Šta je novo?

Restorani u Beogradu

cifra je izmedju 1,5-2 miliona :) plus sve navedeno što ne ide na dostavu, dakle samo pica, ne i paste npr. I onda se "čudimo" italijanskim restoranima koji su popularni svuda.
 
Ja idem relativno cesto u restorane i u recimo 6 od 10 puta to je neka srpska kuhinja. Uglavnom su dobra mesta puna i mora da se rezervise. I to u Beogradu gde ima i svasta nesto drugo, po unutrasnjosti je cesto to jedina opcija.

Na fine dining odem jednom godisnje, ako i tad.

Ta prica da nam tradicionalni restorani izumiru je teska budalastina na koju ne vredi trositi reci.
Pa bukvalno tradicionalni i pica restorani u Srbiji su safe bet sto se tice biznis strane. Fine dining restorani u Srbiji su vise entuzijazam i egzotika nego sto su profitabilni. Opet kad se pogleda velika vecina restorana su puni i deluje da dobro rade, nije se pre 10 godina islo toliko u restorane.
 
Stavljaš mi u usta neka mišljenja koja nigde nisam plasirao. Nisam rekao da srpska kuhinja treba da se eliminiše iz ponude. Takođe nisam rekao da te restorane treba zatvarati nauštrb strane kuhinje. Rekao sam da je odlična stvar za grad da se ugostiteljska ponuda razvija van granica tradicionalne srpske kuhinje, jer je to odlika metropola, što Beograd teži da bude. I apsolutno ima mesta u ovom gradu i za pečenje, i za sarmu, i za Beef Wellington.

I apsolutno budi siguran da restorani koji se zatvaraju gotovo sigurno zaslužuju da budu zatvoreni. Zna se bar u ugostiteljstvu, ko nudi dobru hranu i dobru uslugu, on će preživeti pa makar da je restoran na kraju sveta.
Ovom gradu je već red da se osmisli u oblasti gastronomije i ugostiteljstva na neki kreativniji način od 10 ćevapa s pomfritom i Karađorđeve šnicle.
Znači srpska kuhinja i srpski tradicionalni restorani se svode na 10 ćevapa i pomfrit i Karađorđevu. Okej.
 
Bez brige, još jedno 5 godina i cele ove rasprave i problematike neće ni biti. Neće imati o čemu da se raspravlja.
 
Nece vise biti Karadnordjeve, samo konfitirana pacetina u demiglejz sosu i redukciji sirupa od aronije :(
 
Bajat a nije ni Vajat
Vec deliblatska peščara
 
Је л` има неки национални ресторан да вам је запао за око? Ишао бих за следећи викенд баш у такав. Не треба оно порције од кило, него да је симпатично и ОК.
 
Је л` има неки национални ресторан да вам је запао за око? Ишао бих за следећи викенд баш у такав. Не треба оно порције од кило, него да је симпатично и ОК.
Pod lozom u Zemunu. Tacnije, nije restoran, vec kafana, ali klopa je odlicna i izbor jela raznovrsniji, u odnosu na 90% restorana nase kuhinje. Jagnjece sarmice, juneci obrazi, juneci rep, corbadzijska mandza, kavurma... Sve su to jela koja se mogu naci u jako malom broju restorana i kafana.
 
Је л` има неки национални ресторан да вам је запао за око? Ишао бих за следећи викенд баш у такав. Не треба оно порције од кило, него да је симпатично и ОК.

Careva cuprija


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Је л` има неки национални ресторан да вам је запао за око? Ишао бих за следећи викенд баш у такав. Не треба оно порције од кило, него да је симпатично и ОК.
+1 za Kafanicu Pod Lozom i njihove junece repove.

Vec sam je naveo al je post nestao u prepucavanju.

U blizini je i "Gigo", kod Zemunske pijace "Ciribu Ciriba" a u Tosinom Bunaru "Tosin Salas". U njima sam bio 1-2 puta, i bilo je fino, samo eto po navici kad god sam za domace u kraju zavrsim Pod Lozom.
 
Pa da, pod lozom:
thumbnail_IMG_0120.jpg

Dobri konobari i odlican izbor. Simpaticni gazda i gazdarica.

A nije ni los Raskovnik u Cara Dusana:
thumbnail_IMG_3643.jpg

Mada, to je vec special interest. Gazda Slobodan je i kuvar i konobar.
Covjek nema jelovnik. Dobijes ono sto je pripremio.
Vidim da ima razlicitih komentara na netu. Meni je uvijek bilo dobro. Sir, meso, povrce i rakija su iz istocne Srbije i to se primjeti. Jela iskrena i ukusna.
Minus su slike na zidu, kome smeta.
 
Vrh