideja za onaj trčući baner sa vestima na trgu - to je više nego korisno, dok čekaš nekoga itsl, a ne narušava mnogo zgradu (mada su mogli bolje da ga uklope).